Ρώσος στρατηγός προειδοποιεί με βομβαρδισμό πολωνικών και ρουμανικών αεροπορικών βάσεων

pixabay / Netloop
Freepen.gr - Ο Ρώσος στρατηγός Yevgeny Buzhinsky είπε ότι οι αεροπορικές βάσεις του ΝΑΤΟ θα γίνουν νόμιμος στόχος επίθεσης εάν χρησιμοποιηθούν από τις ουκρανικές δυνάμεις κι απαρίθμησε στρατιωτικά αεροδρόμια στην Πολωνία και τη Ρουμανία, μεταδίδει το tvp.info.

Πρόσφατα, ένας συνασπισμός χωρών, συμπεριλαμβανομένων της Πολωνίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας και των ΗΠΑ αποφάσισε να δωρίσει τανκς δυτικής κατασκευής στην Ουκρανία . Εμφανίζονται σήματα ότι ο επόμενος στόχος του Κιέβου θα μπορούσε να είναι η απόκτηση δυτικών μαχητικών αεροσκαφών και όπλων μεγάλης εμβέλειας.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Γαλλία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο παράδοσης μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία. Είπε πως τα κριτήρια για να γίνει κάτι τέτοιο θα είναι ότι τέτοιοι εξοπλισμοί πρέπει να χρειάζονται στην Ουκρανία, δίχως να αποδυναμώνουν τις αμυντικές δυνατότητες του γαλλικού στρατού και να κλιμακώνουν τον πόλεμο με τη Ρωσία.

Η πιθανή παράδοση αεροσκαφών αναφέρθηκε από τον Yevgeny Buzhinsky, Ρώσο στρατηγό και πρώην αρχηγό του τμήματος διεθνούς συνεργασίας στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, ο οποίος απείλησε ότι «οι αεροπορικές βάσεις του ΝΑΤΟ θα γίνουν νόμιμος στόχος για τις ρωσικές δυνάμεις εάν διατεθούν για ουκρανικά αεροσκάφη».

«Εάν οι χώρες του ΝΑΤΟ αποφασίσουν να εμπλέξουν τις αεροπορικές τους δυνάμεις, θα μπορούσαν να αρχίσουν να επιχειρούν από κοντινές αεροπορικές βάσεις του ΝΑΤΟ, για παράδειγμα στη Ρουμανία και την Πολωνία», συνέχισε ο Buzhinsky, προσθέτοντας ότι οι αεροπορικές βάσεις «γίνονται στόχος που μπορεί να νικηθεί νομικά από την άποψη του διεθνούς δικαίου».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail