Το YPG αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τη βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Freepen.gr - Οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση με τη βομβίστρια της Κωνσταντινούπολης και χαρακτήρισαν τους ισχυρισμούς του τουρκικού κράτους ως «ένα παιχνίδι που προετοιμάστηκε από την κυβέρνηση Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και τον Ερντογάν».

Το κείμενο αναφέρει μεταξύ άλλων: 

Χθες, Κυριακή, η πόλη της Κωνσταντινούπολης έγινε μάρτυρας τρομοκρατικής έκρηξης στη μέση της οδού Istiklal, η οποία σκότωσε άοπλους πολίτες.

 Αρνούμαστε πλήρως οποιαδήποτε σχέση ή ρόλο έχουμε με τη δράστη της τρομοκρατικής επιχείρησης, την Ahlam Al-Bashir.

Ο κόσμος έχει συνειδητοποιήσει αρκετά τη μέθοδο των δυνάμεών μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού μας και τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Καταγγέλλουμε κάθε επιχείρηση που στοχεύει αμάχους.

Οι δυνάμεις μας εργάζονται για το εύρος και τα βασικά στοιχεία της δημοκρατίας, των δικαιωμάτων των γυναικών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και των δικτατοριών.

 Η κρίση που βιώνει η κυβέρνηση του Ερντογάν, ειδικά λόγω των εκλογών που πλησιάζουν το επόμενο έτος, ο Ερντογάν προσπαθεί πριν κατευθυνθεί στην Ινδονησία για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της G20 για να βρει έναν λόγο να λάβει διεθνή έγκριση για να εξαπολύσει επίθεση στις περιοχές της Ροζάβα και της βορειοανατολικής Συρίας . Αυτή η επέμβαση που θα είναι φιλί ζωής για τον ίδιο στις επόμενες εκλογές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail