Γιατί κινδυνεύει να χάσει ο Κυριάκος

«Τ΄αγγειά γινήκαν θυμιατά

και τα σκατά λιβάνι

οι γύφτοι γίναν δήμαρχοι

κι οι κλέφτες καπετάνιοι»

Γ. Σουρής


Από: antinews.gr

Αν ξέρουμε κάτι, αυτό είναι το μητσοτακέικο. Είμαστε σίγουροι ότι οι παλιοί αναγνώστες συμμερίζονται τον υποκειμενισμό μας.

Όπως είχε πει ο παμμέγιστος Τζον λε Καρέ, «στο μόνο πράγμα που μπορείτε να στοιχηματίσετε είναι ότι η κατασκοπεία δεν τελειώνει ποτέ».

Όπερ μεθερμηνευόμενον εστί… όλες μα όλες οι κυβερνήσεις κάνουν υποκλοπές.

Το ζήτημα ωστόσο είναι να μη σε πιάσουν.

Ιδιαίτερα αν είσαι κυβερνήτης δυτικού κράτους.

Κι όπως γνωρίζουν οι πιο μυημένοι, στα δυτικά κράτη σπανίως πιάνονται κυβερνήτες με το ακουστικό ή το κακόβουλο λογισμικό στο χέρι.

Κι αν τύχει να τους πιάσουν, πάνε σπίτι τους με συνοπτικές διαδικασίες για να προστατευτεί το κύρος του κράτους.

Κάτι που, παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των φωστήρων του Μαξίμου, μάλλον θα συμβεί και στον Κυριάκο.  

Το ερώτημα εντούτοις είναι, γιατί ο Κυριάκος επέτρεψε στον εαυτό του να βρεθεί σε αυτή τη δεινή θέση.

Επειδή είμαστε άριστοι (πραγματικοί όχι ντεμέκ) γνώστες του μητσοτακέικου όπως προείπαμε, θα σας δώσουμε την απάντηση.

Γιατί την πάτησε όπως ο πατέρας του.

Ο οποίος αντί να στηρίξει μέχρι τέλους τον Γρυλλάκη και τους κομάντος του που με τη… μαεστρία τους τσάκισαν το τότε κραταιό ΠΑΣΟΚ οδηγώντας τον στην καρέκλα του Μαξίμου, τους παρόπλισε καθώς κάποιοι (ίσως και κάποιες) εκ της οικογενείας τον τρομοκράτησαν χαρακτηρίζοντάς τους τοξικούς, παροτρύνοντάς τον να τους αντικαταστήσει με κάτι αδαείς χαρτογιακάδες.

Οι επιπτώσεις της απερισκεψίας ολέθριες. Οι χαρτογιακάδες χαντάκωσαν εντελώς τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη λόγω της ασχετοσύνης τους. Καταφέρνοντας να τον γελοιοποιήσει ο γραφικός Μαυρίκης, ο οποίος ήταν κυριολεκτικά ο τελευταίος τροχός της αμάξης.

Δυστυχώς, όταν ο Κυριάκος ανέλαβε τα ηνία της χώρας, αντί να μάθει από τα λάθη του πατέρα του, τα επανέλαβε κατά πολύ χειρότερα.

Διότι όχι μόνο έκοψε εκ νέου τους… τοξικούς -ακόμα ενεργούς- κομάντος, αλλά προτίμησε ένεκα νοοτροπίας Χάρβαρντ να τοποθετήσει στην… ηλεκτρική καρέκλα της κατασκοπείας, αυτή τη φορά ανίδεους τεχνοκράτες προερχόμενοι μάλιστα μέσα από την ίδια την οικογένεια.

Τα επακόλουθα τα βλέπετε, ανελλιπώς πλέον, κάθε Κυριακή.

Το τραγικότερο είναι ότι ο Κυριάκος διαρρηγνύει τα ιμάτιά του κραυγάζοντας πως ο ανιψιός λειτουργούσε κατά το δοκούν. Με κάτι παλιές καραβάνες του μητσοτακέικου να διαρρέουν ότι λέει την αλήθεια.

Εμείς πάντως δεν τον πιστεύουμε.

Κι αν ισχύει, είναι αυτονόητο ότι πρόκειται για τον απόλυτο διασυρμό.

Σε ανύποπτο χρόνο, ο Κυριάκος είχε πει ότι είναι λάτρης της καταπληκτικής κατασκοπευτικής σειράς -από τις πιο ρεαλιστικές- “Homeland” που προβάλλεται στο Netflix.

Άραγε, όταν την έβλεπε δε διαπίστωσε πως τη… δουλειά τη φέρνουν εις πέρας… μπαρουτοκαπνισμένοι τοξικοί, με τους τεχνοκράτες να περιορίζονται στο κοίταγμα των οθονών στο Langley για να μην πάει κάτι στραβά κατά τη διάρκεια της επιχείρησης;

Συνεπώς, καλό είναι, έστω και την τελευταία στιγμή, να παραδειγματιστεί από όσα διαδραματίζονταν στις σεζόν, μπας και αποφύγει οριακά την ήττα, θεμελιώνοντας κατόπιν μια μυστική υπηρεσία που αρμόζει σε ένα δυτικό κράτος.

Διαφορετικά, ας στρώσει από τώρα το κόκκινο χάλι για τη… δεύτερη φορά αριστερά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail