Είτε σε τρεις είτε σε έξι μήνες, η Ελλάδα θ’ αναπνεύσει!

Του Όφι Ιοβόλου

Μόνο τα επικοινωνιακά τερτίπια και η προπαγάνδα των καθεστωτικών κονδυλοφόρων του έμειναν του Κυριάκου.

Από: antinews.gr

Θα έπαιρνε λέει την απόφαση για την ημερομηνία των εκλογών στο βουνό. Τελικά μάλλον την πήρε στο νησί.

Σε κάθε περίπτωση, είτε προκηρυχθούν σε τρεις είτε σε έξι μήνες, η Ελλάδα θ’ αναπνεύσει.

Συνεπώς, ας πασχίζουν όσο θέλουν οι… πετσωμένοι παπαγάλοι να επισκιάσουν τις αμαρτίες και τα ανομήματα του μητσοτακισμού εκμεταλλευόμενοι κοινωνικά σκάνδαλα κι εγκλήματα, σε μια απέλπιδα απόπειρα να κάνουν πλύση εγκεφάλου στον καθημαγμένο λαό μπας και ξαναψηφίσει το άλλοτε λαοπρόβλητο αφεντικό τους.

Το παιχνίδι πλέον έχει χαθεί.  Διαφορετικά, αν όντως ο Μητσοτάκης είχε τα ποσοστά που αναφέρουν οι βορειοκορεατικές δημοσκοπήσεις, θα είχε κάνει προ πολλού τις εκλογές και δε θα πέταγε βελάκια στο ημερολόγιο για να επιλέξει από τύχη την κατάλληλη εκλογική ημερομηνία μήπως και αποφύγει την εκλογική συντριβή.

Προφανώς και γνωρίζει ότι θα χάσει, απλώς επιτείνει την ημερομηνία της ήττας προσδοκώντας στο μεταξύ σε ένα θαύμα.

Το οποίο δεν πρόκειται να συμβεί όσο κι αν παρακαλάει.  

Άρα, ας πάρει τα τελευταία δισ. που περιμένει αρχές του ΄23 από την Ευρώπη, ας δώσει τη μερίδα του λέοντος στους γνωστούς-άγνωστους νταβατζήδες για ενίσχυση της στήριξης και τα ψίχουλα στους τσακισμένους πολίτες μήπως και ξεγελάσει κάποιους ευκολόπιστους και μετριάσει κάπως την ήττα, κι ας μας αδειάσει τη γωνιά.

Είναι αυτονόητο, ότι δε θα λείψει σε κανέναν.

Όπως είναι επίσης αυτονόητο, ότι κατόπιν της ήττας θα αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή.

Η ώρα της κρίσης πλησιάζει.

Και οι… άριστοι θα πληρώσουν για τα πάντα.

Και για τα μετεκλογικά ψέματα και τις κωλοτούμπες.

Και για τη δυστοπία που θέλησαν να εγκαθιδρύσουν με πρόφαση τον κορονοϊό.

Και για τα δισ. που φάγαν πάλι με πρόφαση τον κορονοϊό.

Και για τα δισ. που μοίρασαν στους ολιγάρχες της ενέργειας, εξαϋλώνοντας εντελώς τους πολίτες, με τη δικαιολογία της γεωπολιτικής κρίσης.

Και για τα δισ. που έδωσαν στους οπλάδες με πρόσχημα τους… fake  τσαμπουκάδες του Σουλτάνου, όταν και οι πέτρες πλέον γνωρίζουν ότι διά της μυστικής διπλωματίας μεθοδεύεται ακόμη μια εθνική ταπείνωση, επειδή έτσι διέταξε τον… δεδομένο Κυριάκο ο μπαρμπα-Σαμ που έκανε την Ελλάδα 51η πολιτεία των ΗΠΑ χωρίς να ξοδέψει σεντ. 

Και για τον εμπαιγμό στο λαθρομεταναστευτικό, που μετονομάστηκε σε μπόλιασμα με «πρόσφυγες» από χώρες που δεν έχουν πόλεμο.

Και για την παράδοση της χώρας σε κάθε είδους εγκληματία, που δε δίσταζε να εκτελεί μέρα μεσημέρι μέχρι και δημοσιογράφους. 

Και για τον διασυρμό που υπέστη από τους παρακρατικούς ωτακουστές, τους γλείφτες-αργυρώνητους δήθεν έκδοτες και δημοσιογράφους και τους σφουγγοκωλάριους της Αγίας Οικογένειας.

Και κυρίως για τη λουδοβίκια αλαζονεία του… παραλίγο Μωυσή, σε συνδυασμό με την προσπάθεια επιβολής μιας υποκουλτούρας όπου κουμάντο θα έκαναν σε όλους τους τομείς αναρχοκαπιταλιστές με τον λαό να τους ευγνωμονεί για τα ξεροκόμματα που θα του μοίραζαν.

Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι όταν ξεσπάσει η οργή στην κάλπη λόγω των παραπάνω, θα είναι θαύμα αν οι… άριστοι αγγίξουν το 28%.

Πάρτε μολύβι και χαρτί.

Πόσο πήρε ο Μητσοτάκης το ’19;

Σχεδόν 40%.

Το 10% περίπου ήταν από τη Δεξιά. Η οποία τον έχει αποχαιρετήσει εδώ και καιρό (δε θα τη φέρει πίσω όσα μαχητικά και φρεγάτες κι αν ψωνίσει) και φλερτάρει με την ψήφο σε μικρά κόμματα και την αποχή.

Γύρω στο 2 με 3 τοις εκατό ήταν από πασοκοποταμίσιους. Και αυτούς τους έχασε καθώς -πέρα από τις παρακολουθήσεις στον «γνήσιο» αρχηγό τους που τους εκνεύρισαν- προτιμούν να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ με το μάτι στραμμένο σε μια ενδεχόμενη συγκυβέρνηση όπου θα είναι σε θέση να διεκδικήσουν υπό καλύτερους όρους τα ρουσφέτια τους.

Επομένως, ο Κυριάκος πέφτει αυτομάτως στο 27 με 28 τοις εκατό.

Στο ποσοστό δηλαδή που είχαν λάβει Σαμαράς και Μεϊμαράκης.

Το οποίο ουδείς δύναται να θεωρήσει μπετοναρισμένο.

Διότι μέρος αυτού αποτελείται από ψηφοφόρους που έχουν πληγεί από τις αντιλαϊκές πολιτικές του Κυριάκου.

Φρονούμε πάντως ότι ο Μητσοτάκης δε θα πιάσει το ιστορικό χαμηλό του ’12.

Με τον Τσίπρα, όσο κι αν σκούζουν οι συστημικοί που θέλουν να παραμείνει ο Μητσοτάκης στο τιμόνι της χώρας για ευνόητους λόγους, να παίρνει πάλι το ποσοστό -ίσως και παραπάνω- του ’19.

Θα ήταν πολιτικά πρωτάκουστο να συμπαρασύρει την αντιπολίτευση η ανικανότητα της συμπολίτευσης.

Όπως θα ήταν πολιτικά αδιανόητο να έχει αντέξει ο Τσίπρας το ‘19  έπειτα από μια καταστροφική διακυβέρνηση και να μη λάβει το ίδιο ή αυξημένο ποσοστό εξαιτίας του αντιδεξιού μένους που εκτινάχτηκε επί Μητσοτάκη.

Η αιτία που δε φαίνεται το 32% είναι απλούστατη, αλλά οι βορειοκορεατικές δημοσκοπικές εταιρείες δεν τη λένε για να μη χαντακώσουν τον εργοδότη τους.

Η βάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι γύρω στο 25 με 26 τοις εκατό. Το υπόλοιπο 6 με 7 τοις εκατό προέρχεται από αριστερούς που δεν τον γουστάρουν αλλά σιχαίνονται περισσότερο τη δεξιά και κυρίως τον Μητσοτάκη. Ήτοι, η ψήφος τους εμφανίζεται στην κάλπη.    

Η επιβεβαίωση την Κυριακή των πρώτων εκλογών (για δεύτερες ούτε καν το συζητάμε).

Συνιστούμε στα… νεοφιλελεύθερα- κρατικιστικά αδέρφια να προμηθευτούν από τώρα τα απαραίτητα καταπραϋντικά  γιατί η… πίτσα που έρχεται (αυτοί εφεύραν τον όρο) θα είναι ιδιαιτέρως βαριά.

Εννοείται ότι δεν προμοτάρουμε τον Τσίπρα όπως θα σπεύσουν να μας κατηγορήσουν οι κλακαδόροι του Μητσοτάκη.

Αντικειμενική ανάλυση της αντικειμενικής πραγματικότητας κάνουμε.

Όχι ότι θα αλλάξει κάτι με τον Τσίπρα. Γνωστή η ανεπάρκειά του. Θα ξεμπερδέψουμε όμως μια ώρα αρχύτερα με τα παιδαρέλια που παριστάνουν τους ηγέτες και ο νοών νοείτω…

Καλή χρoνιά και καλή λευτεριά!!!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail