Εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ντμπέιμπα: « Η Λιβύη ως κυρίαρχο κράτος συνάπτει συμφωνίες με οποιαδήποτε χώρα»

«Η Λιβύη είναι ένα κυρίαρχο κράτος και μπορούμε να συνάψουμε συμφωνίες με οποιαδήποτε άλλη ξένη χώρα, τους φίλους και τους γείτονές μας. Οι διμερείς συμφωνίες μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας είναι για το καλό και των δύο χωρών και των πολιτών μας.

Από: echedoros-a.gr

Ο Φατί Μπασάγκα είναι πολιτικός και μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Όσον αφορά τη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο Ακίλα Σάλεχ μόνος του χωρίς την ολομέλεια του Κοινοβουλίου και χωρίς συντονισμό με το Ύπατο Συμβούλιο του Κράτους (HCS), σύμφωνα με την Πολιτική Συμφωνία της Λιβύης (LPA), δεν μπορεί να πει τι είναι σωστό ή λάθος, το HoR δεν έχει δικαίωμα να αποφασίσει μόνος του.

Έτσι, το παιχνίδι νομιμότητας και αυτό που λέει ο οδικός χάρτης του Λιβυκού Πολιτικού Διαλόγου (LPDF) είναι απλώς ένας άλλος τρόπος χειραγώγησης της πολιτικής σκηνής και εμπόδια στην πρόοδο και ανάπτυξη της Λιβύης».

Αυτό είπε στο «Libya Special», ο Μοχάμεντ Χαμούντα , εκπρόσωπος της κυβέρνησης εθνικής ενότητας της Τρίπολης, απαντώντας στις κατηγορίες του Κοινοβουλίου για το Μνημόνιο Συναντίληψης (MoU) που υπεγράφη σήμερα μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας.


Δεν ανησυχεί για αντίδραση του Χαφτάρ

Ο εκπρόσωπος δεν φαίνεται να ανησυχεί για πιθανή αντίδραση του Χαλίφα Χαφτάρ, υπογραμμίζοντας ότι «τα Μνημόνια είναι μόνο διμερείς συμφωνίες όπως αυτές που έχει το λιβυκό κράτος με μια σειρά από άλλες φιλικές χώρες όπως η Ιταλία, η Γαλλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες».

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα αυτού του γεγονότος, ο Χαμούντα εξηγεί:

«Συζητάμε αυτά τα μνημόνια από την τελευταία μας επίσκεψη στην Τουρκία τον Απρίλιο, η τουρκική αντιπροσωπεία έφτασε χθες στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την επόμενη συνάντηση υψηλού επιπέδου που θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη και ενόψει του Λιβυοτουρκικού Φόρουμ.

Μεταξύ των μνημονίων είναι και αυτό για τον τομέα των υδρογονανθράκων που προβλέπει συνεργασία σε διάφορους τομείς όπως η εξερεύνηση, η τεχνολογία, η ανταλλαγή πληροφοριών, γνώσεων και εμπειριών, η κατάρτιση ανθρώπινου δυναμικού και η κοινή διοργάνωση σεμιναρίων ή συνεδρίων.

Η συμφωνία σκοπεύει επίσης να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα».

«Οποιαδήποτε προώθηση για την διερευνητική ανάπτυξη της παραγωγής θα διασφαλίσει το κοινό συμφέρον και των δύο μερών και θα επιβεβαιώσει τη σκοπιμότητά της. Οποιεσδήποτε συμβάσεις και συμφωνίες θα ισχύουν με τις διαδικασίες της Λιβύης», κατέληξε ο εκπρόσωπος. 
 
specialelibia.it
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail