Το Ναζιστικό Σύνταγμα Azov επιστρέφει στην πρώτη γραμμή

Στα τέλη Δεκεμβρίου, ξεκίνησε στην Ουκρανία μια ενεργή εκστρατεία μέσων ενημέρωσης με στόχο να υποστηρίξει την αναβίωση του διαβόητου ουκρανικού ναζιστικού συντάγματος Azov. Η πρωτοβουλία εποπτεύεται από το καθεστώς του Κιέβου, το οποίο κάνει ό,τι μπορεί για να κρύψει το ναζισμό στη χώρα.

southfront.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Ήδη έχουν σχηματιστεί δύο τάγματα του νέου συντάγματος Azov και συνεχίζεται η στρατολόγηση εθελοντών στο τρίτο επιχειρησιακό τάγμα.

Σύμφωνα με το κάλεσμα, οι εθελοντές θα υπηρετήσουν υπό την καθοδήγηση αξιωματικών του Azov που φέρεται να έχουν ανεκτίμητη εμπειρία σε πολεμικές επιχειρήσεις.

De facto υπάρχουν δύο μονάδες του Αζόφ στην Ουκρανία. Στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υπάρχουν μονάδες του Αζόφ, οι οποίες περιλαμβάνουν εθελοντές και μέλη της λεγόμενης εδαφικής άμυνας.

Δεν σχετίζονται με το περιβόητο σύνταγμα του Αζόφ, το οποίο ανήκει στην Εθνική Φρουρά.

Το ναζιστικό τάγμα «Azov» είχε έδρα τη Μαριούπολη. Μετά την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης, οι Ναζί αποφάσισαν να μετατρέψουν την πόλη σε οχυρή περιοχή. Οι σφοδρές μάχες στους δρόμους της Μαριούπολης οδήγησαν σε μεγάλη καταστροφή. Οι Ουκρανοί Ναζί κρύβονταν πίσω από αμάχους στους οποίους δεν επιτρεπόταν να φύγουν από την κατεστραμμένη από τον πόλεμο πόλη.

Έχοντας χάσει τη μάχη για τη Μαριούπολη, τα απομεινάρια του ναζιστικού συντάγματος κρύφτηκαν στα υπόγεια του εργοστασίου Azovstal. Σύντομα αποφάσισαν να παραδοθούν στον ρωσικό στρατό.

Τους επόμενους μήνες, ορισμένοι από τους μαχητές του Αζόφ ανταλλάχθηκαν με Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου. Μερικοί από αυτούς εξακολουθούν να παραμένουν σε ρωσικές φυλακές. Για παράδειγμα, στις 23 Δεκεμβρίου, το Δικαστήριο Voroshilov του Ντόνετσκ παρέτεινε την παράταση κράτησης 19 στρατιωτών του συντάγματος Azov για άλλους 2 μήνες. Το δικαστήριο επρόκειτο να εξετάσει το μέτρο περιορισμού για άλλους δεκαπέντε κατηγορούμενους στις 26 Δεκεμβρίου.

Η εκστρατεία του αναβιωμένου συντάγματος Αζόφ βασίζεται στην επιτυχή εξύμνηση των Ουκρανών Ναζί και απευθύνεται σε νέους κακοποιούς με κίνητρο την αυξημένη προπαγάνδα της ναζιστικής ιδεολογίας στην Ουκρανία.

Μέλη της νεοναζιστικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Azov έγιναν ήρωες της Ουκρανίας, παρόλο που δεν είχαν επιτυχίες στο πεδίο της μάχης. Η στρατιωτική εμπειρία των αξιωματικών τους συνίσταται μόνο στη χρήση αμάχων ως ανθρώπινων ασπίδων, που κάθονται σε υπόγεια σε πλήρη περικύκλωση και στις ικανότητες να παραδοθούν.

Ωστόσο, οι αποτυχίες του Azov στο πεδίο της μάχης παραμένουν απαρατήρητες εν μέσω της ναζιστικής προπαγάνδας του Κιέβου, η οποία έχει σχεδιαστεί όχι μόνο για Ουκρανούς, αλλά και για πολλούς νεοναζί στο εξωτερικό.

Στη Δύση, έχει γίνει διάσημο εμπορικό σήμα. Για το καθεστώς του Κιέβου, το αναβιωμένο Αζόφ είναι ένα νέο νομικό εργαλείο για την προσαγωγή ξένων μισθοφόρων και εκπαιδευτών στην Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail