Η Ουκρανία θα παραλάβει τανκς Leopard 2 το πρώτο τρίμηνο του 2023 - Βερολίνο

Γερμανικά άρματα μάχης Leopard 2A6. (Φωτογραφία: Στρατός των ΗΠΑ)
Freepen.gr - Η Ουκρανία ενδέχεται να λάβει την πρώτη παρτίδα των κύριων αρμάτων μάχης Leopard 2 εντός των πρώτων τριών ή τεσσάρων μηνών του τρέχοντος έτους, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας, Μπόρις Πιστόριους, κατά την επίσκεψή του στη Βαρσοβία στις 8 Φεβρουαρίου.

«Θα μπορούσαμε να παραδώσουμε τουλάχιστον ένα τάγμα μέσα στους πρώτους τέσσερις μήνες του τρέχοντος έτους, ίσως και τρεις και θα πρέπει να δράσουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε μετά από αυτό», είπε ο Πιστόριους, προσθέτοντας ότι ένα τάγμα αρμάτων μάχης είναι πιθανό να περιλαμβάνει 31 άρματα μάχης.

Στα τέλη Ιανουαρίου, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα διαθέσει 14 άρματα μάχης Leopard 2A6 για εστίαση στο Κίεβο και θα εξουσιοδοτήσει τους Ευρωπαίους εταίρους να επανεξάγουν τα άρματα μάχης τους στην Ουκρανία.

Η κίνηση ενθαρρύνθηκε από μια βρετανική απόφαση να προμηθεύσει την Ουκρανία με 14 άρματα μάχης Challenger 2 και μια άλλη από τις Ηνωμένες Πολιτείες να παράσχουν 31 άρματα μάχης M1A2 Abrams.

Μετά τη γερμανική απόφαση, η Πολωνία δεσμεύτηκε να εξοπλίσει τις δυνάμεις του Κιέβου με 14 Leopard 2A4, ενώ ο Καναδάς δήλωσε ότι θα προμηθεύσει άλλα τέσσερα της ίδιας έκδοσης. Από την πλευρά της, η Πορτογαλία είπε ότι θα παράσχει τέσσερα Leopard 2A6.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail