Άρχισαν οι απευθείας επισκέψεις ξένων στα κατεχόμενα

ΜΠΟΡΕΙ η Γκάμπια να είναι μια σχετικά μικρή χώρα της Αφρικής (πληθυσμό 2.706.000), αλλά δεν είναι το μέγεθος του κράτους που μετρά για να γίνει η ζημιά. Και αναφερόμαστε στο γεγονός της επίσκεψης στα κατεχόμενα του αντιπρόεδρου της Γκάμπια, Badara Joof. Μια εξέλιξη, που χαρακτηρίζεται ως αρνητική.

Από: philenews.com

Κι αυτό γιατί είναι προφανές πως η εκεί παρουσία του, που έγινε με παρότρυνση της Άγκυρας, όπου βρισκόταν πριν την επίσκεψη στα κατεχόμενα, εντάσσεται στην προσπάθεια της Τουρκίας για αναγνώριση του ψευδοκράτους. Μέχρι τώρα η Λευκωσία θεωρούσε αυτό το ενδεχόμενο απομακρυσμένο. Ασφαλώς και θεωρούμε πως είναι δύσκολο εγχείρημα για την κατοχική δύναμη, αλλά γίνονται βήματα, τα οποία παρακολουθούμε και οφείλουμε να ανησυχούμε.

ΠΗΓΕ λοιπόν ο αντιπρόεδρος της Γκάμπια στην κατεχόμενη Κύπρο μέσω του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου. Και τι είπε; Ότι επιθυμούν να αναπτύξουν συνεργασία με την «ΤΔΒΚ» στην εκπαίδευση, τον τουρισμό, τον πολιτισμό και άλλους τομείς και εξέφρασε την αποφασιστικότητα και την πολιτική τους δέσμευση προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Joof προσκάλεσε τον Τατάρ να επισκεφτεί την Γκάμπια και να τύχει υποδοχής «με το κανονικό πρωτόκολλο». Αυτό το τελευταίο παραπέμπει σε υποδοχή «Προέδρου».

ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ σε μια φάση, κατά την οποία η Τουρκία επιχειρεί με διπλωματικά μέσα και αναπτύσσοντας μια τεράστια εκστρατεία προβολής του ψευδοκράτους, να προωθήσει την πολιτική της αναγνώρισης της αποσχιστικής οντότητας. Οι παρεμβάσεις της κατοχικής δύναμης γίνονται προς φιλικές της χώρες. Κάποιες παρεμβάσεις είναι ορατές και κάποιες γίνονται στο παρασκήνιο.

ΤΟ ζητούμενο είναι τι κάνει η Λευκωσία, το υπουργείο Εξωτερικών. Εξ όσων έγινε γνωστό, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιαννάκης Κασουλίδης, συνάντησε προ ημερών τους ομολόγους του από το Καζακστάν, Mukhtar Tleuberdi, και το Ουζμπεκιστάν, Vladimir Norov, στην Πολωνία στο περιθώριο της Υπουργικής Σύνοδου του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη. Και οι δυο χώρες είναι μέλη της Οργάνωσης Τουρκικών Κρατών, που πρόσφατα αποφάσισε την ένταξη της αποσχιστικής οντότητας ως παρατηρητή. Προφανώς αυτές οι συναντήσεις θα έπρεπε να είχαν γίνει πολύ πριν. Βασικό χαρακτηριστικό της διπλωματίας είναι η αποτροπή. Είναι οι πρωτοβουλίες, που πρέπει να αναλαμβάνονται πριν μας βρούνε οι εξελίξεις και τότε ενδεχομένως να είναι δύσκολη η ανατροπή των όποιων τετελεσμένων επιχειρεί να επιβάλλει η κατοχική Τουρκία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail