Η Ρωσία απαγορεύει τη διαμετακόμιση φορτίου οδικώς από «μη φιλικές χώρες»

652234 / Pixabay
Freepen.gr - Η Ρωσία απαγόρευσε τις οδικές μεταφορές φορτίων για εταιρείες από χώρες που έθεσαν παρόμοιους περιορισμούς στη Ρωσία. Το διάταγμα υπεγράφη από τον πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν και δημοσιεύτηκε στην επίσημη διαδικτυακή πύλη της χώρας για νομικές πληροφορίες το Σάββατο.

Σύμφωνα με το έγγραφο, εταιρείες από χώρες της ΕΕ, τη Νορβηγία, την Ουκρανία και το Ηνωμένο Βασίλειο δε θα μπορούν πλέον να μεταφέρουν εμπορεύματα μέσω της Ρωσίας οδικώς. Το έγγραφο αναφέρει πως η απαγόρευση είναι απάντηση στους περιορισμούς που επιβλήθηκαν από αυτές τις χώρες για τους Ρώσους φορτηγατζήδες ως μέρος των κυρώσεων στη Μόσχα νωρίτερα αυτό το έτος.

Το διάταγμα τίθεται σε ισχύ στις 10 Οκτωβρίου και θα ισχύει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022. Το έγγραφο αναφέρει ότι η απαγόρευση ισχύει τόσο για διμερείς και διαμετακομιστικές μεταφορές εμπορευμάτων, όσο και για τις μεταφορές εμπορευμάτων προς ή από το έδαφος τρίτου κράτους.

«Η οδική παράδοση αγαθών από "μη φιλικές χώρες" στους τελικούς παραλήπτες στο έδαφος της Ρωσίας θα συνεχίσει να γίνεται. Για το σκοπό αυτό, εμπορεύματα από ξένα φορτηγά θα επαναφορτωθούν (ή θα συνδεθεί ένα ημιρυμουλκούμενο) σε ρωσικά και λευκορωσικά οχήματα στα συγκροτήματα τελωνειακού τερματικού σταθμού στις συνοριακές περιοχές στις περιοχές Pskov, Kaliningrad, Leningrad και Murmansk, στη Δημοκρατία της Καρέλια και Αγία Πετρούπολη», δήλωσε η υπηρεσία Τύπου του υπουργείου Μεταφορών της Ρωσίας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο RBK.

Το διάταγμα εξαιρεί ορισμένα αγαθά, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων ειδών τροφίμων, βιομηχανοποιημένων προϊόντων και ορισμένων μη εδώδιμων ειδών. Για παράδειγμα, η απαγόρευση δεν θα ισχύει για το κρέας, τα ψάρια, το γάλα, ορισμένα είδη λαχανικών και ζαχαροπλαστικής, το κακάο, ορισμένα προϊόντα δημητριακών, το αλκοόλ, τον καπνό, τα λιπάσματα, τα φαρμακευτικά προϊόντα, τα αντισυλληπτικά, το χαρτί και το χαρτόνι. Επιπλέον, δεν υπόκεινται στην απαγόρευση ζωντανά ζώα και φυτά, ρολόγια, μουσικά όργανα, πυρηνικοί αντιδραστήρες και εξοπλισμός εγγραφής βίντεο και ήχου.

Η παράδοση φορτίου προς ή από τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ θα εξαιρείται επίσης από περιορισμούς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail