«Ας φύγουμε από το ΝΑΤΟ»: Η δυσαρέσκεια εκτινάσσεται σε όλη την Ευρώπη καθώς οι ρωσικές κυρώσεις αποτυγχάνουν

Οι δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας θεωρήθηκαν ισχυρό εργαλείο εξωτερικής πολιτικής από τις ΗΠΑ και την ΕΕ για να παραλύσουν τη Μόσχα πίσω στη «πέτρινη εποχή». Αν και οι κυρώσεις κατά της Μόσχας απέτυχαν εντελώς, πυροδοτώντας τη χειρότερη κρίση κόστους ζωής για τους Ευρωπαίους εδώ και μια γενιά. 

zerohedge.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, παρατηρήσαμε για πρώτη φορά ένα κύμα δυσαρέσκειας να σαρώνει την Ευρώπη καθώς δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της πόλης για να διαμαρτυρηθούν για τους αυξανόμενους λογαριασμούς ρεύματος και τον χειρότερο πληθωρισμό των τελευταίων δεκαετιών. Ορισμένες χώρες παρέδωσαν πακέτα ανακούφισης στους πολίτες για να δαμάσουν την οργή, ενώ άλλες χώρες δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να μοιράσουν επιταγές.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σε περιοχές του μετρό στη Γαλλία, το Βέλγιο, την Τσεχία, την Ουγγαρία και τη Γερμανία -- πολλοί από αυτούς έχουν βαρεθεί τις κυρώσεις στη Ρωσία που έχουν προκαλέσει οικονομικές καταστροφές για πολλά νοικοκυριά και επιχειρήσεις -- αλλά και παραδόξως, η υποστήριξη για τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία μειώνεται.

Έχει αυξηθεί η ευαισθητοποίηση και η διαφωνία μεταξύ των Ευρωπαίων σχετικά με το ότι οι ηγέτες των χωρών τους δίνουν προτεραιότητα στις φιλοδοξίες του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία έναντι των δικών τους πολιτών. Η προτεραιότητα έχει τη μορφή κυρώσεων κατά της Μόσχας, πυροδοτώντας τον ενεργειακό υπερπληθωρισμό και προμηθεύοντας όπλα στην Ουκρανία, γεγονός που έκανε τη Μόσχα δυσαρεστημένη με οποιαδήποτε χώρα το κάνει. Ορισμένοι Ευρωπαίοι απαιτούν τώρα να διαπραγματευτεί το ΝΑΤΟ με τη Μόσχα για τον τερματισμό του πολέμου, ώστε να καταστεί δυνατή η υποχώρηση της οικονομικής αναταραχής.

Ακολουθούν οι τελευταίες διαδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους (αν όχι περισσότερους) απογοητευμένους από τον υψηλό πληθωρισμό και φωνάζοντας συνθήματα κατά του ΝΑΤΟ. 


Η WSJ επεσήμανε ότι η πλειονότητα των Γερμανών υποστηρίζει σθεναρά την πολιτική του Κιέβου και της Ρωσίας της κυβέρνησης του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς, αν και η δημοτικότητα της Εναλλακτικής για τη Γερμανία ή AfD, έχει αυξηθεί καθώς επωφελήθηκαν από την κακή διάθεση των ανθρώπων που έχουν συντριβεί από την ενεργειακή φτώχεια. Το AfD ζήτησε την άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Η δημοτικότητά του έχει αυξηθεί από 10% σε 15% σε 9 μήνες.

"Αυτή είναι απλώς η σιωπή πριν από την καταιγίδα - η δυσαρέσκεια είναι μεγάλη και οι άνθρωποι δεν έχουν καμία αίσθηση πως η κυβέρνηση έχει μια εύλογη στρατηγική για να διαχειριστεί την κρίση", δήλωσε ο Manfred Güllner, επικεφαλής της εταιρείας δημοσκοπήσεων Forsa.

Ακόμη χειρότερα, οι κυρώσεις έχουν πυροδοτήσει μια περαιτέρω αποδυνάμωση της οικονομίας, όπου μια ύφεση ενδέχεται να μην αποφευχθεί αυτό το χειμώνα. Οι προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αυστηροποιήσει γρήγορα τη νομισματική της πολιτική και να αυξήσει τα επιτόκια για να καταπνίξει τον πληθωρισμό έχουν επίσης τους κινδύνους τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail