Οι αποκαλύψεις «καίνε» τον Μητσοτάκη για τη επόμενη συγκυβέρνηση αλλά και την ηγεσία της ΝΔ – Μετά τις εκλογές η «κίνηση» Δένδια

Στόχος είναι να βγει πάση θυσία από το κάδρο ο Πρωθυπουργός και να εμφανιστεί ως θύμα των υποκλοπών

Από: bankingnews.gr / Γράφει ο Μαξιμιλιανός

Προσπάθεια να αλλάξει την ατζέντα αλλά και να στρέψει την κοινή γνώμη σε μία λογική ότι «παράκεντρο» που δεν ανήκει στο Μαξίμου παρακολουθούσε τους υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκης, κάνει το επιτελείο του Πρωθυπουργού καθώς και «εκλεκτά» ΜΜΕ.

Στόχος είναι να βγει πάση θυσία από το κάδρο ο Πρωθυπουργός και να εμφανιστεί ως θύμα των υποκλοπών με το σκεπτικό ότι «κάποιοι άλλοι παρακολουθούσαν τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση» για να μαθαίνουν τα μυστικά της.

Σκευωρία θέλουν να δείχνουν τα στελέχη της ΝΔ

Δεν γνωρίζουμε εάν θα πιάσει –μάλλον όχι- και εάν τελικά οι εξελίξεις και οι αποκαλύψεις θα τους προλάβουν καθώς οι «λίστες» έχουν ανοίξει για τα καλά και για τους επόμενους μήνες θα αποκαλύπτονται αρκετές «ουρές» του σκανδάλου των υποκλοπών.
Τα επιτελικά στελέχη του Μαξίμου θεωρούν όλη την υπόθεση σκευωρία καθοδηγούμενη από το σύστημα Documento-ΣΥΡΙΖΑ.
Και εν μέρει μπορούν να πείσουν από την στιγμή που μιλάμε για μία αντιπολιτευτική εφημερίδα με σαφή γραμμή.

Τελεσίγραφο Μαρινάκη

Ωστόσο, αυτό που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν είναι την προσπάθεια του ΔΟΛ του Βαγγέλη Μαρινάκη να αποδομήσει τον Πρωθυπουργό με την μορφή τελεσιγράφου
«Ή προχωράτε στην αποκήρυξη του Γρηγόρη Δημητριάδη που είναι βέβαιη η σχέση του με Λαβράνο-Μπίτζιο ή αλλιώς τον καλύπτετε και πρέπει να αποδομηθείτε».
Άλλωστε, στο τελευταίο ΒΗΜΑ με ρεπορτάζ ουσιαστικά μιλάει για παράκεντρο που ήταν μέσα στην ΕΥΠ, που ενεργοποίησε το λογισμικό predator στο κινητό του υπουργού Νίκου Δένδια.
Και όταν μιλάμε για ΕΥΠ μιλάμε από 2019 για υπηρεσία που έχει την ευθύνη το πρωθυπουργικό γραφείο.

Δεν είναι απλή περίπτωση ο Δένδιας

Η περίπτωση Δένδια δεν είναι μία απλή περίπτωση.
Εκτός ότι είναι ένας εσωκομματικός αντίπαλος του Κ. Μητσοτάκη είναι ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών που φέρει μυστικές διπλωματικές συνομιλίες εθνικής σημασίας και η παρακολούθησή του είναι κίνηση κατά των εθνικών συμφερόντων ξεκάθαρα.

Οι υποκλοπές μειώνουν το στάτους της ελληνικής διπλωματίας

Προσβάλλει την ίδια την πατρίδα και την εικόνα της στο εξωτερικό και οι πρεσβείες δείχνουν ότι διατρέχουν έναν μεγάλο προβληματισμό για διαρροές των συνομιλιών του έλληνα ΥΠ.ΕΞ με ξένους ηγέτες και ξένους ομολόγους τους, όπου δηλαδή μοιράζονται και διπλωματικά μυστικά άλλων κρατών.

Μπηχτές Δένδια δια της τεθλασμένης

Ο ίδιος ο ΥΠ.ΕΞ μιλάει σιβυλλικά σαν να μην θέλει να πιστέψει ότι έχει συμβεί κάτι τέτοιο.
Άλλωστε, όταν λέει ότι είναι επικίνδυνο και αδιανόητο να υπονοείται ότι ο Πρωθυπουργός παρακολουθεί τον Υπουργό Εξωτερικών του, ουσιαστικά στρέφεται επί της ουσίας και σε αυτούς που έστησαν την παρακολούθησή του. Ίσως, πάντως, αυτή η εξέλιξη να είναι καταλυτική για να κινηθεί εσωκομματικά, όχι τώρα αλλά όταν μετά τις εκλογές και το εκλογικό αποτέλεσμα, για να μην θεωρηθεί ότι κινείται με γνώμονα την μικροκομματική λογική και υποσκάπτει το κόμμα.

Διακυβεύονται τα εθνικά ζητήματα


Η δήλωση του πάντως, ότι απεύχεται «να διαμορφωθεί ένα τοξικό πολιτικό κλίμα σε όλους τους τομείς, το οποίο θα επηρεάσει και τους τομείς της εξωτερικής πολιτικής και της εθνικής άμυνας, σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη συγκυρία» είναι ένας μεγάλος φόβος ότι μέσα από την παρακολούθησή της μπορεί να αρθεί η εμπιστοσύνη από χώρες που έχουν σταθεί υπέρ της Ελλάδα στα εθνικά ζητήματα. Ουσιαστικά, λέει ότι το ζήτημα που δημιουργείται είναι μεγαλύτερο απ’ ότι νομίζουμε…

Έρχονται παρεμβάσεις από τα μεγάλα στελέχη

Όπως πρώτοι είχαμε γράψει, υπάρχει απροθυμία για να υποστηριχθεί η κυβέρνηση από τους βουλευτές της ΝΔ καθώς δεν μπορούνε να υπερασπιστούν το σύστημα σχέσεων που είχε αναπτύξει ο πρώην γενικός διευθυντής του Πρωθυπουργού.
Εν τω μεταξύ, επειδή η πορεία που παίρνει το σκάνδαλο των υποκλοπών στιγματίζει για πάντα τη ΝΔ – όπως π.χ στο ΠΑΣΟΚ η έννοια ρουσφέτι- βασικοί θεματοφύλακες της παράταξης Σαμαράς-Καραμανλής και άλλοι βρίσκονται σε μία μεγάλη ανησυχία. Τις επόμενες μέρες θα αναμένουμε τις παρεμβάσεις τους.
Ο Σαμαράς στα εγκαίνια του Ινστιτούτου του και ο Καραμανλής μέσω των συγκεκριμένων διαρροών του.

Καίγεται η συγκυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κ. Μητσοτάκη

Σε κάθε περίπτωση, οι αποκαλύψεις τελειώνουν το κεφάλαιο Μητσοτάκη στη ΝΔ και ανοίγουν το ζήτημα του επόμενου προέδρου.
Άλλωστε, με βάσει τις τελευταίες εξελίξεις κανένα κόμμα – πόσο μάλλον το ΠΑΣΟΚ- δεν θα δεχτεί να τεθεί ξανά Πρωθυπουργός ο Κ.Μητσοτάκης.
Μοιραία πάμε σε λύση Πρωθυπουργού κοινής αποδοχής.
Πλέον τα κόμματα έχουν το έρεισμα, δηλαδή τις υποκλοπές που ακουμπάνε τον Κ.Μητσοτάκη- να αποδεχθούν να συγκυβερνήσουν με τη ΝΔ αλλά χωρίς τον Μητσοτάκη…


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail