Ποιος πραγματικά ξεκίνησε τον πόλεμο στην Ουκρανία

«Οι άνθρωποί σας δεν αισθάνονται ακόμη μια επικείμενη αίσθηση κινδύνου. Αυτό με ανησυχεί. Δεν μπορείτε να δείτε ότι ο κόσμος τραβιέται σε μια μη αναστρέψιμη κατεύθυνση;

MIKE WHITNEY - unz.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Εν τω μεταξύ, οι άνθρωποι προσποιούνται ότι δεν συμβαίνει τίποτα. Δεν ξέρω πια πώς να σας προσεγγίσω" ανέφερε παλαιότερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, You Tube, βίντεο 12 λεπτών

«Οι Ρώσοι έχουν θέσει τα πυρηνικά τους όπλα σε κατάσταση συναγερμού. Αυτή είναι μια πραγματικά σημαντική εξέλιξη. … Μας στέλνουν ένα πολύ ισχυρό μήνυμα για το πόσο σοβαρά παίρνουν αυτή την κρίση. Έτσι, αν αρχίσουμε να κερδίζουμε και οι Ρώσοι αρχίσουν να χάνουν, πρέπει να καταλάβετε πως αυτό για το οποίο μιλάμε να κάνουμε εδώ, είναι να στριμώχνουμε μια μεγάλη δύναμη με πυρηνικά όπλα –που βλέπει αυτό που συμβαίνει ως υπαρξιακή απειλή– σε μια γωνία. Αυτό είναι πραγματικά επικίνδυνο.

Επιστρέψτε στην κουβανική κρίση πυραύλων. Δεν νομίζω ότι αυτό που συνέβη στην κρίση των κουβανικών πυραύλων ήταν τόσο απειλητικό για εμάς όσο αυτή η κατάσταση είναι για τους Ρώσους. Αλλά αν επιστρέψετε και δείτε τι σκέφτηκαν εκείνη την εποχή οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων των ΗΠΑ, φοβήθηκαν πολύ». (Mearsheimer: Οι κίνδυνοι «να στριμώξουμε τη Ρωσία σε γωνία», Twitter λεπτό 1:19).

Ο Πούτιν δεν θέλει τους πυρηνικούς πυραύλους της Ουάσιγκτον να σταθμεύουν στα δυτικά σύνορά του στην Ουκρανία. Για λόγους ασφαλείας, δεν μπορεί να το επιτρέψει. Αυτό το έχει ξεκαθαρίσει ξανά και ξανά. Όπως είπε στις 21 Δεκεμβρίου 2021, περισσότερο από ένα μήνα πριν ξεκινήσει ο πόλεμος:

«Εάν τα πυραυλικά συστήματα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ αναπτυχθούν στην Ουκρανία, ο χρόνος πτήσης τους στη Μόσχα θα είναι μόνο 7-10 λεπτά ή ακόμη και πέντε λεπτά για υπερηχητικά συστήματα».

Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δε θα επέτρεπε σε έναν πιθανό αντίπαλο να αναπτύξει τους πυρηνικούς του πυραύλους σε τοποθεσίες κατά μήκος των μεξικανοαμερικανικών συνόρων. Οι κίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια θα ήταν πάρα πολύ μεγάλοι.

Στην πραγματικότητα, η Ουάσιγκτον θα εξουδετέρωνε αυτές τις θέσεις πυραύλων μέσω της δύναμης των όπλων χωρίς αμφιβολία. Όλοι το ξέρουμε αυτό. Λοιπόν, γιατί δεν εφαρμόζεται το ίδιο πρότυπο στη Ρωσία; Γιατί οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής συντάσσονται με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ όταν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη γνωρίζουν τι διακυβεύεται και γνωρίζουν πως έχουν υπογράψει όλες τις συνθήκες που υπόσχονται «να μη βελτιώσουν τη δική τους ασφάλεια σε βάρος των γειτόνων τους»; Αυτές δεν είναι απλώς ανούσιες «λεκτικές δεσμεύσεις» που γίνονταν σε περιστασιακές συζητήσεις για κοκτέιλ. Αυτές είναι υποσχέσεις που έχουν υπογραφεί σε συνθήκες τις οποίες οι υπογράφοντες καλούνται να τηρήσουν. (Σημείωση: Οι Ηνωμένες Πολιτείες και κάθε έθνος του ΝΑΤΟ έχουν υπογράψει συνθήκες – Κωνσταντινούπολη το 1999 και Αστάνα το 2010 – που ορίζουν ότι δεν μπορούν να βελτιώσουν τη δική τους ασφάλεια σε βάρος άλλων). Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η επέκταση του ΝΑΤΟ ενισχύει την ασφάλεια της Ουκρανίας ενώ αποδυναμώνει την ασφάλεια της Ρωσίας. Τόσο είναι αδιαμφισβήτητο. Και δεν πρόκειται απλώς για παραβίαση των συνθηκών, αλλά για ξεκάθαρη πρόκληση που ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου. Δείτε αυτό το σύντομο απόσπασμα από ένα άρθρο του Ray McGovern που φωτίζει μερικές από τις κρίσιμες λεπτομέρειες που έχουν παραλείψει τα δυτικά μέσα ενημέρωσης:

«Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα για την υπαρξιακή απειλή που πιστεύει ότι αντιμετωπίζει η Ρωσία από αυτό που η Ρωσία αποκαλεί «επιθετικούς πυραύλους κρούσης» όπως ο Tomahawk και, τελικά, υπερηχητικούς πυραύλους κατά μήκος των δυτικών συνόρων της.

Οι λεγόμενες «τοποθεσίες ABM» που έχουν ήδη τοποθετηθεί στη Ρουμανία και πρόκειται να ολοκληρωθούν στην Πολωνία μπορούν να φιλοξενήσουν Tomahawks και υπερηχητικούς πυραύλους κατά τη διάρκεια της νύχτας με την εισαγωγή ενός δίσκου υπολογιστή… Ο ίδιος ο Πούτιν το έκανε ξεκάθαρο σε μια ασυνήθιστη παρουσίαση σε μια μικρή ομάδα δυτικών δημοσιογράφων πριν έξι χρόνια. (Δείτε τα πρώτα 10 λεπτά σε αυτό το βίντεο.)

Στις 21 Δεκεμβρίου 2021, ο Πρόεδρος Πούτιν είπε στους ανώτερους στρατιωτικούς ηγέτες του:

«Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό το γεγονός πως στοιχεία του παγκόσμιου αμυντικού συστήματος των ΗΠΑ αναπτύσσονται κοντά στη Ρωσία. Οι εκτοξευτές Mk 41, οι οποίοι βρίσκονται στη Ρουμανία και πρόκειται να αναπτυχθούν στην Πολωνία, είναι προσαρμοσμένοι για την εκτόξευση των πυραύλων κρούσης Tomahawk. Εάν αυτή η υποδομή συνεχίσει να προχωρά και εάν τα πυραυλικά συστήματα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ αναπτυχθούν στην Ουκρανία, ο χρόνος πτήσης τους στη Μόσχα θα είναι μόνο 7–10 λεπτά, ή ακόμη και πέντε λεπτά για τα υπερηχητικά συστήματα. Αυτή είναι μια τεράστια πρόκληση για εμάς, για την ασφάλειά μας».

Στις 30 Δεκεμβρίου 2021, ο Μπάιντεν και ο Πούτιν μίλησαν τηλεφωνικά κατόπιν επείγοντος αιτήματος του Πούτιν. Η ανάγνωση του Κρεμλίνου ανέφερε:

«Ο Τζόζεφ Μπάιντεν τόνισε ότι η Ρωσία και οι ΗΠΑ μοιράζονται μια ειδική ευθύνη για τη διασφάλιση της σταθερότητας στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο και πως η Ουάσιγκτον δεν είχε καμία πρόθεση να αναπτύξει επιθετικά όπλα κρούσης στην Ουκρανία». Ο Γιούρι Ουσάκοφ, κορυφαίος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Πούτιν, επεσήμανε ότι αυτός ήταν επίσης ένας από τους στόχους που ήλπιζε να επιτύχει η Μόσχα με τις προτάσεις της για εγγυήσεις ασφαλείας προς τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

…Στις 12 Φεβρουαρίου 2022, ο Ουσάκοφ ενημέρωσε τα μέσα ενημέρωσης για την τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ Πούτιν και Μπάιντεν νωρίτερα εκείνη την ημέρα.

«Η κλήση ήταν ως συνέχεια της τηλεφωνικής συνομιλίας… της 30ης Δεκεμβρίου. … Ο Ρώσος Πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι οι προτάσεις του Προέδρου Μπάιντεν δεν αφορούσαν πραγματικά τα κεντρικά, βασικά στοιχεία των πρωτοβουλιών της Ρωσίας είτε όσον αφορά τη μη επέκταση του ΝΑΤΟ είτε τη μη ανάπτυξη οπλικών συστημάτων κρούσης στο ουκρανικό έδαφος… Σε αυτά τα θέματα, έχουμε δεν έλαβε καμία ουσιαστική απάντηση».

Στις 24 Φεβρουαρίου 2022, η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία. Μπορώ να καταλάβω γιατί τόσοι πολλοί Αμερικανοί πιστεύουν πως το Μεγάλο Ψέμα ήταν «απρόκλητο», επειδή απλώς δεν το γνωρίζουν». ("Reelentless: JFK on Cuba; Putin on Ukraine", Ray McGovern, antiwar.com)

Τι σημαίνει αυτό;

Σημαίνει πως ο Μπάιντεν υπαναχώρησε από την αρχική του δέσμευση. Σημαίνει ότι η Ουάσιγκτον αρνήθηκε ακόμη και να εξετάσει τις μέτριες και νόμιμες απαιτήσεις ασφαλείας του Πούτιν πριν από τη ρωσική εισβολή. Σημαίνει πως η Ουάσιγκτον γνώριζε ότι η απειλή επέκτασης του ΝΑΤΟ -και ιδιαίτερα η απειλή θανατηφόρων πυραύλων στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας- δε θα έδινε στον Πούτιν ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ παρά να απαντήσει στρατιωτικά προκειμένου να δημιουργήσει το δικό του προστατευτικό ασφαλείας. Ο Πούτιν το συνόψισε ως εξής:

«Δεν απειλούμε κανέναν… Έχουμε καταστήσει σαφές ότι οποιαδήποτε περαιτέρω κίνηση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά είναι απαράδεκτη. Δεν υπάρχει τίποτα ασαφές σε αυτό. Δεν αναπτύσσουμε τους πυραύλους μας στα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες αναπτύσσουν τους πυραύλους τους στη βεράντα του σπιτιού μας. Ζητάμε πάρα πολλά; Απλώς ζητάμε να μην αναπτύξουν τα συστήματα επίθεσης στο σπίτι μας…. Τι είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβεις;» («Πούτιν της Ρωσίας, οι ΗΠΑ παρκάρουν πυραύλους στη βεράντα του σπιτιού μας», YouTube, Έναρξη στα 48 δευτερόλεπτα).


Οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος θα συμπέρανε πως ο Πούτιν είχε ένα όπλο στο κεφάλι του και έπρεπε να κάνει «ό,τι θα έκανε οποιοσδήποτε υπεύθυνος ηγέτης» σε μια παρόμοια κατάσταση.

Αλλά ο Πούτιν ΔΕΝ έκανε «αυτό που θα έκανε οποιοσδήποτε υπεύθυνος ηγέτης». Αντίθετα, περίμενε. Ναι, εκπλήρωσε τις «αιτήσεις ασφαλείας» του δημοσίως και με δύναμη πολλές φορές, αλλά η απειλή της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ δεν ήταν το σύρμα που οδήγησε στην εισβολή. Αυτό που ανάγκασε τον Πούτιν να εισβάλει ήταν ο βομβαρδισμός Ρώσων αμάχων σε μια περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας που ονομάζεται Ντονμπάς. Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο,

Τι πραγματικά συνέβη;

Στις 16 Φεβρουαρίου - 8 ολόκληρες ημέρες πριν από τη ρωσική εισβολή - ο βομβαρδισμός του Ντονμπάς αυξήθηκε δραματικά και εντατικοποιήθηκε σταθερά για την επόμενη εβδομάδα «σε πάνω από 2.000 την ημέρα στις 22 Φεβρουαρίου». Η συντριπτική πλειονότητα αυτών των εκρήξεων καταγράφηκε σε καθημερινές περιλήψεις από παρατηρητές του ΟΑΣΕ που βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή. Με άλλα λόγια, τα αρχεία τηρούνταν από εκπαιδευμένους επαγγελματίες που συνέλεγαν τεκμηριωμένα στοιχεία για τους μαζικούς βομβαρδισμούς του ουκρανικού στρατού σε περιοχές που κατοικούνταν από δικούς τους ανθρώπους. Μέχρι σήμερα, δεν έχουμε διαβάσει ούτε έναν αναλυτή που να αμφισβήτησε αυτόν τον κατάλογο τεκμηριωμένων στοιχείων. Αντίθετα, τα μέσα ενημέρωσης απλώς προσποιούνται πως η απόδειξη δεν υπάρχει. Απλώς εξαφάνισαν εντελώς το βομβαρδισμό από την κάλυψή τους για να διαμορφώσουν μια εκδοχή των γεγονότων με επίκεντρο την Ουάσιγκτον που αγνοεί εντελώς το ιστορικό αρχείο». («Μερικοί από εμάς δεν πιστεύουν ότι η ρωσική εισβολή ήταν «επιθετικότητα», Unz Review)

Όπως είπαμε, αυτό ήταν το συρματόσχοινο που πυροδότησε τη ρωσική εισβολή. Η «Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση» ήταν ουσιαστικά μια αποστολή διάσωσης που συνδέθηκε στενά με ένα επείγον ζήτημα εθνικής ασφάλειας. Παρόλα αυτά, η κοντινή αιτία του πολέμου δεν ήταν η διεύρυνση του ΝΑΤΟ, αλλά ο βομβαρδισμός περιοχών αμάχων στο Ντονμπάς.

Αυτή την εβδομάδα, μια εμπιστευτική ηχογράφηση του πρώην Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο επιβεβαιώνοντας ότι η εκδοχή μας για τα γεγονότα που οδήγησαν στη ρωσική εισβολή είναι στην πραγματικότητα ακριβής. Ρίξτε μια ματιά σε αυτή τη συνάφεια στον λογαριασμό της Maria Tadeo στο Twitter:

Δείτε περισσότερα από ένα άρθρο στο RT:

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας φέρεται να κατηγόρησε το Κίεβο για υποκίνηση σύγκρουσης με τη Ρωσία... .

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι φέρεται να υποστήριξε ότι το Κίεβο προκάλεσε σύγκρουση με τη Ρωσία απορρίπτοντας ένα ειρηνευτικό σχέδιο για την ανατολική Ουκρανία (Συνθήκη του Μινσκ). Μιλώντας σε μέλη του κόμματός του Forza Italia την Τρίτη, ο Μπερλουσκόνι φέρεται να προσέφερε μια άποψη σχετικά με την προέλευση της κρίσης στην Ουκρανία, η οποία έρχεται σε σύγκρουση με το ευνοημένο από το ΝΑΤΟ αφήγημα της απρόκλητης ρωσικής επίθεσης εναντίον του γείτονά της. …

Στο ηχητικό απόσπασμα, ο Μπερλουσκόνι ακούγεται να κατηγορεί το Κίεβο πως απέτυχε για χρόνια να διατηρήσει μια ειρηνευτική συμφωνία με τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ. Όταν ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky ήρθε στην εξουσία το 2019, «μεγιστοποιήθηκε» όταν επιτέθηκε στις περιοχές, δήλωσε ο πολιτικός.

Το Ντόνετσκ και το Λούγκανσκ ζήτησαν την προστασία της Μόσχας, συνέχισε. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έστειλε στρατεύματα στην Ουκρανία…» («Ο Μπερλουσκόνι σκουπίζει την αφήγηση του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία – ΜΜΕ», RT)

Ό,τι κι αν σκεφτεί κανείς για τον Μπερλουσκόνι, η εκδοχή του για τα γεγονότα ταιριάζει απόλυτα με την έκθεση των εντεινόμενων βομβαρδισμών που εκπόνησαν οι παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). Μπορεί κανείς μόνο να αναρωτηθεί γιατί τα μέσα ενημέρωσης απέτυχαν να διερευνήσουν αυτούς τους κραυγαλέα αξιόπιστους ισχυρισμούς που θέτουν σημαντικές αμφιβολίες για την επίσημη εκδοχή του «Ποιος πραγματικά ξεκίνησε τον πόλεμο στην Ουκρανία»;

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο You Tube, ο συνταγματάρχης Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ εξήγησε πώς ο Πούτιν κατέβαλε κάθε προσπάθεια για να διασφαλίσει την ασφάλεια των Ρώσων που ζουν υπό πολιορκία στην Ουκρανία, κάνοντας έκκληση στις ΗΠΑ και την ΕΕ να αντιμετωπίσουν την κατάσταση και να καταλήξουν σε έναν τρόπο να σταματήσουν τη βία. Τα αιτήματα του Πούτιν, ωστόσο, έπεσαν στο κενό. Δείτε πώς το συνόψισε ο MacGregor:

«Ο Πούτιν προσπάθησε απεγνωσμένα να κάνει τους Βρετανούς, τους Γάλλους, τους Γερμανούς και εμάς να καταλάβουμε ότι οι Ρώσοι πολίτες του πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα ​​ενώπιον του νόμου όπως ακριβώς οι Ουκρανοί πολίτες μέσα σε αυτό το μεγάλο πολυεθνικό κράτος. (Αλλά) Ο Ζελένσκι και οι φίλοι του είπαν «Όχι. Ή γίνεσαι αυτό που είμαστε ή βγαίνεις». Και αυτό είχε ως αποτέλεσμα αυτή την τραγική (ρωσική) παρέμβαση. ….

Η Ρωσία δεν είχε κανένα συμφέρον να «κατακτήσει την Ουκρανία» ή να χτυπήσει το Κίεβο και «να κάνει ειρήνη στο σημείο του όπλου». Όμως, τώρα, ο Ζελένσκι ήταν αδιάλλακτος και οι χειριστές του ήταν αδιάλλακτοι επειδή εμείς (οι ΗΠΑ) αποφασίσαμε πως θα «αιμορραγούσαμε τη Ρωσία». Θα τους επιβάλλαμε κυρώσεις και θα καταστρέφαμε την οικονομία τους. Επρόκειτο να σκοτώσουμε εκατοντάδες χιλιάδες από αυτούς και, τελικά, να κάμψουμε τη Ρωσία στη θέλησή μας και να τους αναγκάσουμε να γίνουν υποκείμενα του ευρύτερου παγκόσμιου αμερικανικού οικονομικού συστήματος.

Αυτό δε λειτούργησε. Όλες οι κυρώσεις απέτυχαν. Οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί μας είναι τώρα αυτοί που αντιμετωπίζουν απελπιστικά προβλήματα. Είμαστε επίσης σε απελπισμένο πρόβλημα, μόνο που δεν είναι τόσο οξύ όσο στην Ευρώπη. Και, επιπλέον, δεν καταφέραμε καθόλου να καταστρέψουμε τον ρωσικό στρατό. Συγκρατείται πολύ, πολύ καλά και –όπως είπα– αυτή την στιγμή έχετε αυτή την επιχείρηση οικονομίας δύναμης στο νότο, όπου υπάρχει μια τεράστια συγκέντρωση δυνάμεων από το Μινσκ μέχρι τη δυτική Ρωσία που θα ξεκινήσει τελικά (υποθέτω) όταν το έδαφος παγώσει γιατί αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να λειτουργήσει σε τέτοιου είδους εδάφη.

Νωρίτερα σας είπα περί τίνος πρόκειται: Υπάρχει αυτή η προσπάθεια να καταστραφεί η Ρωσία. Αποφασίσαμε να το κάνουμε αυτόν τον εχθρό αίματος που πρέπει να εξαλειφθεί γιατί αρνείται να βαδίσει στο δρόμο που έχει η Ευρώπη. (“Massive Buildup”, Colonel Douglas MacGregor”, You Tube, 3 λεπτά)

Ποτέ δεν ειπώθηκαν πιο αληθινά λόγια: Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να κάνουν τη Ρωσία εχθρό της στο αίμα επειδή αρνείται να κάνει ό,τι της λένε. Η Ρωσία αρνείται να είναι άλλος ένας σκανδαλώδης χυδαίος στο εξυψωμένο «Σύστημα που βασίζεται σε κανόνες».

Έτσι, τώρα βρισκόμαστε σε έναν πλήρη επίγειο πόλεμο με τη Ρωσία. Ένας πόλεμος που επινοήθηκε, υποκινήθηκε, χρηματοδοτήθηκε, καθοδηγήθηκε και μικροδιαχειρίστηκε από την Ουάσιγκτον. Ένας πόλεμος που -με οποιοδήποτε αντικειμενικό πρότυπο- είναι ο πόλεμος της Ουάσιγκτον, όπως και οι πόλεμοι της Ουάσιγκτον στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Η διαφορά αυτή τη φορά είναι πως ο εχθρός μας όχι μόνο μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του, αλλά έχει τα μέσα να περιορίσει τις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες σε σωρούς ερειπίων που σιγοκαίει. Θυμίζουμε ένα σχόλιο που έκανε πρόσφατα ο Πούτιν, το οποίο φαίνεται να έχει ξεφύγει από τα μέσα ενημέρωσης απαρατήρητα. Αυτός είπε:

«Θα υπερασπιστούμε τη γη μας με όλες τις δυνάμεις και τους πόρους που έχουμε και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του λαού μας».

Ελπίζουμε πως κάποιος στην ομάδα Μπάιντεν είναι αρκετά έξυπνος για να καταλάβει τι σημαίνει αυτό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail