Τελικά ποιός φταίει; Η Τουρκία ή το μαύρο μας το χάλι;

Διαβάζουμε στην ΕΣΤΙΑ (7 Νοεμβρίου 2022):
 
"Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ των νησιών του Αιγαίου ευρέθη και πάλι εις το επίκεντρον των δηλώσεων του εκπροσώπου της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν, ο οποίος αυτήν την φορά προχώρησε αναμειγνυόμενος στα εσωτερικά της ελληνικής Κυβερνήσεως, με προφανή σκοπό να ενσπείρει ζιζάνια στις σχέσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, σε συνέντευξή του προς το CNN Türk, υπεστήριξε ότι ο Έλλην Πρωθυπουργός είπε προς τον Ταγίπ Ερντογάν σχετικώς προς τις θέσεις τις οποίες κατά καιρούς έχει διατυπώσει ο Νίκος Δένδιας, ότι «αυτή δεν είναι η δικιά μας πολιτική.» Κατελόγισε μάλιστα στον υπουργό Εξωτερικών πρόθεση να ανατρέψει τον Πρωθυπουργό από την θέση του"!

Και υπενθυμίζουμε άρθρο στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (17 Ιουνίου 2021) στο οποίο αναφέρεται:
"Ότι οι Καλίν-Σουρανή στη συνάντησή τους στο Βερολίνο στις 13/07/2020, η οποία πραγματοποιήθηκε εν αγνοία του Έλληνα ΥΠΕΞ Ν. Δένδια κατά ομολογία του ιδίου, κατέληξαν σε μυστική συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες όπως ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης ομολόγησε αργότερα σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Γ. Πρετεντέρη (δημοσιεύτηκε 12/10/2020 στο primeminister.gr). Το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης αναφέρει:
 
«Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Στο Βερολίνο, συμφωνήθηκε μόνο θαλάσσιες ζώνες;
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Βεβαίως. Βεβαίως έχει συμφωνηθεί.
Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Γιατί τότε δεν δώσατε στη δημοσιότητα τη Συμφωνία του Βερολίνου, αν είναι τόσο υπέρ μας;
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Γιατί εξαρχής είχαμε συμφωνήσει να μην δοθεί. Δεν ήταν άλλωστε συμφωνία, όπως σας είπα κατ’ αρχάς. Είναι τα γραπτά πρακτικά του τι συμφωνήθηκε εκεί.»"

Στο ίδιο άρθρο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ σημειώθηκε ότι:
 
"Ο Έλληνας ΥΠΕΞ Ν. Δένδιας, άστραψε και βρόντηξε σχετικά με την πρωτοβουλία της Ε. Σουρανή ερήμην του στο Βερολίνο και εμμέσως πλην σαφώς άφησε αιχμές για τη στάση του Κ. Μητσοτάκη. Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας σε ομιλία του στο Κοινοβούλιο στις 17/1/2021, επιτίμησε την Ε. Σουρανή, υποστηρίζοντας ότι επικοινώνησε με τον Ιμπραήμ Καλίν στο Βερολίνο χωρίς να ενημερώσει το ΥΠΕΞ ως όφειλε. Συγκεκριμένα είπε:
 
«Όσον αφορά το θέμα το οποίο πράγματι ενυπάρχει στο δημόσιο λόγο για το θέμα του Βερολίνου, προφανώς αναφέρεται κανείς στην τηλεφωνική συνομιλία της διπλωματικής συμβούλου του Πρωθυπουργού με το διπλωματικό σύμβουλο του Τούρκου Προέδρου. Θέλω να σας πω το εξής και να σας το πω γενικά και οριζόντια. Η διπλωματική σύμβουλος του Πρωθυπουργού είναι βεβαίως η διπλωματική σύμβουλος του Πρωθυπουργού, είναι όμως διπλωμάτης και υπό τη διπλωματική της ιδιότητα είναι υφισταμένη του εκάστοτε Υπουργού των Εξωτερικών και δεν νοείται να ασκεί πολιτική εν αγνοία του Υπουργού Εξωτερικών. Επί τούτου έχω κάνει και σαφή δήλωση ότι εγνώριζα, ως μη έδει. Και γιατί το έκανα αυτό; Όχι για να πω το αυτονόητο, αυτό που οποιοσδήποτε καλόπιστος θα αντιλαμβανόταν χωρίς να χρειαστεί να το πω, αλλά ακριβώς για να υπογραμμίσω ότι σε κρίσιμες στιγμές η αντίληψη ότι μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις ή να γίνονται πράγματα εν αγνοία, είτε από τη μία πλευρά είτε από την άλλη πλευρά, είναι καταστροφική»"

Καταλήγοντας θέτουμε το ερώτημα, τελικά ποιός είναι υπαίτιος για τη διαπόμπευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της ίδιας της χώρας; Η τουρκική κυβέρνηση ή οι επιλογές της ίδιας της κυβέρνησης Μητσοτάκη; 

Από: i-epikaira.blogspot.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail