Τι κρύβεται πίσω από τις σκληρές δηλώσεις της Ρωσίας στο Ισραήλ για τον πόλεμο με την Ουκρανία

Ο πρωθυπουργός υποθέσεων για τη Διασπορά του Ισραήλ, Nachman Shai, έγραψε στο τουήτερ την προηγούμενη εβδομάδα ότι μετά τις αναφορές για μεταφορά ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία, το Ισραήλ πρέπει να σταθεί στο πλευρό της Ουκρανίας και να της παράσχει στρατιωτική βοήθεια.

Από: Του Arkady Mil-Man - capital.gr

Ως απάντηση, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμιτρι Μεντβέντεφ, προειδοποίησε ότι αυτή η κίνηση θα καταστρέψει τις σχέσεις Ρωσίας-Ισραήλ.

Οι απειλές του Μεντβέντεφ θα πρέπει να ληφθούν υπόψη με μια δόση υπερβολής, παρά το υψηλό του ρόλο στο παρελθόν και τον ξεχωριστό ρόλο που έχει σήμερα, καθώς δεν είναι στο επίκεντρο της λήψης αποφάσεων στη Ρωσία.

Επιπλέον, εδώ και πολύ καιρό, ο Μεντβέντεφ εκτοξεύει πολλές απειλές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μιλάει άσχημα εναντίον των ΗΠΑ και της Ευρώπης και όσων αντιτίθενται στη ρωσική στρατιωτική δραστηριότητα στην Ουκρανία.

Στο παρελθόν, ο Μεντβέντεφ καλλιέργησε μια εικόνα ενός φιλελεύθερου και ανοιχτού πολιτικού, δίνοντας έμφαση για παράδειγμα στην αγάπη του για διάφορα gadgets καθώς και για προηγμένες τεχνολογίες.

Ωστόσο, με την απόσταση που έχει η Ρωσία από τη Δύση και τις δυτικές δημοκρατικές αξίες στα τελευταία χρόνια, ο Μεντβέντεφ προσπαθεί να παρουσιάσει θέσεις που συνάδουν περισσότερο με το πνεύμα των ημερών στη Μόσχα. Οι δηλώσεις του Μεντβέντεφ θα πρέπει να γίνουν αντιληπτές ως μέρος αυτού του πλαισίου.

Στη δήλωση του ο Μεντβέντεφ αγνόησε την αγορά ιρανικών UAV και πυραύλων εδάφους-εδάφους από τη Ρωσία, ενώ ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου και ο Ιρανός υπουργός ΕΞωτερικών αρνήθηκαν τη μεταφορά των συστημάτων μάχης. Αυτή η συνεργασία μεταξύ του Ιράν και της Ρωσίας είναι πολύ επικίνδυνη για την ασφάλεια του Ισραήλ.

Ουκρανικές πηγές αναφέρουν ότι μέλη των Φρουρών της Επανάστασης βρίσκονται στα κατεχόμενα στην Ουκρανία και δίνουν οδηγίες στους Ρώσους στρατιώτες πώς να χειρίζονται τα drones.

Με αυτόν τον τρόπο, οι Ιρανοί μπορούν να ελέγξουν την απόδοση των συστημάτων στο πεδίο και να τα βελτιώσουν εάν παραστεί ανάγκη, και το Ισραήλ μπορεί να αντιμετωπίσει βελτιωμένα και πιο προηγμένα ιρανικά συστήματα στο μέλλον, τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πλήγμα για την ασφάλεια της χώρας.

Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ: https://www.inss.org.il/social_media/what-lies-behind-russias-harsh-statements-against-israel/

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail