«Μητσοτάκη… δώστα όλα»: Γράφουν - σβήνουν μέτρα ενόψει εκλογών

Προεκλογικός πυρετός στο Μαξίμου. Τα μέτρα που είναι στο τραπέζι και αυτά που έρχονται. 

Με την έλευση του 2023, ξεκίνησε ουσιαστικά και η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές, οι οποίες, όπως όλα δείχνουν, θα γίνουν είτε στα τέλη Μαρτίου είτε το αργότερο στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Από: ieidiseis.gr -  Γράφει η Έλλη Τριανταφύλλου

Στην κυβερνητική πλειοψηφία, επικρατεί ήδη προεκλογικός πυρετός. Στην Πειραιώς κλείνουν τις λίστες ανά την επικράτεια, στο Μέγαρο Μαξίμου εκπονούν το χρονοδιάγραμμα των μόνιμων παροχών αλλά και των έκτακτων μέτρων που βρίσκονται στο τραπέζι και αναμένεται να οριστικοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα και στη βουλή έρχεται «βροχή» νομοσχεδίων, προκειμένου να κλείσουν όλες οι νομοθετικές εκκρεμότητες και κυρίως όσες σχετίζονται με το Ταμείο Ανάκαμψης.

Με τις πρώτες σφυγμομετρήσεις για τη νέα χρονιά να αναμένονται στα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας, εφεξής το κυβερνητικό επιτελείο θα μετράει ανά δεκαπενθήμερο τον αντίκτυπο των μέτρων που θα αρχίσουν να υλοποιούνται. Τον Φεβρουάριο θα αρχίσει η υλοποίηση του Market Pass ενώ, με απόφαση του πρωθυπουργού επισπεύδεται κατά έναν μήνα, από τον Μάιο στον Απρίλιο, η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού. Την ίδια ώρα, το οικονομικό επιτελείο αναζητεί νέα μέτρα στήριξης, τα οποία θα είναι – αν είναι – σε θέση να εξαγγείλει μετά τις 7 Μαρτίου, οπότε και αναμένονται τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την πορεία της οικονομίας.
Οι ημερομηνίες

Σε ό,τι αφορά την ακριβή ημερομηνία των εκλογών, η οποία, πάντως, όπως είπε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, λίγη σημασία έχει πλέον, ως επικρατέστερη ημερομηνία εμφανίζεται η 2α Απριλίου, χωρίς να αποκλείονται η 26η Μαρτίου και η 9η Απριλίου.

Αρκετοί θεωρούν την τελευταία ως την ιδανική ημερομηνία, καθώς πρόκειται για την Κυριακή των Βαϊων και ενδεχομένως πολλοί θα θελήσουν να συνδυάσουν την άσκηση του εκλογικού τους καθήκοντος με την παραμονή τους στις ιδιαίτερες πατρίδες τους για το Πάσχα. Υπάρχει, ωστόσο και ισχυρός αντίλογος από άλλους συνεργάτες του πρωθυπουργού που θεωρούν ότι θα ήταν προτιμότερο να μην συμπέσουν οι εκλογές με μία σημαντική θρησκευτική εορτή.

Το προεκλογικό παζλ της ΝΔ περιλαμβάνει περιοδείες του πρωθυπουργού και κορυφαίων κυβερνητικών και κομματικών στελεχών σε όλη την επικράτεια για την ανάδειξη του κυβερνητικού έργου και κυρίως την προβολή των μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων καθώς και την κοινωνική πολιτική. 

 Ο προεκλογικός λόγος της κυβερνητικής πλειοψηφίας αναμένεται να είναι οξύς έναντι της αντιπολίτευσης και κυρίως έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, και δευτερευόντως του ΠΑΣΟΚ από το οποίο θέλει να αλιεύσει όσες περισσότερες ψήφους μπορεί μετά την εμπλοκή της Εύας Καϊλη στο Qatargate, ωστόσο φαίνεται πολύ δύσκολο εγχείρημα. Και αυτό, διότι όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν ότι η ΝΔ δεν καταγράφει εκλογικά κέρδη και ζημιές σε αυτή τη μετακίνηση.

Παράλληλη, σημαντική προτεραιότητα της προεκλογικής στρατηγικής είναι η αύξηση της κομματικής συσπείρωσης και η συγκράτηση των διαρροών προς την άκρα δεξιά, η οποία είναι ίσως το στοιχείο που φοβίζει πιο πολύ απ όλα το κυβερνητικό επιτελείο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail