Οι σχέσεις της Τουρκίας με τη Συρία ενδέχεται να βελτιωθούν όπως ο διάλογός της με την Αίγυπτο — Ερντογάν

Freepen.gr -  Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Κυριακή ότι δεν αποκλείει να βελτιωθούν οι σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Δαμασκού, όπως και ο διάλογος με το Κάιρο.

"Αυτός [ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Abdel Fattah al-Sisi] ήταν πολύ χαρούμενος για αυτή τη συνάντηση, ήμασταν επίσης χαρούμενοι. Ελπίζω πως η διαδικασία [της εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου] θα συνεχιστεί [στο επίπεδο] των υπουργών μας. Στην επόμενη διαδικασία, όπως διευθετήθηκε με την Αίγυπτο, μπορεί να διευθετηθεί και με τη Συρία. Δεν υπάρχει περιθώριο προσβολής στην πολιτική», είπε σε συνάντηση με τη νεολαία στην πόλη Ικόνιο, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση του TRT.

Ο Ερντογάν και ο αλ-Σίσι πραγματοποίησαν την πρώτη τους προσωπική συνάντηση στο περιθώριο της τελετής έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2022 στο Κατάρ στις 19 Νοεμβρίου. Οι δύο πρόεδροι αντάλλαξαν χαιρετισμούς και έδωσαν τα χέρια.

Μετά τις συνομιλίες του Ερντογάν με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο Σότσι στις 5 Αυγούστου, τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Άγκυρα εξετάζει μια πιθανή δημιουργία άμεσων επαφών μεταξύ των ηγετών της Τουρκίας και της Συρίας. Οι τουρκικές αρχές δήλωσαν τότε πως δεν είχαν προγραμματιστεί τέτοιες συνομιλίες και οι επαφές μεταξύ Άγκυρας και Δαμασκού διατηρήθηκαν μόνο σε επίπεδο ειδικών υπηρεσιών.

Μετά τη συνάντηση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Πράγα στις 6 Οκτωβρίου, ο Ερντογάν είπε ότι δεν υπάρχουν άμεσα σχέδια προσωπικής συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Άσαντ. Μια τέτοια συνάντηση, κατά τα λεγόμενά του, θα γινόταν μόλις έφτανε η ώρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail