Πόρνες, Πράκτορες & Ναρκωτικά για μετατροπή των κατεχομένων σε «στρατηγείο εγκλήματος»

Ποιος είναι ο νεοεθνικιστής Μεττίν Φεϊζίογλου που διόρισε ο Ερντογάν «πρεσβευτή» στα κατεχόμενα - Το βρώμικο παρελθόν που ενώνει τους δύο άνδρες και ο ρόλος του στη μετατροπή των κατεχομένων σε στρατηγείο εγκλήματος 

Από: simerini.sigmalive.com

Ο διορισμός ενός νεοεθνικιστή ως πρεσβευτή της Τουρκίας στην λεγόμενη «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ)» είναι το τελευταίο από μια σειρά γεγονότων που δείχνουν ότι ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι αποφασισμένος να μετατρέψει τα κατεχόμενα της Κύπρου σε «παράδεισο της αμαρτίας», όπου τα δίκτυα οργανωμένου εγκλήματος, διακίνησης ναρκωτικών, ξεπλύματος χρήματος, τζόγου και σωματεμπορίας θα δρουν ατιμώρητα και χωρίς καμία καταστολή των δραστηριοτήτων τους.

Σίγουρα δεν πρόκειται για τυχαία επιλογή του Ερντογάν, ο οποίος διάλεξε τον Metin Feyzioğlu, έναν αντιδυτικό, νεοεθνικιστή δικηγόρο που δεν έχει καμία εμπειρία στη διπλωματία, ως νέο απεσταλμένο στο ελεγχόμενο από την Τουρκία κατεχόμενο τμήμα του νησιού. Πίσω από αυτό κρύβεται μια καλά μελετημένη, σκοτεινή πλεκτάνη, δεδομένου ότι ο Feyzioğlu συνδέεται εδώ και καιρό με τις σκοτεινές δυνάμεις των νεοεθνικιστικών (Ulusalcı) δικτύων που αρέσκονται να δρουν πέρα από το πεδίο του νόμου και στο παρελθόν ενοχοποιήθηκαν για δολοφονίες, συνωμοσίες και σχέδια που κατά καιρούς είχαν ως στόχο μη μουσουλμάνους στην Τουρκία.

113527.jpg

Οι απαρχές της αμαρτωλής σχέσης Ερντογάν - Φεϊζίογλου και τα κατεχόμενα

Ο Feyzioğlu έχει μακρά πορεία με τους νεοεθνικιστές, βοήθησε τον Ερντογάν να μετατρέψει το δικαστικό σώμα σε πολιτικό εργαλείο το 2014 και διεκδίκησε με επιτυχία την απελευθέρωση διαβόητων προσώπων που συνωμοτούσαν εναντίον της Δύσης και των συμφερόντων του ΝΑΤΟ στην Τουρκία. Ήταν ένας από τους ανθρώπους-κλειδιά που ενδυνάμωσαν τον Ερντογάν στην προσπάθειά του να εδραιώσει τον έλεγχο όλων των μοχλών του τουρκικού κράτους. Ως ανταμοιβή για τις υπηρεσίες του, διορίστηκε πρέσβης της Τουρκίας στο ψευδοκράτος στις 31 Οκτωβρίου 2022, καθιστώντας τον ουσιαστικά «κυβερνήτη» του ψευδοκράτους, ένα αυτοανακηρυγμένο κράτος που αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία.

295057.jpg

Η κατεχόμενη Κύπρος, όπου η Τουρκία διατηρεί δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες, είναι ήδη τόπος ανομίας, για τα συνδικάτα του οργανωμένου εγκλήματος και τις ομάδες μαφίας που προστατεύονταν από τα αφεντικά τους στην Άγκυρα. Τέτοιες εγκληματικές επιχειρήσεις λειτουργούν στα κατεχόμενα, εδώ και καιρό ατιμώρητα και κατά καιρούς εκτελούν τις εντολές της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ για διάφορες μυστικές επιχειρήσεις εκτός των τουρκικών συνόρων.

Μέρος ενός κατηγορητηρίου που αποκαλύπτει λεπτομέρειες για μια μυστική συνωμοσία στη βόρεια Κύπρο, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο της τουρκικής κυβέρνησης:

κατ1.PNG

Τα ξενοδοχεία, τα πανεπιστήμια και τα καζίνο με τις επιχειρήσεις τζόγου, ναρκωτικών και σεξ είχαν σχεδιαστεί για να προσελκύουν Τούρκους και ξένους σε σχέδια παγίδευσης που θα προωθούσαν τη μυστική ατζέντα εκείνων που ασκούν εξουσία και επιρροή στα παρασκήνια της τουρκικής πρωτεύουσας.

Ο Ερντογάν συνήψε συμφωνία με αυτές τις εγκληματικές ομάδες που ήταν επίσης φωλιασμένες μέσα στα τουρκικά κυβερνητικά θεσμικά όργανα και εκκαθάρισε βετεράνους αρχηγούς της αστυνομίας και εισαγγελείς που τις καταδίωκαν. Σήμερα, οι περισσότεροι νεοεθνικιστές εντός αυτών των ομάδων έχουν επιστρατευτεί ως πρόθυμοι εταίροι που βοηθούν τον Ερντογάν να κυβερνήσει την Τουρκία καθώς και το Ψευδοκράτος.

Η αποκάλυψη του 2011

Το μυστικό εγχειρίδιο για το πώς οι νεοεθνικιστές χρησιμοποιούν το ψευδοκράτος για τους στόχους τους, αποκαλύφθηκε σε μια δικαστική υπόθεση το 2011, όταν η αστυνομία της δυτικής επαρχίας της Σμύρνης άρχισε να ερευνά μια καταγγελία για ένα κύκλωμα πορνείας, για να ανακαλύψει ένα εξελιγμένο δίκτυο κατασκοπείας και εκβιασμών, όπου συνοδοί πολυτελείας χρησιμοποιούνταν για την παγίδευση ανθρώπων και την απόσπαση σημαντικών πληροφοριών.

Καθώς η έρευνα προχωρούσε, προέκυψε η ενοχοποίηση όχι μόνο δεκάδων στρατιωτικών, αλλά και πρακτόρων μυστικών υπηρεσιών, αστυνομικών, διπλωματών και άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων. Το δίκτυο στόχευε επίσης σε αξιωματικούς από κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων Αμερικανών που είχαν τοποθετηθεί στις εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη.

Ένα από τα βασικά έγγραφα που κατασχέθηκαν από τους υπόπτους περιείχε μια λεπτομερή μυστική επιχείρηση στο ψευδοκράτος, που παρέχει ένα σχέδιο για το πώς ο πρόεδρος Ερντογάν και οι εθνικιστές/νεοεθνικιστές συνεργάτες του χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν τα κατεχόμενα για την προώθηση των πολιτικών τους στόχων.

Η ανταμοιβή των εμπλεκομένων από τον Σουλτάνο

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι πολλοί από τους υπόπτους της υπόθεσης του 2011 που εμπλέκονταν στη διεξαγωγή παράνομων επιχειρήσεων του ψευδοκράτους ανταμείφθηκαν αργότερα από την κυβέρνηση Ερντογάν. Ο διορισμός του Feyzioğlu ήταν απλώς το τελευταίο μέρος του παζλ που ξεκαθαρίζει την εικόνα για τους παρατηρητές της τουρκικής πολιτικής. Ταυτόχρονα, είναι επίσης ανησυχητικός για όσους παρακολουθούν τις νεοεθνικιστικές και ακροδεξιές εθνικιστικές ομάδες και μελετούν τα σχέδια του παιχνιδιού τους.

Το σχέδιο μετατροπής των κατεχομένων σε στρατηγείο «εγκλήματος και αμαρτίας»

Ως εκ τούτου, δεν θα ήταν λάθος να προβλέψουμε ότι το Ψευδοκράτος θα χρησιμοποιηθεί ως εφαλτήριο για την υποστήριξη προς το καθεστώς Ερντογάν και τους /εθνικιστές νεοεθνικιστές συνεργάτες του, να κάμψουν τις αντιστάσεις εντός της τουρκικής γραφειοκρατίας και του μπλοκ της αντιπολιτεύσεως και να διαμορφώσει την κοινή γνώμη για να επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το αποκαλυφθέν σχέδιο για την Κύπρο δίνει μια σαφή εικόνα για το τι πρέπει να περιμένουμε. Το σχέδιο  βρισκόταν μεταξύ άλλων που ανακαλύφθηκαν σε ένα κρυπτογραφημένο αρχείο με το όνομα Pandora σε έναν σκληρό δίσκο που κατασχέθηκε κατά την εκτέλεση εντάλματος έρευνας και κατάσχεσης στο εξοχικό σπίτι του κύριου υπόπτου, επικεφαλής του οργανωμένου εγκλήματος Bilgin Özkaynak, στις 9 Μαΐου 2012.

bilgin Ozkaynak.jpg

O Bilgin Özkaynak σε σχετικά πρόσφατη φωτογραφία

Η κρυπτογράφηση αποκωδικοποιήθηκε από ειδικούς πληροφορικής που είχαν εξουσιοδοτηθεί από το δικαστήριο και το περιεχόμενο του αρχείου αποκάλυψε τα ονόματα περιουσιακών στοιχείων, πρακτόρων, σημάτων και ένα τεράστιο αρχείο μυστικών στρατιωτικών και κυβερνητικών εγγράφων που αποκτήθηκαν μέσω του κυκλώματος αυτού.

Το αρχείο powerpoint, με την ονομασία "KKTC Yapı.pptx", προετοιμάστηκε από τον Eray Ercan, τότε υπολοχαγό και τώρα συνταγματάρχη του στρατού. «Η Κύπρος είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος για εμάς. Μπορούμε εύκολα να κάνουμε ό,τι θέλουμε εδώ χωρίς να μας εμποδίζει η αστυνομία ή η δικαιοσύνη», κατέληγε το έγγραφο στο κεφάλαιο με τίτλο Κυπριακές ευκαιρίες.

Το έγγραφο υποβλήθηκε για έλεγχο στον πρώην συνταγματάρχη Coşkun Başbuğ, με το κωδικό όνομα Coco, ο οποίος ήταν στη στρατιωτική αντικατασκοπεία και άρχισε να εργάζεται ως αναπληρωτής του Özkaynak μετά τη συνταξιοδότησή του. Ο Ercan εκθέτει τις τρέχουσες επιχειρήσεις στην Κύπρο, αποκαλύπτοντας τις ταυτότητες των περιουσιακών τους στοιχείων και κάνοντας συστάσεις για το πώς μπορούν να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους.

Ναρκωτικά, σεξ και αλκοόλ

Αναφέροντας ότι τα ναρκωτικά, το παράνομο σεξ και το αλκοόλ είναι ευρέως διαδεδομένα στην Κύπρο, ο Ercan είπε ότι το περιβάλλον είναι ώριμο για επιχειρήσεις που στοχεύουν εξέχουσες προσωπικότητες, γραφειοκράτες, ακαδημαϊκούς και πλούσιους ανθρώπους. Είπε ότι τα νυχτερινά κέντρα όπως τα Playboy, Sexylady, Lipstick, Crazy & Kings, Yakamoz και Mexico, όπου εργάζονται γυναίκες που διακινούνται από ξένες χώρες, ήταν οι σημαντικότεροι χώροι για παράνομο σεξ. Τα ναρκωτικά ήταν επίσης διαθέσιμα σε νυχτερινά κέντρα και μπαρ.

Κύλωμα πορνείας σε ξενοδοχεία και πανεπιστήμια των κατεχομένων, ελεγχόμενο από τους νεοεθνικιστές

Μια VIP υπηρεσία σεξ παρέχονταν σε ξενοδοχεία, με το έγγραφο να κατονομάζει μέρη όπως το Merit, το Cratos, το Jasmine Court και το GoldenTulip ως ξενοδοχεία όπου η νεοεθνικιστική ομάδα είχε τη δική της ομάδα συνοδών. Ο τζόγος είναι επίσης ένας άλλος πόλος έλξης στα ξενοδοχεία και σχεδόν όλοι οι αξιωματικοί της τουρκικής στρατιωτικής φρουράς στο νησί παίζουν τυχερά παιχνίδια, παρόλο που οι στρατιωτικοί κανονισμοί απαγορεύουν μια τέτοια δραστηριότητα.

Σύμφωνα με το έγγραφο, ένα παρόμοιο κύκλωμα σεξ υπήρχε επίσης στα πανεπιστήμια, ιδίως στο παράνομο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Κερύνειας και αυτό Πανεπιστήμιο της Εγγύς Ανατολής.

Ολόκληρη η επιχείρηση στο νησί διοικούνταν από τον συνταγματάρχη Fikret Haluk Vergül, ο οποίος επέβλεπε ομάδες που εργάζονταν σε νυχτερινά κέντρα, ξενοδοχεία και πανεπιστήμια. Υπό την εποπτεία του, μια ειδική ομάδα συνοδείας VIP διοικούνταν από τον συνταγματάρχη Birol Kahraman. Ο Vergül αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τον στρατό το 2014 και στη συνέχεια άρχισε να εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Τις ομάδες συνοδών στα πανεπιστήμια διηύθυνε ο συνταγματάρχης Reşat Timuçin Özkan, ο οποίος παρείχε ειδικές υπηρεσίες σε πελάτες που ήθελαν να κάνουν σεξ με ανήλικα κορίτσια. Οι ομάδες συνοδών σε νυχτερινά κέντρα διοικούνταν από τον συνταγματάρχη Kahraman.

Πόρνες πρακτόρισσες του τουρκικού στρατού

Ο λοχαγός Ümit Topaloğlu διηύθυνε μια ομάδα που ονομαζόταν «ειδική» και αποτελούνταν από τέσσερις γυναίκες πράκτορες που εργάζονταν για τον τουρκικό στρατό στην Κύπρο. Οι πιο πολύτιμες πληροφορίες λαμβάνονταν από αυτή την ομάδα λόγω της εύκολης πρόσβασής τους σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και προσωπικό, σύμφωνα με σημείωση που περιέχεται στο έγγραφο.

Ακαδημαϊκά συνέδρια και σχέδια εκβιασμών

Το κύκλωμα εκπονούσε επίσης σχέδια για τη φιλοξενία και διοργάνωση ακαδημαϊκών συνεδρίων σε κυπριακά ξενοδοχεία και την πρόσκληση μελών του δικαστικού σώματος και ακαδημαϊκών, τους οποίους σχεδίαζαν να εκβιάσουν και να θέσουν υπό τον έλεγχό τους στέλνοντας πόρνες στα δωμάτια των ξενοδοχείων τους. «Δεν υπήρχε κανένας που θα μπορούσε να πει ‘όχι’ στις γυναίκες που στέλναμε αργά το βράδυ», αναφέρεται στο έγγραφο, γεγονός που υποδηλώνει ότι το σχέδιο είχε ήδη δοκιμαστεί και απέφερε αξιοσημείωτα αποτελέσματα για το κύκλωμα.

Η εμπειρία παρόμοιων ενεργειών στη Γερμανία

Στο κεφάλαιο με τίτλο «Ανάγκες και προτάσεις» προτεινόταν το άνοιγμα ενός ολοκαίνουργιου νυχτερινού κέντρου VIP και ο εξοπλισμός του με κρυφές κάμερες για την καταγραφή των πελατών και η πρόσληψη όλων των τύπων συνοδών γυναικών που θα περιφέρονταν γυμνές εντός του. Είναι επίσης ενδιαφέρον ότι το έγγραφο αναφερόταν σε μια επιχείρηση στο Βερολίνο και συνιστούσε παρόμοια χαρακτηριστικά για εκείνη που θα δημιουργηθεί στην Κύπρο. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα είχε ήδη μια παρόμοια επιχείρηση στη Γερμανία.

Πράκτορες στα νυχτερινά κέντρα και "συνοδοί" ομοφυλοφίλων

Ένα άλλο σχέδιο ήταν να διεισδύσουν στο προσωπικό ασφαλείας, καθώς και σε ομάδες πληροφορικής άλλων νυχτερινών κέντρων και να τοποθετήσουν πράκτορες που θα εργάζονταν για το κύκλωμακαι θα μετέφεραν υλικό από κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης για να εκβιάζουν τα θύματα. Στο στόχαστρο μπήκαν επίσης οι λίστες κρατήσεων ξενοδοχείων, ώστε η συμμορία να γνωρίζει εκ των προτέρων ποιοι θα έρχονταν να μείνουν σε ξενοδοχεία και να προετοιμάσει τα σχέδιά της για να τους παγιδεύσει.

Το κύκλωμα σχεδίαζε να προσθέσει ειδικές ομάδες συνοδών ομοφυλόφιλων και ανδρών για να ανταποκρίνονται σε διαφορετικά αιτήματα ανάλογα με τις προτιμήσεις των ανθρώπων που στοχοποιούνταν.

Το έγγραφο προειδοποιούσε ότι το κύκλωμα έπρεπε να φυτέψει τους ανθρώπους του για να εργαστούν στις τάξεις της Κεντρικής Διοίκησης (Merkez Komutanlıkları), ώστε να γνωρίζουν για τις επιδρομές και τους ελέγχους που πραγματοποιεί η στρατιωτική αστυνομία (Merkez Komutanlığı Askeri İnzibat Taburu) πριν πραγματοποιηθούν.

Μεταξύ των χιλιάδων σελίδων απόρρητων εγγράφων που κατάφερε να έχει το κύκλωμα αυτό, ήταν απόρρητα έγγραφα του ΝΑΤΟ και του FBI, τα οποία μοιράστηκαν με την τουρκική κυβέρνηση.

Η υπόθεση στο αρχείο και οι εμπλεκόμενοι στις θέσεις τους

Πολλοί αξιωματικοί που κατονομάστηκαν στο κατηγορητήριο ως ύποπτοι επέστρεψαν στα καθήκοντά τους στον τουρκικό στρατό, ανεβαίνοντας στις τάξεις τους παρά το αμφιλεγόμενο φάκελό τους. Σαν να μην έφτανε η αποσιώπηση της έρευνας, η κυβέρνηση Ερντογάν τιμώρησε επίσης τους εισαγγελείς και τους αρχηγούς της αστυνομίας που αποκάλυψαν το κύκλωμα και ερεύνησαν τις δραστηριότητές του. Οι περισσότεροι από τους ερευνητές που συμμετείχαν στην αποκάλυψη της συμμορίας είτε εκκαθαρίστηκαν είτε φυλακίστηκαν από την κυβέρνηση.

Πολλοί αξιωματικοί που κατονομάστηκαν στο κατηγορητήριο ως ύποπτοι επέστρεψαν στα καθήκοντά τους στον τουρκικό στρατό, ανεβαίνοντας στις τάξεις τους παρά τον αμφιλεγόμενο φάκελό τους. Σαν να μην έφτανε η αποσιώπηση της έρευνας, η κυβέρνηση Ερντογάν τιμώρησε επίσης τους εισαγγελείς και τους αρχηγούς της αστυνομίας που αποκάλυψαν το κύκλωμα και ερεύνησαν τις δραστηριότητές του. Οι περισσότεροι από τους ερευνητές που συμμετείχαν στην αποκάλυψη της συμμορίας είτε εκκαθαρίστηκαν είτε φυλακίστηκαν από την κυβέρνηση.

Ο Başbuğ, ο οποίος ήταν το νούμερο δύο της ομάδας και διηύθυνε τις επιχειρήσεις στην Κύπρο, είναι τώρα τακτικός σχολιαστής στο ειδησεογραφικό δίκτυο A-Haber, το οποίο ανήκει στην οικογένεια του προέδρου.

basbug.jpg

Ο Coşkun Başbuğ

Εκτοξεύει αντιδυτικές ιδέες, κατηγορώντας τις ΗΠΑ για ό,τι πάει στραβά στην Τουρκία και υποστηρίζοντας μάλιστα πίσω από την πανδημία του κορωνοϊού κρύβεται μια εβραϊκή συνομωσία.

Ο Feyzioğlu, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διάσωση των προσώπων που εμπλέκονταν στο κύκλωμα αυτό, είναι τώρα πρεσβευτής της Τουρκίας στο Ψευδοκράτος. Αυτό είναι σίγουρα άσχημα νέα για τον νόμο και την τάξη στο διαιρεμένο νησί, το οποίο πιθανότατα θα δει προκλητικές εκδηλώσεις που έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύσουν τους εθνικιστές, τους νεοεθνικιστές και τον πολιτικό τους αφέντη, τον πρόεδρο Ερντογάν.

*του Αμπντουλάχ Μποζκούρτ

μτφρ: Γιώργος Ρακκάς

ΠΗΓΗ: nordicmonitor.gr / ardin-rixi.gr / simerini.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail