Εθνικά θέματα, θύματα των εσωτερικών αντιπαραθέσεων

Έχει γραφτεί αναλυτικά τι συνέβη στην Τρίπολη της Λιβύης με το επεισοδιακό ταξίδι του Νίκου Δένδια. Αυτό που έχει ενδιαφέρον όμως είναι τι ακολούθησε στην Ελλάδα μετά την επεισοδιακή αυτή επίσκεψη, καθώς βγήκαν τα εσωκομματικά μαχαίρια με στόχο τον κ. Δένδια.

Από: Το Παρόν - Υπουργείο Εξωφρενικών

Έτσι, πολλά δημοσιεύματα σε φιλικά προς τον πρωθυπουργό ΜΜΕ άρχισαν να «πριονίζουν» την καρέκλα του Νίκου Δένδια και να του επιρρίπτουν ευθύνες για τον χειρισμό που οδήγησε στο διπλωματικό επεισόδιο με τη Λιβύη, αφήνοντας υπαινιγμούς ότι ενώ γνώριζε τι θα συμβεί στην Τρίπολη επεδίωξε αυτό το επεισόδιο για επικοινωνιακούς λόγους και για τον λόγο αυτό μάλιστα είχε πάρει μαζί του μεγάλη δημοσιογραφική αποστολή.

Για μία ακόμη φορά φαίνεται ότι σοβαρά εθνικά θέματα και κρίσιμοι χειρισμοί πέφτουν θύματα των εσωτερικών πολιτικών αντιπαραθέσεων, και –να το πούμε αυτό– οι κυβερνήσεις της ΝΔ έχουν παράδοση σε αυτό…

Κανείς δεν είπε ότι θα πρέπει να γίνουμε κολλητοί με την κυβέρνηση Ντμπεϊμπά, αλλά η Λιβύη θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά από αυτόν και μετά την κ. Μανγκούζ.

Και αυτό δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε, όσο κι αν μας είναι δυσάρεστα όσα έχουν συμβεί με τα τουρκολιβυκά μνημόνια.

Χωρίς εκπροσώπηση η Ελλάδα στη Λιβύη!

Με το επεισόδιο αυτό φάνηκε πόσο λάθος είχε κάνει ο κ. Δένδιας που είχε αφήσει «γυμνή» την ελληνική πρεσβεία στην Τρίπολη, θέλοντας να κάνει καπρίτσια στην κυβέρνηση Ντμπεϊμπά.

Οι συνεννοήσεις γίνονταν μέσω τρίτων και πιθανόν μέσω του γραφείου του στην Αθήνα με συνεργάτες του κ. Μένφι, ενώ στην Τρίπολη τον συντονισμό είχε η επικεφαλής του γραφείου Τύπου Ντίνας Πανέτη, που υποχρεωτικά εκτελούσε και χρέη επιτετραμμένου.

Και πάλι καλά που ήταν η ίδια στο αεροδρόμιο και ενημερώθηκε η αποστολή του υπουργού ότι η λίβυα ΥΠΕΞ περίμενε στην αίθουσα VIP του αεροδρόμιου.

Αλλά και πάλι είναι σαφές ότι αυτό το τροπάριο δεν μπορεί να συνεχισθεί και να είναι η Ελλάδα χωρίς εκπροσώπηση στη Λιβύη, ακόμη κι αν ο έλληνας διπλωμάτης θα έχει να κάνει με μια εχθρική κυβέρνηση.

Εδώ είχαμε σχέσεις και χαιρετούρες με τον Τσαβούσογλου, ο Ντμπεϊμπά μάς μάρανε;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail