Είναι η Ουκρανία στα πρόθυρα να εξαπολύσει μια αντεπίθεση στο Μπαχμούτ;

Έλαβα το παρακάτω από ένα φίλο που έχει καλές διασυνδέσεις με την ουκρανική πλευρά. Θεωρώ αξιόπιστες τις πληροφορίες του:

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Volodomyr Zelensky επισκέφτηκε σήμερα το Chasov Yar για να ξεκινήσει μια επίθεση για να ανακουφίσει το Bakhmut και να απωθήσει τους Ρώσους. Αρκετές ταξιαρχίες τεθωρακισμένων και πυροβολικού μετακινούνται από το Βορρά για να υποστηρίξουν μια τέτοια επιχείρηση ανακούφισης.

Το Chasov Yar μπορεί να απέχει περίπου τέσσερα μίλια από το Bakhmut. Ο Ζελένσκι δεν μπορεί πλέον να επισκεφθεί το Μπαχμούτ όπως έκανε νωρίτερα αυτόν το μήνα.

Όπως έχουμε σημειώσει προηγουμένως, υπάρχουν κάπου μεταξύ 15 και 20.000 ουκρανικά στρατεύματα που μάχονται μέσα στο Bakhmut, και η περιοχή ελέγχου του; συρρικνώνεται και επίσης διαιρείται μεταξύ μιας μεγαλύτερης ομάδας στο δυτικό κέντρο της πόλης και των υπολοίπων στα βορειοανατολικά της πόλης.

Πηγές αναφέρουν πως τα άρματα μάχης Leopard και Challenger έχουν μετακινηθεί στη θέση τους για την επιχείρηση ανακούφισης, παρόλο που ο χώρος για τις επιχειρήσεις των τανκς δεν είναι μεγάλος λόγω της κακοκαιρίας, της βροχής και της λάσπης.

Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτή η επιχείρηση ανακούφισης θα διαρκέσει μόνο τέσσερις ή πέντε ημέρες και μπορεί να ξεκινήσει ήδη από αύριο. Δεν μπορεί να διαρκέσει πολύ περισσότερο από αυτό γιατί οι Ουκρανοί έχει περιορισμένα αποθέματα και δεν μπορούν να αντέξουν μια μακρά μάχη ή αδιέξοδο με τους Ρώσους.

Αναμένεται ότι αυτή θα είναι μια πολύ αιματηρή μάχη και θα μπορούσε να είναι αποφασιστική και για τις δύο πλευρές.

Ο Ζελένσκι ενεργεί εκτός των συμβουλών που λαμβάνει από τις ΗΠΑ/ΝΑΤΟ που επιθυμούν μια κατά μέτωπο επίθεση στην Κριμαία και όχι στο Μπαχμούτ ή, πιο νότια, στην Αβντβίικα, η οποία επίσης βρίσκεται υπό ρωσική επίθεση και πιθανή περικύκλωση.

Εάν οι Ρώσοι χάσουν στο Μπαχμούτ, θα υπάρξει ένας πολύ μεγαλύτερος πόλεμος, ίσως και χρόνια.

Μέχρι τώρα οι Ρώσοι επιχειρούσαν αργά και μεθοδικά, αλλά αυτό θα βγει από το παράθυρο με μια σκληρή επιχείρηση διάσωσης.

Εάν οι Ουκρανοί χάσουν, υποδηλώνει ότι η Ουκρανία θα έχει σπαταλήσει μεγάλο μέρος της επιθετικής της ικανότητας και θα μπορούσε να οδηγήσει σε χαοτικό αποτέλεσμα.

Οι πιθανότητες στοιβάζονται απέναντι στους Ουκρανούς. Δεν μπορούν να ταιριάξουν με τους Ρώσους από άποψη βλημάτων πυροβολικού και ταχύτητας πυρός. Η Ρωσία, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ, έχει ισχυρές δυνατότητες ISR (δηλαδή, Πληροφοριών, Επιτήρησης και Αναγνώρισης). Αυτό σημαίνει πως η Ρωσία θα πρέπει να παρακολουθεί τη συσσώρευση ουκρανικών assets στο Chasov Yar και θα πρέπει να είναι έτοιμη να φέρει έναν τεράστιο όγκο πυρών σε οποιεσδήποτε επιτιθέμενες στήλες.

Ο φίλος μου σημείωσε αρκετά υποτιμητικά ότι «ο κακός καιρός, η βροχή και η λάσπη» δημιουργούν πρόβλημα στα τανκς. Δεν υπάρχουν πολλά σημεία πρόσβασης διαθέσιμα για τα άρματα μάχης και θα είναι αντιμέτωπα με αντιαρματικά κατευθυνόμενα βλήματα, πυροβολικό, βόμβες που εξαπολύονται από μαχητικά αεροσκάφη, πύραυλους εκτοξευόμενους από τη θάλασσα και τον αέρα. Αν και σιχαίνομαι να αναφέρω προηγούμενες μάχες στην ιστορία, αυτή σίγουρα φαίνεται να είναι μια στιγμή του Pickett's Charge.

Η Ρωσία απολαμβάνει μια κρίσιμη ικανότητα εφοδιαστικής σε αυτήν τη διαφαινόμενη μάχη. Μπορεί να ενισχύσει γρήγορα τα στρατεύματα σε αυτόν τον τομέα και να προμηθεύσει τα πυρομαχικά που είναι απαραίτητα για τη διατήρηση των έντονων πυρών. Τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν αναφορές ότι η ένταση των μαχών στο Μπαχμούτ έχει μειωθεί. Ενώ η έλλειψη πυρομαχικών είναι μια πιθανότητα (απίθανη), νομίζω πως μια καλύτερη εξήγηση είναι ότι η Ρωσία γνωρίζει την επερχόμενη επίθεση και περιμένει να πραγματοποιήσει μια καταστροφική ενέδρα.

Θέλω να σας υπενθυμίσω ένα σημείο που έχω γράψει σε προηγούμενα άρθρα σχετικά με την κατάσταση του Μπαχμούτ — αυτό δεν είναι το μόνο σημείο επίθεσης για τη ρωσική πλευρά. Οι Ρώσοι πιέζουν προς τα εμπρός σε πολλαπλά μέτωπα και αναγκάζουν τους Ουκρανούς να κάνουν κάποιες δύσκολες επιλογές σχετικά με το πού θα αναπτύξουν ελάχιστες ενισχύσεις και πυρομαχικά. Σε αντίθεση με την Ουκρανία, η Ρωσία έχει εκπαιδευμένους, έμπειρους και καλά εξοπλισμένους εφέδρους κοντά στο μέτωπο. Οι ρωσικές απαντήσεις είτε θα επιβεβαιώσουν τους ισχυρισμούς των δυτικών αναλυτών, οι οποίοι επιμένουν ότι οι Ρώσοι είναι ανίκανοι και ανεπαρκώς εκπαιδευμένοι, είτε θα καταστρέψουν αυτό το μιμίδιο.

Μια ρωσική ήττα στο Μπαχμούτ δεν θα αλλάξει τους στόχους της Ρωσίας σε αυτόν τον πόλεμο. Θα οδηγούσε σε ανατροπή της στρατιωτικής διοίκησης και σημαντική κλιμάκωση της χρήσης βίας από τη Ρωσία κατά της Ουκρανίας. Θα αγόραζε στην Ουκρανία λίγο χρόνο και θα επανενεργοποιούσε τη δέσμευση της Δύσης να επεκτείνει την υποστήριξη στην Ουκρανία.

Μια ουκρανική ήττα, ωστόσο, θα είναι καταστροφική και αποφασιστική. Εάν η Ρωσία συντρίψει την αντεπίθεση, θα αντιπροσωπεύει τη σφαγή ορισμένων από τα πιο ικανά στρατεύματα της Ουκρανίας και την απώλεια του πρόσφατα εφοδιασμένου εξοπλισμού και πυρομαχικών που είναι ήδη σε έλλειψη. Μια αποτυχία της Ουκρανίας θα εξαλείψει την αισιοδοξία της Δύσης ότι η Ουκρανία μπορεί να δημιουργήσει ένα στρατιωτικό θαύμα και θα κάνει τους συμμάχους του ΝΑΤΟ να σκεφτούν δύο φορές πριν συμφωνήσουν να ρίξουν περισσότερους πόρους στο θράσος της Ουκρανίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail