Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός πρόδωσε τη μνήμη των θυμάτων της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι - Μεντβέντεφ

Yekaterina Shtukina/PΟΟL/TΑSS
Freepen.gr - Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα ενήργησε ως συνοδός των ΗΠΑ και πρόδωσε τη μνήμη εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων του πυρηνικού βομβαρδισμού στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι, δήλωσε το Σάββατο ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ. γράφει το πρακτορείο ΤΑΣΣ.

Ο Μεντβέντεφ χαρακτήρισε «φρικτή ντροπή» την κοινή δήλωση του Κισίντα και του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πως οποιαδήποτε πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία στην Ουκρανία θα είναι μια ανεπανόρθωτη εχθρική ενέργεια κατά της ανθρωπότητας. Ο Μεντβέντεφ υπογράμμισε πως «δε θα σχολιάσω καν την παράνοια σχετικά με τα πυρηνικά σχέδια του κράτους μας».

"Απλώς σκεφτείτε το. Ο επικεφαλής της ιαπωνικής κυβέρνησης, με την ταπεινωτική υποτακτική έκσταση του, μιλάει αηδιαστικά για τη Ρωσία, προδίδοντας τη μνήμη εκατοντάδων χιλιάδων Ιαπώνων που κάηκαν στα πυρηνικά πυρά της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι. Και ο Kishida δεν μπορούσε να νοιαστεί λιγότερο αφού οι ΗΠΑ ήταν το μόνο κράτος που χρησιμοποίησε πυρηνικά όπλα. Και η ίδια η πατρίδα του Κισίντα ήταν το μόνο θύμα», είπε ο αξιωματούχος στο κανάλι του στο Telegram.

Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός θα έπρεπε «να το υπενθυμίσει στον Αμερικανό πρόεδρο και να απαιτήσει μετάνοια που δεν έχουν εκφράσει οι αμερικανικές αρχές για αυτήν την πολεμική πράξη».

"Αλλά όχι. Ο Kishida είναι μόνο ένα προσωπικό εξυπηρέτησης για τους Αμερικανούς. Και οι υπηρέτες δεν μπορούν να έχουν θάρρος. Οι Ιάπωνες μπορούν μόνο να λυπηθούν", έγραψε ο Μεντβέντεφ. Περιέγραψε μια μέθοδο που θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιήσει ο Ιάπωνας πρωθυπουργός για να «ξεπλύνει» αυτή την ντροπή, αλλά δήλωσε τη βεβαιότητά του ότι «η έννοια της τιμής δεν είναι χαρακτηριστική για αυτή τη γενιά Ιάπωνων υποτελών».

Την Παρασκευή, ο Μπάιντεν και ο Κισίντα είχαν συνάντηση στην Ουάσιγκτον, εκδίδοντας κοινή δήλωση στη συνέχεια. Συγκεκριμένα, η δήλωση αναφέρει περαιτέρω κυρώσεις κατά της Ρωσίας και υποστήριξη προς την Ουκρανία και αναφέρει πως η πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία στην Ουκρανία θα ήταν απαράδεκτη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail