Οι αγελάδες μολύνουν, ζήτω τα …έντομα! Στην Ολλανδία απαλλοτριώνουν και κτήματα στο όνομα της …”Κλιματικής Αλλαγής”

epa10346363 Dutch fans watch the FIFA World Cup 2022 round of 16 match between the Netherlands and the USA in Cafe Zeezicht in Breda, Netherlands, 03 December 2022. EPA, Remko de Waal

Θυμάστε μήπως τον Μάρκ Ρούτε, έναν Ολλανδό πρωθυπουργό που παρέα με τον συμπατριώτη του, τον αλήστου μνήμης…Γερούν-Γερά Ντάισελμπλουμ  μας κουνούσαν το μαντήλι, ως «μπροστινοί» των Γερμανών, για να μας διώξουν από την Ευρωζώνη την περίοδο της κρίσης χρέους;

Από: hellasjournal.com / Του Γιώργου Χαρβαλιά

Ο μεν Νταισελμπλουμ κατέληξε δήμαρχος του Αιντχόβεν,  όμως το άλλο τσιράκι του Βερολίνου, ο σταυροφόρος της παγκοσμιοποίησης και του διαβόητου Φόρουμ «της Μεγάλης Επανεκκίνησης» παραμένει πρωθυπουργός σε διατεταγμένη παγκόσμια υπηρεσία.

Το μόνο ευχάριστο  είναι ότι με αυτά που κάνει στην τέταρτη και τελευταία θητεία του ως επικεφαλής του «φιλοευρωπαικού» συνασπισμού που κυβερνά τη χώρα του, μάλλον δεν θα ξαναδεί την ψήφο ούτε των παραδόπιστων Ολλανδών. Γιατί αυτή τη φορά στο όνομα της θεάρεστης αποστολής του επιτίθεται στα ίδια τα συμφέροντα της πατρίδας του απειλώντας να κατάσχει τις περιουσίες των Ολλανδών αγροτών για το καλό του…πλανήτη.

Πρόσχημα της σοβιετικού τύπου «απαλλοτρίωσης γαιών» είναι βεβαίως- τι άλλο-η Κλιματική Αλλαγή. Κάποιοι έκριναν ότι η πορδή της αγελάδας, διευρύνει την τρύπα του όζοντος και τα ούρα των δύστυχων ζώων ποτίζουν το έδαφος με αμμωνία, γεγονός που επιβαρύνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των Κάτω Χωρών.

  • Μόνο που η Ολλανδία ως γνωστόν, ζει σε μεγάλο βαθμό, από την γεωργία και την κτηνοτροφία. Αυτά τα προιόντα εξάγει σε ολόκληρο τον κόσμο και με αυτές τις εξαγωγές χρηματοδοτεί την οικονομία της εις βάρος των «τεμπέληδων» του Ευρωπαικού Νότου.

Σε πρώτη φάση η κυβέρνηση Ρούτε, με ένα φιρμάνι που θα ζήλευε και ο Μωάμεθ Β’ ο Πορθητής, αποφάσισε ότι η Ολλανδία θα μειώσει κατά 50% τις εκπομπές αζώτου και αμμωνίας έως το 2030, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής. Σύμφωνα με τους αυθαίρετους υπολογισμούς των «ειδικών» για την σωτηρία του πλανήτη, αυτό συνεπάγεται την μείωση κατά…30% των ζώων εκτροφής και την ουσιαστική απαγόρευση(υποχρεωτική μείωση κατά 70%) της χρήσης αζωτούχων λιπασμάτων.

Το παρανοικό αυτό σχέδιο πυροδότησε, όπως ήταν φυσικό, τεράστιες διαδηλώσεις αγροτών και κτηνοτρόφων με αποτέλεσμα το καλοκαίρι που μας πέρασε να γίνει μια πραγματική εξέγερση. Για την καταστολή της η ολλανδική αστυνομία αναγκάστηκε να κάνει χρήση (πραγματικών)προειδοποιητικών πυρών, αλλά είμαι βέβαιος ότι αυτό δεν θα το διαβάσατε στα επιλεκτικής ευαισθησίας ελληνικά ΜΜΕ.

Οι εξοργισμένοι διαδηλωτές όταν κατάλαβαν που ακριβώς πάει την υπόθεση ο Ρούτε ξέσπασαν στις αποθήκες ενός γιγαντιαίου διαδικτυακού σούπερ μάρκετ, ονόματι “Picnic”, που προμηθεύει τα τρόφιμα του…μέλλοντος: Τεχνητό κρέας, μεταλλαγμένα αγροτικά προιόντα και φυσικά συσκευασίες με αποξηραμένα έντομα, το νέο delicatessen των φτωχών που πρόσφατα πήρε τις «ευλογίες» της Κομισιόν!

Ολως τυχαίως η επιχείρηση που εκμεταλλεύεται εμπορικά την αλυσίδα των τροφίμων «νέας εποχής» και κάνει τις παραδόσεις μόνο με ειδικά διασκευασμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, είχε επιχορηγηθεί με ένα γενναίο ποσό 130 εκατομμυρίων ευρώ από το Ιδρυμα Bill Gates…

Η εξέγερση του περασμένου Σεπτεμβρίου που παρέλυσε για πολλές μέρες την Ολλανδία, φάνηκε να εκτονώνεται με την παραίτηση του υπουργού γεωργίας, αλλά στο μυαλό του Ρούτε και των εντολέων του, η αποστολή δεν είχε ολοκληρωθεί. Γι αυτό και την περασμένη εβδομάδα με ένα άλλο φιρμάνι η ολλανδική κυβέρνηση διέρρευσε ένα σχέδιο υποχρεωτικής απαλλοτρίωσης 3000 αγροκτημάτων που τάχα επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Η διαδικασία δεν θα είναι ακριβώς υποχρεωτική, δήλωσε η νέα υπουργός γεωργίας, αλλά αν δεν εμφανιστεί ικανοποιητικός αριθμός πρόθυμων αγροτών να ξεπουλήσουν την περιουσία τους,  «με πόνο στην καρδιά θα πάμε στην υποχρεωτική απαλλοτρίωση. Δεν θα υπάρξει καλύτερη προσφορά».

Αυτό το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», θυμίζει λίγο την επιχείρηση επίταξης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη εκτάσεων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου για την στέγαση χιλιάδων λαθρομεταναστών, που οδήγησε τον Φεβρουάριο του 2020, στον διασυρμό και την άτακτη φυγάδευση των δυνάμεων καταστολής.

Κάποιες κακές γλώσσες στην Ολλανδία επιμένουν ότι η απελευθέρωση μεγάλων εκτάσεων γης από αγροτικές καλλιέργειες γίνεται για να επιτρέψει την δημιουργία οργανωμένων χώρων φιλοξενίας που θα στεγάσουν τους ξένους εποίκους της «μεγάλης επανεκκίνησης».  Και προφανώς αντί για το γάλα της αγελάδας θα θρέψουν τα παιδιά τους με τις κατεψυγμένες ακρίδες που παράγει το σούπερ μάρκετ του Ιδρύματος Gates.

Θα μπορούσε κάποιος να αναρωτηθεί τι σχέση έχουν οι μπελάδες των Ολλανδών με τα σημερινά ελληνικά δρώμενα. Ισως το καταλάβει αν αντιληφθεί ότι η αποψίλωση της πρωτογενούς παραγωγής και στη πατρίδα μας είναι μέρος ενός καλά οργανωμένου σχεδίου δεκαετιών.

  • Στην τελική του φάση εκδηλώθηκε με τα μνημόνια και την αναγκαστική προσαρμογή στην «πράσινη μετάβαση» που μας υποχρέωσε να γεμίσουμε τους κάμπους με φωτοβολταικά και τις βουνοκορφές με ανεμογεννήτριες.

Σε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο με τίτλο «Διατροφική Αυτοκτονία» που υπογράφει ο Ανδρέας Κλαυδιανός στο «ψαγμένο» σάιτ «Ellinikiantistasi.gr» αναφέρονται κάποια κρίσιμα στοιχεία. Στο διάστημα από το ξέσπασμα της κρίσης χρέους μέχρι σήμερα η Ελλάδα υπέστη μείωση των καλλιεργούμενων  γεωργικών εκτάσεων κατά 18.8%, μείωση του ζωικού κεφαλαίου κατά 24,2% και συνακόλουθη μείωση των απασχολούμενων στους συναφείς κλάδους κατά 31%.

Αποτέλεσμα της διάλυσης της πρωτογενούς παραγωγής είναι το αρνητικό εξωτερικό ισοζύγιο σε τρόφιμα και εκτρεφόμενα ζώα. Το πρόβλημα βεβαίως έχει βαθιές ρίζες από την λεγόμενη Κοινή Αγροτική Πολιτική της δεκαετίας του 80 που χάρις στις αθρόες επιδοτήσεις προσέδωσε μία ατμόσφαιρα επίπλαστης ευδαιμονίας στους Ελληνες αγρότες, του τύπου… «το datsun μου κι εγώ είμαστε πρώτοι στο χωριό».

Στην πραγματικότητα όλα δούλευαν για τις πολυεθνικές: Το 1981 λειτουργούσαν στην Ελλάδα 93000 αγελαδοτροφικές μονάδες και σήμερα μόλις 2500! Την ώρα που οι Ελληνες παραγωγοί οδηγούνταν στον αφανισμό, η Ολλανδία με συνεχείς εξαιρέσεις γλύτωσε την συρρίκνωση και μπόρεσε να γιγαντώσει την γαλακτοβιομηχανία της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Και προσέξτε το παράδοξο: Σε κοινοτικό επίπεδο, πρώτος προμηθευτής της ελληνικής αγοράς, όχι σε γαλακτοκομικά προιόντα, αλλά σε νωπά φρούτα και λαχανικά, είναι η…Ολλανδία! Και το μερίδιο της διαρκώς αυξάνεται.

Τραγική ειρωνεία; Πιθανότατα. Μόνο που φαίνεται πώς ούτε αυτό ικανοποιεί τις επιταγές της παγκοσμιοποίησης. Οι Ελληνες παραγωγοί αφανίστηκαν, έρχεται η σειρά και των Ολλανδών…
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail