Η Ουάσιγκτον κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Πούτιν δεν έχει στομάχι για πόλεμο αλλά για περιορισμένη αστυνομική δράση

Photo: Maxim Blinov, RIA Novosti
Η Ουάσιγκτον, που παρακινείται από τους νεοσυντηρητικούς της, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Πούτιν δεν έχει στομάχι για πόλεμο πέρα ​​από μια περιορισμένη αστυνομική δράση.

Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς / Παρουσίαση Freepen.gr

Η αποδεδειγμένη αδυναμία του Κρεμλίνου να αναλάβει προληπτική και αποφασιστική δράση έπεισε την Ουάσιγκτον πως δεν υπάρχει τίποτα να φοβηθεί από τον Πούτιν και ότι η Ρωσία μπορεί να ηττηθεί στην Ουκρανία. Πράγματι, τα ΜΜΕ του Ηνωμένου Βασιλείου θεωρούν δεδομένο πως η Ουκρανία θα νικήσει τη Ρωσία. Εδώ είναι ο τελευταίος τίτλος: «Η Δύση χρειάζεται ένα σχέδιο για το πότε θα κερδίσει η Ουκρανία». https://www.telegraph.co.uk/news/2023/02/22/west-needs-plan-when-ukraine-wins/

Το πρόσφατο ταξίδι του Μπάιντεν ήταν για να στηρίξει την ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ εν αναμονή μιας νέας δράσης κατά της Ρωσίας. Εάν το καθεστώς Μπάιντεν ευνοούσε μια ειρηνική διευθέτηση, ο Μπάιντεν δε θα είχε μπει στον κόπο να συναντηθεί στη Βαρσοβία με τους ηγέτες της Λιθουανίας, της Λετονίας, της Εσθονίας, της Πολωνίας, της Ουγγαρίας, της Ρουμανίας, της Σλοβακίας, της Τσεχίας και της Βουλγαρίας. Δε θα χρειαζόταν να πάει ο Μπάιντεν στο Κίεβο για να δείξει την αμερικανική υποστήριξη στον Ζελένσκι.

Δίνω συχνά συνεντεύξεις σε Ρώσους δημοσιογράφους – ποτέ από Αμερικανούς που έχουν ως αποστολή να προστατεύουν τις επίσημες αφηγήσεις. Οι Ρώσοι δημοσιογράφοι είναι πάντα αισιόδοξοι για σημάδια ότι οι ΗΠΑ ευνοούν μια ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Μόλις έδωσα συνέντευξη για το ταξίδι του Μπάιντεν. Πήγε στο Κίεβο για να επεξεργαστεί ένα ειρηνευτικό σχέδιο με τον Ζελένσκι;

Πώς μπορεί να σκεφτεί κανείς ότι η Ουάσιγκτον ευνοεί ένα ειρηνευτικό σχέδιο εκτός από την αποχώρηση της Ρωσίας από το Ντονμπάς και την Κριμαία και την καταβολή αποζημιώσεων στην Ουκρανία; Η Ουάσιγκτον θα ευνοούσε αυτό το σχέδιο γιατί είναι πιθανό να ρίξει τον Πούτιν, κάτι που είναι η πρόθεση της Ουάσιγκτον.

Μια τέτοια απόσυρση είναι μία από τις δύο επιλογές του Κρεμλίνου. Καθώς μια τέτοια απόσυρση πιθανότατα θα σήμαινε την πτώση της κυβέρνησης Πούτιν, το Κρεμλίνο έχει μόνο μία επιλογή: να χρησιμοποιήσει την απαραίτητη δύναμη για να τερματίσει γρήγορα τη σύγκρουση προτού ξεφύγει από τον έλεγχο.

Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι μετά από ένα χρόνο εμπειρίας το Κρεμλίνο δεν έχει καταλάβει πως αφήνοντας τον πόλεμο να συνεχιστεί και να συνεχιστεί, το Κρεμλίνο έδωσε στην Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ κάθε ευκαιρία να τον διευρύνουν περαιτέρω με προβοκάτσια μετά από πρόκληση: κυρώσεις, οικονομική βοήθεια, στρατιωτική βοήθεια, πληροφορίες, εκπαίδευση, πληροφορίες στόχευσης, επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας, ανατίναξη αγωγών Nord Stream, άρματα μάχης, πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς, αργά ή γρήγορα μαχητικά αεροσκάφη.

Τώρα ο Πούτιν βρίσκεται αντιμέτωπος με μια πιθανή επίθεση της Ουκρανίας στην Υπερδνειστερία, όπου μερικές χιλιάδες ρωσικά στρατεύματα, χωρίς να φαίνονται ενισχύσεις, φρουρούν ένα απόθεμα όπλων και πυρομαχικών της Σοβιετικής εποχής κατάλληλα για ουκρανική χρήση. Θα πιαστούν οι ρωσικές δυνάμεις ανάμεσα σε Ουκρανούς στα ανατολικά τους και Μολδαβούς και Ρουμάνους στη Δύση τους και θα υποστούν μια ήττα που θα ενθαρρύνει περαιτέρω τη Δύση; https://southfront.org/war-clouds-over-transnistria/

Εάν το Κρεμλίνο δεν βρει τις πληροφορίες για να τελειώσει γρήγορα αυτή τη σύγκρουση, θα βρεθεί πίσω σε μια γωνία όπου τα πυρηνικά όπλα είναι η μόνη επιλογή. Όχι μόνο ορισμένοι νεοσυντηρητικοί πιστεύουν ότι η Ουάσιγκτον μπορεί να κερδίσει έναν πυρηνικό πόλεμο, αλλά και η Δύση λαμβάνει ψευδείς πληροφορίες πως τα πυρηνικά όπλα της Ρωσίας δεν λειτουργούν και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος επίθεσης από τη Ρωσία. Δείτε: https://www.theyeshivaworld.com/news/general/2167289/all-bark-no-bite-russias-nuclear-weapons-dont-work-anymore-kremlin-defector-claims.html

Ακόμα κι αν τα πυρηνικά της Ρωσίας λειτουργήσουν, η Ρωσία δε θα τα χρησιμοποιήσει, λέει ο Ολλανδός πρωθυπουργός: https://news.yahoo.com/russia-won-t-nuclear-weapons-231300600.html?guce_referrer=aHR0cHM6Ly9zZWFyY2guYnJhdmUuY29tLw&guce_referrer_sig=AQAAAB1TmmTs67bisLaTS4nZr1Cax-qI9SSf65DBqhChFEDmsxN0FoJWYHL7xM6TPgRS_ -9BWPd_zSD-HiSv1ACGq7gxiYXjAahJTG4djdg10eEyeQcWTlfhSmwlE7tO4Iqt46t8Edvv1az0u_GAxS-sLFH9J3IRC4Xuu1alG8P-Bccounter=&gu

Αυτό το είδος παραπληροφόρησης γίνεται πιστευτό επειδή η απροθυμία του Πούτιν να χρησιμοποιήσει επαρκή δύναμη για να επιτύχει γρήγορα τους στόχους του, έχει δημιουργήσει την εντύπωση ότι ο ρωσικός στρατός είναι ανίκανος και μετά από ένα χρόνο δεν κατάφερε να επικρατήσει έναντι ενός τριτοκοσμικού στρατού. Αυτό σε κάποιους φαίνεται ως ρωσική στρατιωτική ανικανότητα και σε άλλους ως έλλειψη επίλυσης του Πούτιν ενθαρρύνει πιο προκλητικές ενέργειες από τη Δύση. Στη Δύση πιστεύεται πως η ήττα της Ρωσίας είναι μόνο θέμα παροχής όπλων στην Ουκρανία.

Είναι εξωπραγματικό συναίσθημα να βιώνεις Ρώσους δημοσιογράφους που αναζητούν μια ειρηνική διευθέτηση όταν ο υφυπουργός Εξωτερικών του Μπάιντεν και πολλοί αξιωματικοί του στρατού λένε πως η Κριμαία είναι νόμιμος στόχος για ουκρανικές πυραυλικές επιθέσεις. Πριν από αρκετές ημέρες, ο υπουργός Εξωτερικών Blinken είπε ότι μια ουκρανική προσπάθεια να ανακαταλάβει την Κριμαία θα ήταν «κόκκινη γραμμή» για τον Πούτιν και θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιο δυναμική ρωσική δράση, αλλά πως η απόφαση εξαρτάται από το Κίεβο. Φυσικά η απόφαση δεν εξαρτάται από το Κίεβο. Ο Ζελένσκι δε θα τολμούσε να πάρει μια τέτοια απόφαση αν η Ουάσιγκτον δεν έδινε το πράσινο φως. Η δήλωση του Blinken δείχνει ότι η Ουάσιγκτον έχει δώσει το πράσινο φως, γεγονός που υποδηλώνει πως πύραυλοι μεγαλύτερου βεληνεκούς βρίσκονται στο δρόμο προς την Ουκρανία.

Για να το πούμε ειλικρινά, ο Πούτιν, το Κρεμλίνο και ο ρωσικός στρατός δυσφημίζονται από την αποτυχία του Πούτιν να δεσμεύσει επαρκείς πόρους για να κερδίσει γρήγορα τη σύγκρουση. Πράγματι, στα μάτια της Δύσης ο ρωσικός στρατός ταπεινώνεται από την πολιτική του Πούτιν, και αυτό πρέπει να έχει άσχημες επιπτώσεις στο ρωσικό στρατιωτικό ηθικό.

Σήμερα, 24 Φεβρουαρίου 2023, είναι η επέτειος της εισόδου της Ρωσίας στο Ντονμπάς, η οποία αποσκοπούσε μόνο στην απελευθέρωση του Ντονμπάς της Ουκρανίας από τις στρατιωτικές και νεοναζιστικές πολιτοφυλακές. Δεν ήταν εισβολή στην Ουκρανία. Αλλά με την υποδέσμευση στρατιωτικών πόρων και την επιβολή εξοντωτικών κανόνων πολέμου, ο Πούτιν εγγυήθηκε ότι η Ουάσιγκτον θα χρησιμοποιούσε τον γενναιόδωρο χρόνο που παρείχε ο Πούτιν για να διευρύνει σημαντικά τον πόλεμο. Τώρα ο Πούτιν βρίσκεται αντιμέτωπος με την πιθανότητα πυραυλικών επιθέσεων στη ρωσική ναυτική βάση στην Κριμαία. Γιατί είναι αυτό αδιανόητο όταν η Ουάσιγκτον δεν είχε κανένα δισταγμό να ανατινάξει τους αγωγούς Nord Stream; Ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος για επίθεση; Η Μόσχα;

Όταν η αναμενόμενη ρωσική χειμερινή επίθεση δεν υλοποιήθηκε, εκείνοι που ανέφεραν μεγάλη συσσώρευση ρωσικών στρατευμάτων και όπλων στα σύνορα της Ουκρανίας είπαν ότι οι Ρώσοι ήταν ένας συμβολικός λαός και καθυστερούσαν την επίθεση για την επέτειο. Η ημερομηνία έφτασε.

Εάν η επίθεση δε συμβεί, οι νεοσυντηρητικοί θα αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Οι προκλήσεις θα επιδεινωθούν όσο επιταχύνονται. Ο Πούτιν θα βρει τη Ρωσία πίσω σε μια γωνία όπου τα πυρηνικά όπλα είναι η μόνη του επιλογή.

Ο Πούτιν δεν το αντιλαμβάνεται, αλλά η αδυναμία του να ενεργήσει αποφασιστικά στην Ουκρανία καταδικάζει τον κόσμο σε πυρηνικό πόλεμο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail