Ο Καραμανλής κερνούσε καφέ και έδειχνε απελευθερωμένος

Η επόμενη μέρα μετά τη αποχώρηση

Δεν είχαν συγκεντρωθεί πολλοί στην οδό Κυριακού Παναγή, στο Κολωνάκι στο πολιτικό γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Δεν μαζεύτηκε κόσμος για να του εκφράσει την στήριξή του για την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος. Λίγοι βρέθηκαν εκεί, οι πιο στενοί του συνεργάτες του, οι δικοί του άνθρωποι που τόσα χρόνια τον συντρόφευαν στις εξορμήσεις, στις συνεστιάσεις, στις εκδρομές, στις εκδηλώσεις, αλλά και στους αγώνες της παράταξης. Αλλά τα τηλέφωνα κτυπούσαν δαιμονισμένα. Όλοι ήθελαν να μιλήσουν κάποια στιγμή μαζί του να βεβαιωθούν ότι αυτό που άκουσαν ήταν αλήθεια και να μάθουν τι θα κάνει, με τι θα ασχοληθεί, ένας πρώην Πρωθυπουργός, την επόμενη ημέρα.

Απόσπασμα από: Βηματοδότης - Το Βήμα

Αυτή η επόμενη μέρα βρήκε τον Κώστα Καραμανλή στο γραφείο του αρκετά απελευθερωμένο από την δύσκολη, όπως πολλοί χαρακτήρισαν την απόφαση που έλαβε. Ένοιωσε ακόμα περισσότερο απελευθερωμένος όταν πήρε στα χέρια του την δήλωση Μητσοτάκη, τη διάβασε μεγαλοφώνως, ήταν και αυτό φαινόταν από την έκφραση του προσώπου του, σε εντελώς διαφορετικό mood από αυτό του γεμάτο αμηχανία τηλεφωνήματος της προηγούμενης νύχτας.

***

Κερνούσε καφέ (αυτά τα περιβόητα και πεντανόστιμα σερραίικα γλυκά, που λέγονται «ακάνες» και που τα πρόσφερε πάλαι ποτέ μαζί με τον καφέ, είχαν εξαφανισθεί λόγω διαίτης από το γραφείο του προ πολλού) και απαντούσε συνεχώς στα τηλέφωνα. Θα διατηρήσει ανοικτό, όπως έλεγε το γραφείο του στην οδό Παναγή και συμφώνησε (κατά πάσα πιθανότητα με τον Πρωθυπουργό) να παραστεί σε δύο ή τρεις προεκλογικές συγκεντρώσεις της ΝΔ (η μία θα είναι με τον κ. Μητσοτάκη) στη Βόρεια Ελλάδα. Αλλά το ερώτημα που «βασάνιζε» όλους (και όσους βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο γραφείο του και όσους τους τηλεφωνούσαν) είναι γιατί το έκανε τώρα, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου. Πρώτα απ΄όλα υπήρξε από τον ίδιο μια διευκρίνηση: Την συγκεκριμένη απόφαση την πήρε μόνος του, δεν τον πίεσε κανείς. Έπρεπε να γίνει τώρα, έλεγε, εκτιμώντας πώς το timing ήταν το κατάλληλο τη στιγμή που η ΝΔ προηγείται στις δημοσκοπήσεις.

***
Ο ελεύθερος χρόνος ενός πρώην πρωθυπουργού

Και πώς θα περνά τον χρόνο του από εδώ και πέρα; Όπως τον περνούσε έως τώρα. Απλώς δεν θα πηγαίνει στη Βουλή. Οι συνεργάτες του πάντως όταν ακούν τέτοια ερώτηση «περί χρόνου», μειδιούν: Πρώτα απ΄όλα, λένε, «δεν απαγορεύεται το γράψιμο», ούτε «οι αναλύσεις για το τι σκέφτεται και πώς εκτιμά τα κατάσταση, χωρίς την κομματική γραμμή», δίνοντας έτσι το στίγμα για την μετα-κοινοβουλετική πορεία του. Άλλωστε τι θα έκανε ακόμα στη Βουλή; Γκρίνιαζε που γκρίνιαζε, όπως έλεγαν, που ερχόταν στη Βουλή μόνον και μόνον για να ψηφίσει. Βεβαίως υπάρχει και το «σχέδιο Παυλόπουλου» στο μέλλον (αν μπορεί να ονομαστεί «σχέδιο»)! Παραιτήθηκε, όπως ενθυμείστε ο κ. Παυλόπουλος ενόψει υποψηφιότητάς του στην Προεδρία της Δημοκρατίας (αλλά η υποψηφιότητα του ήρθε από τον κ. Τσίπρα). Σε δύο χρόνια όμως, έως την εκλογή Προέδρου πολλά μπορούν να συμβούν. Και ποιος έως τότε μπορεί να είναι σίγουρος ότι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου δεν θα κάνει και δεύτερη θητεία;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail