Το σιωπηλό Υ/Β ΩΚΕΑΝΟΣ σε συνεκπαίδευση με αεροσκάφη της ΠΑ με την SNMG-2

Την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022 και στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ, διεξήχθη συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) του Υποβρυχίου (Υ/Β) ΩΚΕΑΝΟΣ με Μονάδες της Μόνιμης Συμμαχικής Ναυτικής Δύναμης 2 (Standing NATO Maritime Group Two – SNMG-2).

Κατά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης εκτελέστηκαν αντικείμενα ανθυποβρυχιακού και αντιαεροπορικού πολέμου (Air Defence Exercise – ADEX) με την συμμετοχή 2 F-4 της ΠΑ.

Η εν λόγω συνεκπαίδευση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε συμμαχικό πλαίσιο.


Το Υ/Β ΩΚΕΑΝΟΣ  είναι εκσυγχρονισμένο Υ/Β τ. «ΠΟΣΕΙΔΩΝ». 

Οι εργασίες του εκσυγχρονισμού περιέλαβαν:

Αλλαγή όλων των ηλεκτρονικών συσκευών ναυτιλίας, ηλεκτρονικού πολέμου και οπλικών συστημάτων (SONAR, RADAR, ESM, ΣΔΒΤ,κτλ.) με το ολοκληρωμένο σύστημα ISUS της εταιρείας ATLAS ELEKTRONIK και εγκατάσταση συστήματος βολής SUB HARPOON.

Λήψη μέτρων μειώσεως θορύβων.

Αύξηση του μήκους του σκάφους και προσθήκη συστήματος αναερόβιας πρόωσης.

Γενική επισκευή ή/και αντικατάσταση κυρίων και βοηθητικών μηχανημάτων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail