Το 300% «καπέλο» είναι ξεφτίλα…

Όταν είδα το πρωτοσέλιδο κυριακάτικης εφημερίδας που ανέφερε ότι 18 προϊόντα κυρίως φρούτα και λαχανικά αποκτούν «καπέλο» 300% από το χωράφι στο ράφι, κατάλαβα ότι δεν υπάρχει ελπίδα να αλλάξει κάτι σε αυτή τη χώρα.

Από: newsbomb.gr

Η κοινωνία, η αγορά είναι παραδομένη σε «μαυραγορίτες». Όπως και στην Κατοχή. Τα γράφαμε και τις προάλλες. Κι όσο το Κράτος στο όνομα της… ελεύθερης οικονομίας, αρνείται πεισματικά όχι απλά να ελέγξει αλλά να πατάξει την αισχροκέρδεια τόσο θα σφίγγει η θηλιά στο λαιμό του κοσμάκη.

Πρόσεξε. Δεν μιλάμε για είδη πολυτελείας. Λέμε για φρούτα και λαχανικά. Αυτά που βγάζει η γη… Κι όταν η διαδρομή από το χωράφι στο ράφι δίνει το δικαίωμα στους μεσάζοντες να «καπελώσουν» την τιμή κατά 300%, πλην των λαμόγιων που αισχροκερδούν, όλοι οι υπόλοιποι θα είναι χαμένοι. Από τον αγρότη που φτύνει αίμα και παίζει το μεροκάματο του κορώνα - γράμματα κάθε μέρα λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, μέχρι τον μεροκαματιάρη που πληρώνει το μαρούλι… χρυσάφι.

Κι όχι, το 300% καπέλο δεν είναι φυσιολογικό και δεν δικαιολογείται, όχι από τον πόλεμο της Ουκρανίας αλλά ούτε από τον Πόλεμο των άστρων. Αλήθειες να λέμε. Είναι αισχροκέρδεια. Είναι ντροπή για όλους όσοι εμπλέκονται σε αυτό το νταραβέρι. Κι είναι απόδειξη ανικανότητας για τους αρμόδιους φορείς που βλέπουν αυτούς τους μαυραγορίτες να αλωνίζουν και δεν κάνουν το παραμικρό.

Κανένας φιλελευθερισμός και καμία ελεύθερη οικονομία δεν δικαιολογεί την αλητεία απέναντι στον κόσμο που φτωχοποιείται διαρκώς. Δεν ξέρω αν οι εκλογές θα κριθούν στη μάχη κατά της ακρίβειας, όπως λέγεται, διότι δεν ξέρω πόσοι από εμάς θα έχουν τη δυνατότητα να πηγαίνουν στο σούπερ μάρκετ μέχρι να στηθούν κάλπες.

Ο κόσμος έχει λαλήσει. Παραμιλάει. Δεν βγάζει το μήνα. Και το 300% τον οδηγεί στην τρέλα… Μην παίζετε άλλο με τα νεύρα του κοσμάκη. Έχει ξεπεράσει τις αντοχές του εδώ και καιρό. Δεν έχει άλλο. Και θα το καταλάβετε όλοι, πολύ πριν στηθούν οι κάλπες… Η χώρα, η κοινωνία δεν μπορεί να παραδοθεί στους κλέφτες. Και δεν θα παραδοθεί. Θα βρούμε τρόπο να αντιδράσουμε. Θα βρούμε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail