Scorpion D: Το νέο εκσυγχρονισμένο UAV υπερμεγάλου ωφέλιμου φορτίου της Κίνας με αυτονομία 6000 km

Freepen.gr - Το νεότερο drone φορτίου της Κίνας, το TB0D Scorpion D, πραγματοποίησε την παρθενική του πτήση. Αυτό συνέβη πριν από λίγες μέρες, στις 25 Οκτωβρίου, όπως αναφέρουν αρκετά ασιατικά μέσα. Η ανάπτυξη πραγματοποιήθηκε σε ένα χώρο δοκιμών στη νοτιοδυτική επαρχία Σιτσουάν.

Με μήκος πάνω από 10 μέτρα και ύψος πάνω από τρία, το TB0D Scorpion D είναι το πρώτο στον κόσμο με τέσσερις κινητήρες. Το φορτηγό drone μπορεί να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο 1,5 τόνου, με βάρος απογείωσης μεγαλύτερο από 4 τόνους. Εκτός από τους τέσσερις κινητήρες, το TB0D Scorpion D διαθέτει βοηθητικές γεννήτριες ισχύος, καθιστώντας το ισχυρό και ασφαλές κατά τη μεταφορά ωφέλιμων φορτίων.

Αν και το πρωτότυπο που πραγματοποίησε την πλήρη πτήση του αναπτύχθηκε ως πολιτικό αεροσκάφος, ειδικοί από την Ασία πιστεύουν πως αυτό το drone θα παραχθεί σε στρατιωτικές εκδόσεις. Το drone έχει μεγάλη εμβέλεια ωφέλιμου φορτίου που του επιτρέπει να μεταφέρει όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό. Πάνω από 1,5 τόνος είναι το φορτίο που μπορεί να μεταφέρει. Έχει εντυπωσιακό χώρο φορτίου 31 τετραγωνικών ποδιών και όγκο πέντε κυβικών μέτρων.

Στο μέλλον, αυτό το drone θα μπορούσε να γίνει ένας μη επανδρωμένος εκτοξευτής, σύμφωνα με Κινέζους αναλυτές, εάν άλλαζαν ελαφρά η δομή και η χωρική κατανομή. Αυτό σημαίνει βόμβες συνολικού βάρους άνω του 1,5 τόνου.

Το drone μπορεί να πετάξει στον αέρα για 35 ώρες σε απόσταση 6000 km. Το TB0D Scorpion D αναπτύχθηκε με βάση το TB-001 που είναι ένα στρατιωτικό UAV.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail