89.500 πλειστηριασμοί ακινήτων!

Στην πλατφόρμα e-auction από το 2019 έχουν γίνει 80.000 πλειστηριασμοί, μέχρι δε τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχουν προγραμματισθεί 9.500. Υπέρ των πλειστηριασμών είναι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος αναγνώρισε το δικαίωμα των servicers να προχωρούν σε αναγκαστικά μέτρα.

Πάντως, η εισήγηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου δεν δεσμεύει την Ολομέλεια, ο δε χρόνος για την έκδοση της απόφασης δεν μπορεί να προσδιοριστεί και μπορεί να είναι από μία εβδομάδα μέχρι και δύο μήνες ή περισσότερο.

Οι δανειολήπτες, μέσω των εκπροσώπων τους, και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών τάχθηκαν κατά των εταιρειών διαχείρισης, υποστηρίζοντας την απόφαση 822/2022. Προέβαλαν θέματα προστασίας των δανειοληπτών, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να δίνεται η δυνατότητα στον οφειλέτη να προβαίνει σε διακανονισμό της οφειλής του πριν το ακίνητο οδηγηθεί σε πλειστηριασμό.

Από: Το Παρόν

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail