Το ΝΑΤΟ έχει 10ετές σχέδιο για την ανοικοδόμηση του στρατού της Ουκρανίας

WiR_Pixs / pixabay
Ο στόχος είναι να μετατοπιστεί ο στρατός της Ουκρανίας από το σοβιετικό εξοπλισμό στον εξοπλισμό του ΝΑΤΟ, καθιστώντας τον εξ ορισμού μέλος του ΝΑΤΟ

Το ΝΑΤΟ αναπτύσσει ένα 10ετές σχέδιο για την ανοικοδόμηση της στρατιωτικής βιομηχανίας και της βιομηχανίας όπλων της Ουκρανίας με έμφαση στη μετατόπιση της χώρας από τη χρήση σοβιετικού εξοπλισμού στην κύρια χρήση όπλων του ΝΑΤΟ, ανέφερε την Τετάρτη το Politico.

Dave DeCamp - antiwar.com / Παρουσίαση Freepen.gr

«Θα εξετάσουμε τις απαιτήσεις αμυντικού σχεδιασμού για να καταστήσουμε την Ουκρανία πλήρως διαλειτουργική με το ΝΑΤΟ», δήλωσε στο Politico ανώτερος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ υπό τον όρο της ανωνυμίας. «Πρόκειται για τη μετατόπιση από το σοβιετικό εξοπλισμό… σe δυτικό εξοπλισμό συμβατό με το ΝΑΤΟ».

Η πρώτη συνάντηση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ουκρανίας σχετικά με το σχέδιο πρόκειται να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα. Αξιωματούχοι της εξαγοράς του ΝΑΤΟ πραγματοποίησαν συνάντηση αυτόν τον μήνα για να συζητήσουν τρόπους για να βοηθήσουν την αμυντική βιομηχανία της Ουκρανίας και πώς να αυξήσουν τη δική τους παραγωγή όπλων για να αναπληρώσουν τα αποθέματα όπλων που έχουν σταλεί στην Ουκρανία. Όμως η νέα προσπάθεια θα επικεντρωθεί εξ ολοκλήρου στη βελτίωση της αμυντικής βιομηχανικής βάσης της Ουκρανίας.

«Θα εξετάσουμε τρόπους για να προσπαθήσουμε να ανοικοδομήσουμε την αμυντική βιομηχανία της Ουκρανίας», είπε ο αξιωματούχος του ΝΑΤΟ. Το άρθρο του Politico ανέφερε ότι η προσπάθεια θα μπορούσε να μετατρέψει την Ουκρανία σε χώρα του ΝΑΤΟ «από προεπιλογή», ​​ακόμη και αν δεν είναι τεχνικά μέλος της στρατιωτικής συμμαχίας.

Μια τέτοια στενή ουκρανική συνεργασία με το ΝΑΤΟ θα είναι απαράδεκτη για τη Ρωσία, η οποία έχει καταστήσει σαφές πως ένα από τα κύρια κίνητρά της για την έναρξη της εισβολής ήταν η ευθυγράμμιση του Κιέβου με την στρατιωτική συμμαχία. Η εργασία για τη μετατροπή της Ουκρανίας σε ένα de facto κράτος του ΝΑΤΟ πιθανότατα θα οδηγήσει σε μια ακόμη περαιτέρω ρωσική κλιμάκωση του πολέμου. Θα εδραιώσει επίσης την άποψη της Μόσχας πως δεν πολεμά μόνο εναντίον της Ουκρανίας αλλά και των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Ενώ σχεδιάζεται να υποστηρίξει την Ουκρανία για την επόμενη δεκαετία, λίγα μέλη του ΝΑΤΟ εκτός από την Τουρκία και την Ουγγαρία ζητούν αποκλιμάκωση του πολέμου. Η Washington Post ανέφερε την Τρίτη πως Αμερικανοί αξιωματούχοι απέκλεισαν την ιδέα να πιέσουν την Ουκρανία να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία, παρόλο που δεν πιστεύουν ότι καμία από τις δύο πλευρές μπορεί να κερδίσει «απευθείας». Η έκθεση ήρθε αφότου η Ουκρανία σκληρύνει την στάση της κατά των διαπραγματεύσεων με τη Μόσχα ως απάντηση στην προσάρτηση ουκρανικών εδαφών από τη Ρωσία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail