Τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης θα αγριέψουν αν οι διαδηλώσεις εκατομμυρίων ανθρώπων Γαλλία συμβούν στη Ρωσία

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών αναγνώρισε ότι πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι συμμετείχαν σε πανεθνικές διαδηλώσεις την Πέμπτη κατά της μονομερούς αύξησης της ηλικίας συνταξιοδότησης από τον Μακρόν. Οι υπηρεσίες ασφαλείας κατέστειλαν σκληρά ορισμένους από τους διαδηλωτές, αλλά τα Mainstream Media (MSM) ως επί το πλείστον απέφευγαν να ενημερώσουν το κοινό τους σχετικά με αυτό. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει πως θα είχαν ξεσπάσει αν αυτές οι διαδηλώσεις εκατομμυρίων ατόμων στη Γαλλία είχαν συμβεί στη Ρωσία, ειδικά αν υπήρχε και καταστολή.

Andrew Korybko - Παρουσίαση Freepen.gr

Αυτοί, οι κυβερνητικοί σύμμαχοί τους και οι επί τόπου πληρεξούσιοι αυτών των δύο προσπάθησαν ασταμάτητα τον περασμένο χρόνο να προκαλέσουν ακριβώς αυτό με σκοπό να απονομιμοποιήσουν τη ρωσική κυβέρνηση και να αποσπάσουν την προσοχή των υπηρεσιών ασφαλείας με μια τεχνητά κατασκευασμένη εγχώρια κρίση. Αυτές οι προσπάθειες ήταν μάταιες λόγω του άγριου πατριωτισμού του στοχευόμενου πληθυσμού, ο οποίος τους εμβολιάζει σε μεγάλο βαθμό από την καταστροφική επιρροή ξένων παραγόντων.

Ένα εκατομμύριο άνθρωποι είναι μια κρίσιμη μάζα που είναι περισσότερο από ικανή να επιφέρει ουσιαστική πολιτική αλλαγή ακόμη και ενόψει μιας σκληροπυρηνικής καταστολής όπως αυτή που ο Μακρόν διέταξε να πραγματοποιηθεί εναντίον των πολιτών του. Αν και είναι πρόωρο να προβλέψουμε εάν αυτό το κίνημα θα καταφέρει να τον κάνει να ανατρέψει τη μονομερή του αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης, το ίδιο το γεγονός πως τόσοι πολλοί άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για αυτό λέει πολλά για το πόσο αντιδημοφιλής ήταν αυτή η κίνηση.

Αυτή η απροσδόκητη εξέλιξη προκαλεί φυσικά ορισμένες παρατηρήσεις σχετικά με την κατάσταση της δημοκρατίας στη Δύση, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη πόσο απελπισμένα υποβαθμίζουν τα MSM αυτές τις διαμαρτυρίες και την καταστολή από τον Μακρόν εναντίον τους. Για αρχή, ο Γάλλος ηγέτης κατέφυγε στη χρήση ενός συνταγματικού μέτρου για την επιβολή της πολιτικής του βούλησης χωρίς να το θέσει σε ψηφοφορία στην Εθνοσυνέλευση. Αν και νόμιμο, είναι ωστόσο σκανδαλώδες και αποδεικνύει ότι ήξερε πως πήγαινε ενάντια στις επιθυμίες του λαού.

Αυτό με τη σειρά του επιβεβαιώνει ότι η δυτική δημοκρατία δεν αντιπροσωπεύει τέλεια τον πληθυσμό σε αντίθεση με αυτό που ισχυρίζονται οι πιο παθιασμένοι υποστηρικτές της που θέλουν να την εξάγουν στο εξωτερικό. Στην πραγματικότητα, αυτό το σύστημα έχει τα μειονεκτήματά του όπως όλα τα άλλα, αλλά η κρίσιμη διαφορά είναι ότι τα MSM σπάνια ασκούν την πολυπόθητη κριτική για αυτή τη μορφή διακυβέρνησης προκειμένου να αποφύγουν την απαξίωση στα μάτια της παγκόσμιας πλειοψηφίας που κατοικεί σε μη δυτικές χώρες και ασκεί μια εθνική μορφή δημοκρατίας.

Αυτά τα δύο μέτρα και σταθμά είναι εμβληματικά της «τάξης βασισμένης σε κανόνες» της Δύσης, η οποία στην πραγματικότητα αφορά την αυθαίρετη εφαρμογή της προ των αμερικανικών συμφερόντων, μερικές φορές ακόμη και εις βάρος της φήμης της, όπως αποδεικνύεται από την υποκριτική της προσέγγιση στο «Διεθνές Εγκληματικό Δικαστήριο". Η χρήση κρατικής βίας υποστηρίζεται από τη Δύση εάν προορίζεται να διατηρήσει την κυριαρχία ενός φιλικού ηγέτη όπως ο Μακρόν, ενώ καταδικάζεται στην περίπτωση μη φιλικών μη δυτικών ηγετών όπως το Ιράν ή η Ρωσία αν κάνουν το ίδιο.
 
Δεν έχει σημασία αν μπορεί να διατυπωθεί το επιχείρημα σε κάθε παράδειγμα ότι απαιτείται καταστολή για τη διατήρηση του νόμου και της τάξης για την ασφάλεια του γενικού πληθυσμού, καθώς το θέμα είναι πως η Δύση δεν εφαρμόζει τα ίδια πρότυπα σε αυτές τις καταστάσεις για καθαρά πολιτικούς λόγους. Κανένας σημαντικός πολιτικός ή επαγγελματίας με επιρροή των μέσων ενημέρωσης δε θα ζητήσει κυρώσεις κατά του Μακρόν, της γαλλικής κυβέρνησης ή/και της χώρας στο σύνολό της, όπως θα έκαναν εναντίον του Ιράν ή της Ρωσίας σε ένα τέτοιο σενάριο.

Δεν υπάρχει επίσης καμία πιθανότητα να χορηγήσουν πολιτικό άσυλο σε όσους Γάλλους εγκαταλείπουν τη χώρα τους μετά την τελευταία βία, ούτε κάποια δυτική χώρα θα φιλοξενήσει προσωπικότητες ή ομάδες που υποκινούν τη βίαιη αλλαγή καθεστώτος κατά του Μακρόν. Η Δύση μπορεί να αισθάνεται άβολα με την οπτική ενός εκατομμυρίου ανθρώπων που διαμαρτύρονται εναντίον του και την επακόλουθη καταστολή που ακολούθησε, καθώς εφιστά την προσοχή στα σημεία που αναφέρονται μέχρι τώρα στο έργο του, αλλά θα εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τη Γαλλία διαφορετικά από ό,τι θα έκαναν με το Ιράν ή Ρωσία.
 
Το βασικό είναι ότι οι αρχές που παραδοσιακά συνδέονται με τη δυτική δημοκρατία δεν είναι πραγματικά τόσο ιερές όσο ισχυρίζονται τα μέσα ενημέρωσης και οι κρατικοί αξιωματούχοι σε αυτό το de facto μπλοκ του Νέου Ψυχρού Πολέμου. Το σύστημα διακυβέρνησής του δεν είναι καλύτερο ή χειρότερο από αυτό καθεαυτό των μη δυτικών ομολόγων του, αλλά η κρίσιμη διαφορά είναι ότι τα MSM δεν ασκούν συχνά κριτική εναντίον του όπως κάνουν οι άλλοι». Αυτά τα δύο μέτρα και σταθμά είναι χαρακτηριστικό της δυτικής δημοκρατίας και όχι ένα σφάλμα, όπως αντιλαμβάνεται ένας αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail