Έτσι θα επιτεθεί η Τουρκία στην Ελλάδα το 2023

Τον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία θα επιτεθεί στη χώρα μας μες στην επόμενη, κρίσιμη για την πολιτική επιβίωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χρονιά, περιγράφει ο Μάικλ Ρούμπιν, αναλυτής μιας από τις γνωστότερες και ισχυρότερες «δεξαμενές σκέψης» της Ουάσινγκτον, του American Enterprise Institute.

Από: liberal.gr

O Ρούμπιν σε χθεσινό άρθρο του εκτιμά ότι ο Τούρκος πρόεδρος εν όψει δύσκολων εκλογών στην χώρα του, θα «δανειστεί μια σελίδα από το εγχειρίδιο της Κίνας», όπου ο στρατός έχει προχωρήσει στην κατάληψη πολλών βράχων και βραχονησίδων της Νότιας Θάλασσας της Κίνας.
 
«Ο Ερντογάν και ο υπουργός Άμυνας του Χουλουσί Ακάρ αμφισβητούν ολοένα και περισσότερο την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου, επιδιώκοντας ουσιαστικά να ξαναγράψουν και να ερμηνεύσουν ξανά τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 και τις επακόλουθες συμβάσεις και συμφωνίες. Είναι στο Αιγαίο που ο Ερντογάν πιθανότατα θα κάνει την κίνησή του, με το επιχείρημα ότι είναι Τούρκοι και δεν ανήκουν στην Ελλάδα.», τονίζει ο αναλυτής που ξεδιπλώνει το σκεπτικό του.

«Τουρκικά αεροσκάφη παρενόχλησαν στο παρελθόν κατοίκους του Καστελόριζου, μόλις ενάμισι μίλι από τις ακτές της Τουρκίας, αλλά η επιδίωξη να καταλάβει ένα νησί με σχεδόν 500 Έλληνες κατοίκους θα προκαλούσε μια μάχη με ανταλλαγή πυροβολισμών κάτι που ο Ερντογάν ελπίζει να αποφύγει».

Και αναφέρεται στις συστηματικές υπερπτήσεις των τουρκικών drones αλλά και μαχητικών επισημαίνοντας ότι πραγματοποιούνται πρώτες πρωινές ώρες και πάνω από νησιά με πολύ μικρό πληθυσμό, αλλά στρατηγικής σημασίας, όπως η Κανδελιούσα και η Κίναρος.

«Ο Ερντογάν μπορεί να αποβιβάσει πεζοναύτες ή ειδικές δυνάμεις στο νησί και μετά να προκαλέσει την Ελλάδα να τους απομακρύνει. Αυτή η διπλωματική κρίση θα μπορούσε να αναζωογονήσει τη θρησκευτική βάση του Ερντογάν και τους Τούρκους εθνικιστές. [...]ο Ερντογάν θα μπορούσε να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να ακυρώσει εντελώς τις εκλογές.», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ρούμπιν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail