Ο οικονομικός εφιάλτης που περιμένατε είναι εδώ

Πολλοί άνθρωποι εκεί έξω περίμεναν την επόμενη μεγάλη οικονομική κρίση να φτάσει. Εάν είστε ένας από αυτούς, δεν χρειάζεται να περιμένετε άλλο, γιατί είναι ήδη εδώ. Όλοι οι αριθμοί μας λένε ότι δεν έχουμε αντιμετωπίσει τέτοια ύφεση από το 2008. Για παράδειγμα, ο δείκτης κορυφαίων οικονομικών δεικτών του Conference Board έχει πλέον μειωθεί για 10 συνεχόμενους μήνες. Σύμφωνα με το Zero Hedge, αυτή είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers. Και όπως είδαμε το 2008, η αγορά κατοικίας καταρρέει. Στην πραγματικότητα, η μέση τιμή ενός σπιτιού στην περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο έχει ήδη πέσει κατά ένα επιβλητικό 35 τοις εκατό:

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η διάμεση τιμή στην περιοχή του κόλπου των εννέα κομητειών υποχώρησε κατά άλλο 8% τον Ιανουάριο από το Δεκέμβριο, κατά 17% από έτος σε έτος και κατά 35% ή κατά 540.000 $, σε 10 μήνες από την τρελή κορύφωση το Μάρτιο του 2022, από 1,54 εκατομμύρια δολάρια έως 1,00 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την Ένωση Μεσιτών της Καλιφόρνια.

Οι τιμές των κατοικιών στην περιοχή του κόλπου πέφτουν ακόμη πιο γρήγορα από ό,τι κατά τη διάρκεια της πρώτης συντριβής κατοικιών.

Αλλά μην ανησυχείτε.

Ο Τζο Μπάιντεν λέει πως όλα είναι μια χαρά.

Φυσικά η πραγματικότητα του θέματος είναι πως δεν είναι όλα καλά. Όσο άσχημα κι αν είναι τα πράγματα για τα οικιστικά ακίνητα, η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα για τα εμπορικά ακίνητα.

Νωρίτερα σήμερα, έπεσα πάνω σε ένα άρθρο που εξηγούσε ότι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες στο Λος Άντζελες μόλις χρεοκόπησε με 755 εκατομμύρια δολάρια σε δάνεια:

Η Brookfield Corp., μητρική του μεγαλύτερου ιδιοκτήτη γραφείων στο κέντρο του Λος Άντζελες, αθετεί τα δάνεια που συνδέονται με δύο κτίρια αντί να αναχρηματοδοτήσει το χρέος καθώς η ζήτηση για χώρο εξασθενεί στο κέντρο της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης των ΗΠΑ.

Τα δύο ακίνητα που δεν πληρούν τις υποχρεώσεις τους, μέρος ενός χαρτοφυλακίου που ονομάζεται Brookfield DTLA Fund Office Trust Investor, είναι το Gas Company Tower, με δάνεια 465 εκατομμυρίων δολαρίων και το 777 Tower, με χρέη περίπου 290 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με μια κατάθεση. Ο διαχειριστής του ταμείου είχε προειδοποιήσει το Νοέμβριο ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσει αποκλεισμό ακινήτων.

Δυστυχώς, αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Βρισκόμαστε στο χείλος του πιο επικού κραχ εμπορικών ακινήτων σε ολόκληρη την ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών και πρόκειται να καταστρέψει την οικονομική κοινότητα.

Εν τω μεταξύ, το τσουνάμι των απολύσεων που έχουμε δει μόλις συνεχίζει να εντείνεται. Για παράδειγμα, η KPMG μόλις ανακοίνωσε πως θα απολύσει περίπου 700 εργαζόμενους:

Αρκετές χρηματοπιστωτικές εταιρείες έχουν περικόψει θέσεις εργασίας τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων τραπεζών της Wall Street, διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων και fintech εν μέσω ταραχώδους μακροοικονομικού περιβάλλοντος που έχει πιέσει τους καταναλωτές και έχει εκτονώσει τη ζήτηση σε πολλές βασικές επιχειρηματικές μονάδες.

Οι περικοπές στην KPMG θα επηρεάσουν σχεδόν 700 άτομα, πρόσθεσε το άρθρο των FT.


Και η Docusign βρίσκεται ήδη στο δεύτερο γύρο των απολύσεων

Η εταιρεία λογισμικού ηλεκτρονικής υπογραφής DocuSign ανακοίνωσε την Πέμπτη τα σχέδιά της να περικόψει περίπου το 10% του εργατικού της δυναμικού.

Η DocuSign είχε 7.461 υπαλλήλους τον Ιανουάριο του 2022 προτού ανακοινώσει έναν προηγούμενο γύρο απολύσεων τον περασμένο Σεπτέμβριο που επηρέασε το 9% του εργατικού δυναμικού της. Η εταιρεία είπε πως οι τελευταίες περικοπές θα επηρεάσουν περίπου 700 υπαλλήλους.

Ακόμη και η Apple αφήνει τους ανθρώπους να φύγουν. Αναφέρεται ότι «εκατοντάδες εργολάβοι» δέχθηκαν ξαφνικά το τσεκούρι την περασμένη εβδομάδα:

Η NYPost είπε πως η Apple απέλυσε εκατοντάδες εργολάβους την περασμένη εβδομάδα. Αυτοί οι εργαζόμενοι απασχολούνται από εξωτερικές εταιρείες, αλλά εργάζονται μαζί με υπαλλήλους της Apple σε έργα. Φαίνεται ότι η Apple μειώνει τον αριθμό των εργαζομένων καθώς το μακροοικονομικό περιβάλλον παραμένει προκλητικό.

Αν ακόμη και μια εξαιρετικά πλούσια εταιρεία όπως η Apple έχει αποφασίσει ότι τώρα είναι η ώρα για μαζικές απολύσεις, τι λέει αυτό για τις οικονομικές προοπτικές για το υπόλοιπο του 2023;

Το 2022, γίναμε μάρτυρες ενός κύματος απολύσεων στον κλάδο της τεχνολογίας που δεν έμοιαζε με τίποτα άλλο από τη Μεγάλη Ύφεση.

Και μέχρι στιγμής φέτος, είμαστε πολύ πιο μπροστά από τον περσινό ρυθμό:

Τα νέα έρχονται αφού 1.045 εταιρείες τεχνολογίας απέλυσαν πέρυσι 161.000 υπαλλήλους το 2022. Μέχρι στιγμής φέτος, 380 εταιρείες έχουν απολύσει 108.000 εργαζομένους, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης θέσεων εργασίας Layoffs.fyi .

Θέλει κανείς ακόμα εκεί έξω να προσπαθήσει να υποστηρίξει ότι η οικονομία είναι σε «καλή κατάσταση»;

Κοιτάξτε, εάν η οικονομία είναι πραγματικά σε «καλή κατάσταση», τότε γιατί η Walmart κλείνει περισσότερα καταστήματα; :

Η Walmart επιβεβαίωσε πως κλείνει επτά καταστήματα λόγω ανησυχιών σχετικά με την κερδοφορία μετά από μια «διεξοδική διαδικασία ελέγχου».

Η Walmart επιβεβαίωσε το κλείσιμο πέντε καταστημάτων σε τρεις πολιτείες στο Nexstar την περασμένη εβδομάδα. Μεταξύ αυτών ήταν ένα κατάστημα στο Αλμπουκέρκι του Νέου Μεξικού, το οποίο περιγράφηκε ως «υπό απόδοση» σε μια δήλωση στο KRQE της Nexstar.

Άλλες τοποθεσίες που επηρεάστηκαν περιελάμβαναν ένα κατάστημα στο Μιλγουόκι του Ουισκόνσιν και τρία στην περιοχή του Σικάγο. Το WGN της Nexstar αναφέρει ότι δύο από τα καταστήματα στο Σικάγο δεν ανταποκρίθηκαν στις οικονομικές προσδοκίες.

Η Walmart μπορεί να δει τι έρχεται.

Το ίδιο μπορεί και η Apple.

Το ίδιο μπορούν και εκατοντάδες άλλες μεγάλες εταιρείες που έχουν «μικρύνει» τις τελευταίες εβδομάδες.

Όλοι χτυπούν τις καταπακτές γιατί μπαίνουμε σε μια πολύ άσχημη καταιγίδα.

Φυσικά δεν πονάνε όλοι.

Εάν βρίσκεστε στο 10 τοις εκατό όλων των εισοδηματιών, μπορεί να τα πάτε πολύ καλά.

Προς το παρόν.

Αλλά σε αυτό το σημείο το χάσμα μεταξύ των υπερπλούσιων και των υπολοίπων από εμάς είναι μεγαλύτερο από ποτέ, και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού απλώς προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να επιβιώσει από μήνα σε μήνα.

Κάποτε, οι ΗΠΑ είχαν τη μεγαλύτερη και πιο ευημερούσα μεσαία τάξη στην ιστορία του κόσμου, αλλά τώρα το τοπίο μας είναι γεμάτο με καταστήματα δολαρίων, επειδή τέτοια καταστήματα είναι μερικά από τα μόνα μέρη όπου τα τεράστια πλήθη των φτωχών μας μπορούν να αντέξουν οικονομικά. κατάστημα:

Μια μικρή πόλη στο ανατολικό Κεντάκι έχει μια ασυνήθιστη αξίωση για φήμη: με πληθυσμό μόλις 1.424 κατοίκους, έχει καταστήματα έξι δολαρίων, τα περισσότερα από τα οποία χτίστηκαν τα τελευταία χρόνια.

Το Olive Hill, ένας ήσυχος οικισμός που βρίσκεται στον κολπίσκο Tygarts στους πρόποδες των Αππαλαχίων, έχει δύο Family Dollar και τέσσερα καταστήματα Dollar General μέσα και αμέσως γύρω από την πόλη.

Όλα εκτός από ένα βρίσκονται κατά μήκος της λεωφόρου Tom T. Hall, της κύριας οδού της πόλης, που πήρε το όνομά της από τον πιο διάσημο ντόπιο του Olive Hill, τον τραγουδιστή και τραγουδοποιό της κάντρι με το παρατσούκλι «The Storyteller».

Προειδοποιούσα εδώ και πολύ καιρό ότι ερχόταν μια εφιαλτική οικονομική κατάρρευση .

Τώρα είναι εδώ.

Και θα γίνει πολύ χειρότερο.

Τα καλά νέα, αν θέλετε να το πείτε έτσι, είναι πως βρισκόμαστε ακόμη μόνο στα πολύ πρώτα κεφάλαια αυτής της κρίσης.

Θα σας παροτρύνω λοιπόν να κάνετε ό,τι πρέπει να κάνετε, γιατί από εδώ και πέρα ​​τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail