Ξεκίνησε η… αποστρατιωτικοποίηση των νησιών


– Στον Έβρο αντί για το Ανατολικό Αιγαίο τα γερμανικά τεθωρακισμένα Marder 

Πράξη κάνει η κυβέρνηση το… αίτημα του Τ. Ερντογάν για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου! 

Από: paron.gr

Αίσθηση και ποικίλες αντιδράσεις (εικασίες) έχει προκαλέσει η απόφαση του Κυρ. Μητσοτάκη τα γερμανικά τεθωρακισμένα τύπου Marder να ενισχύσουν μονάδες στην περιοχή του Έβρου. Ενώ ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε ρητά ότι θα κατευθυνθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, προκειμένου να αντικαταστήσουν τα BMP-1 που υπήρχαν εκεί και τώρα πηγαίνουν στην Ουκρανία. 

Η εξέλιξη αυτή ήταν κάτι σαν κεραυνός εν αιθρία, χωρίς από την κυβέρνηση να έ­χουν δοθεί επαρκείς εξηγήσεις για την αλλαγή αυτή. Πολιτικοί και διπλωματικοί κύκλοι την αποδίδουν είτε στην πρόθεση του Κυρ. Μητσοτάκη να κατευνάσει την… οργή του Τ. Ερντογάν και της Άγκυρας είτε σε πιέσεις από τρίτες χώρες (ΗΠΑ, Γερμανία κ.ά.). 

Όπως και να έχει, η απόφαση αυτή του κ. Μητσοτάκη εκθέτει ανεπανόρθωτα τόσο την κυβέρνηση όσο και τον ίδιο προσωπικά, καθώς εμφανίζονται ανακόλουθοι σε ένα ζήτημα που άπτεται της εθνικής ασφάλειας. Το πιο σημαντικό (και το χειρότερο) είναι ότι η απόφαση να σταλούν τα γερμανικά τεθωρακισμένα στον Έβρο μειώνει την αποτρεπτική ισχύ των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και τα αφήνει ακάλυπτα στην επιβουλή της Τουρκίας. 

Κάτι που επισημαίνεται από πολλές πλευρές, κυρίως δε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που ασκούν σκληρή κριτική στις αποφάσεις της κυβέρνησης. Έκπληξη αλλά και ανησυχία εκφράζεται και από υψηλόβαθμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν και απόστρατοι και από τα τρία Σώματα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail