Tanks for the Memories! Γερμανικά και ΝΑΤΟϊκά τανκς θα κυλήσουν στην Ουκρανία

REUΤΕRS/Αxel Ηeimken/Pοοl
Τα γερμανικά τανκς που προχωρούν στην Ουκρανία για να πολεμήσουν τα ρωσικά στρατεύματα θα φαινόταν απίστευτο σενάριο δεδομένης της τρομερής ιστορίας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ωστόσο, αυτό το σενάριο είναι όπου κατευθύνεται ο πόλεμος αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ εναντίον της Μόσχας. Η εξέλιξη έχει τον ανησυχητικό απόηχο της Επιχείρησης Μπαρμπαρόσα όταν η ναζιστική Βέρμαχτ ξεκίνησε την επίθεσή της στη Σοβιετική Ένωση το 1941.

Finian CUNNINGHAM - strategic-culture.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Αντί για τα τανκς Panzer Tiger, θα δούμε τα γερμανικά «οχήματα μάχης» Marder να τριγυρίζουν σε όλη την Ουκρανία. Αυτά τα όπλα ονομάζονται «ελαφριά τανκς», αλλά η μεγαλύτερη ώθηση θα είναι τα κύρια άρματα μάχης Leopard 2 να προμηθευτούν στις ουκρανικές νεοναζιστικές δυνάμεις ενάντια στις ρωσικές γραμμές.

Μόλις δύο ημέρες πριν από τα Ορθόδοξα Χριστούγεννα στις 7 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς ανακοίνωσαν συμφωνία στην οποία θα προμήθευαν τεθωρακισμένα πεζοπόρα Bradley και Marder στην Ουκρανία, καθώς και άλλη μια συστοιχία αμερικανικών πυραύλων Patriot.

Αυτή η ανακοίνωση ακολούθησε τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν που δήλωσε πως η Γαλλία επρόκειτο να προμηθεύσει ελαφρά άρματα μάχης AMX-10 RC στην Ουκρανία. Ο τόνος του Μακρόν ήταν ιδιαίτερα πολεμικός, λέγοντας ότι η Γαλλία θα στηρίξει το καθεστώς του Κιέβου μέχρι να επιτευχθεί η νίκη.

Ο Σολτς και ο Μακρόν δείχνουν πως είναι εντελώς αναξιόπιστοι και πολιτικά αδύναμοι. Προηγουμένως, ο Γάλλος ηγέτης είχε εκφράσει την προθυμία του να βρεθεί μια διπλωματική λύση στη σύγκρουση στην Ουκρανία με τη Ρωσία. Είχε προκαλέσει την οργή της Ουάσιγκτον, καθώς και των αντιρωσικών μελών του ΝΑΤΟ, της Πολωνίας και των χωρών της Βαλτικής, επειδή ήταν «πολύ μαλακός» και υπονόμευε τη διατλαντική ενότητα.

Ωστόσο, εδώ έχουμε τον Μακρόν να κάνει τώρα ένα αμφίβολο ντεμπούτο με τη Γαλλία να γίνεται το πρώτο δυτικό κράτος που προμηθεύει τανκς στην Ουκρανία στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας. Αυτή η απόφαση σηματοδοτεί ένα σοβαρό όριο εμπλοκής του μπλοκ του ΝΑΤΟ στον πόλεμο.

Το γεγονός ότι η γαλλική κίνηση ουσιαστικά συνδυάστηκε με τη δέσμευση των ΗΠΑ και της Γερμανίας για προμήθεια ελαφρών αρμάτων μάχης υποδηλώνει επίσης συντονισμένη δράση από τη συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Ο Σολτς και ο Μακρόν της Γερμανίας, όπως και ο Μπάιντεν, αθέτησαν τη μία υπόσχεση μετά την άλλη ότι δεν θα κλιμακώσουν την προμήθεια όπλων και τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η Μόσχα έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει τη συλλογική Δύση να σταματήσει να εξοπλίζει το καθεστώς του Κιέβου.

Όλοι τους έχουν δηλώσει προηγουμένως πως δε θα προμήθευαν με τανκς την Ουκρανία, καθώς αυτό θα ήταν μια απερίσκεπτη κλιμάκωση που διακινδύνευε τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Παρά τους όρκους αυτοσυγκράτησης, η Ουάσιγκτον, το Βερολίνο και το Παρίσι έχουν εντείνει την προσφορά ολοένα και πιο επιθετικών όπλων.

Η κίνηση του Μπάιντεν να στείλει πυραύλους Patriot στα τέλη του περασμένου έτους ακολουθεί την προηγούμενη προμήθεια πυραύλων HIMARS μεγάλου βεληνεκούς. Η προμήθεια των θωρακισμένων ήταν προηγουμένως επιτακτική, αλλά τώρα αυτό το όριο έχει παρομοίως παραβιαστεί.

Με αυτόν το ρυθμό, είναι θέμα χρόνου να ανακοινώσουν οι ίδιες δυνάμεις του ΝΑΤΟ την αποστολή των κύριων αρμάτων μάχης. Το καθεστώς του Κιέβου και οι Πολωνοί και Βαλτικοί σύμμαχοί του απαιτούν από την Ουάσιγκτον και το Βερολίνο να στείλουν Abrams και Leopards. Τόσο ο Μπάιντεν όσο και ο Σολτς λένε πως αυτό δε θα συμβεί. Αλλά η προηγούμενη μορφή υποδηλώνει ότι υπάρχει μια κυνική και σκόπιμη μυστική προσέγγιση όπου οι ενέργειες έρχονται σε κατάφωρη αντίθεση με τη ρητορική.

Τα τανκς είναι προφανώς μέρος μιας επιθετικής δύναμης. Θα απαιτούσαν επίσης εκπαιδευμένα πληρώματα για να τα χειριστούν. Αυτό δείχνει ότι οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ παρέχουν προσωπικό, πληρώματα συντήρησης και άλλα logistics για την ανάπτυξη αυτών των εξελιγμένων μηχανών. Ο συντονισμός μεταξύ Ουάσιγκτον, Βερολίνου και Παρισιού σηματοδοτεί επίσης πως το ΝΑΤΟ αναπτύσσεται με συστηματικό και διαλειτουργικό τρόπο. Έτσι, ο πόλεμος αντιπροσώπων μεταβαίνει από μια αποσπασματική προσέγγιση μεμονωμένων μελών του ΝΑΤΟ που εφοδιάζουν το καθεστώς του Κιέβου σε διμερή βάση σε ένα εντελώς νέο επίπεδο οργανωτικής συμμετοχής.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γερμανία ενώθηκαν με τη Γαλλία την Πέμπτη [5 Ιανουαρίου] λέγοντας ότι θα στείλουν τεθωρακισμένα οχήματα μάχης στην Ουκρανία, επεκτείνοντας τη βοήθειά τους με νέα οπλικά συστήματα που το Κίεβο [sic] είπε πως χρειάζεται για να βοηθήσει τις δυνάμεις του να ανακαταλάβουν εδάφη που είναι κλειδωμένα πίσω από τις γραμμές της Ρωσίας», ανέφερε η Washington Post.

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης περιστρέφουν την ψευδαίσθηση ότι το ουκρανικό καθεστώς κέρδισε έναν πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, όταν η πραγματικότητα είναι πως οι Ουκρανοί σφαγιάζονται από ανώτερες ρωσικές δυνάμεις. Η Μόσχα δεν πρόκειται να παραδώσει την Κριμαία και το Ντονμπάς στα τάγματα θανάτου νεοναζί που είναι εξοπλισμένα με όπλα του ΝΑΤΟ.

Το καθεστώς του Κιέβου δίνει μια χαμένη μάχη και οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ είναι πρόθυμες να πολεμήσουν μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό. Η Ουάσιγκτον και τα τσιράκια της τροφοδοτούν έναν μάταιο πόλεμο και μεταφορικά ρίχνουν καλά χρήματα μετά το κακό, προμηθεύοντας τώρα τανκς στη μάχη. (Είναι καλά λεφτά για τους δυτικούς εμπόρους του θανάτου).

Αντί να αναζητήσουν διπλωματικό τρόπο επιστροφής από την άβυσσο, οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ είναι υπερβολικά μπερδεμένες από τη δική τους προπαγάνδα, την πολιτική επιθετικότητα και τον εθισμό των καπιταλιστικών οικονομιών τους στους στρατιωτικούς-βιομηχανικούς αντιπροσώπους.

Την τελευταία φορά που γερμανικά άρματα μάχης μπήκαν στη μάχη στην Ευρώπη, ηττήθηκαν ολοσχερώς από τις σοβιετικές δυνάμεις. Τότε, οι Αμερικανοί πολεμούσαν επίσης εναντίον των Ναζί, αν και μόνο για να συμπράξουν κυνικά με τα απομεινάρια του Τρίτου Ράιχ στον επόμενο Ψυχρό Πόλεμο.

Αυτή τη φορά, γερμανικά, αμερικανικά και γαλλικά τανκς βρίσκονται στην ίδια πλευρά υποστηρίζοντας ένα καθεστώς που δοξάζει ανοιχτά τους συνεργάτες του ναζί. Λένε ότι η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται ποτέ ακριβώς. Σίγουρα όμως έχει ομοιοκαταληξία.

Τανκς για τις αναμνήσεις, πράγματι!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail