Geopolitika: Ο Πούτιν αιφνιδίασε τον Μπάιντεν την πιο κρίσιμη στιγμή

Wikimedia Commons
Freepen.gr - Η απόφαση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να πραγματοποιήσει μερική επιστράτευση στη χώρα και να υποστηρίξει τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων στο Ντονμπάς και τα υπό ρωσικό έλεγχο εδάφη της Ουκρανίας αιφνιδίασε τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν, έγραψε ο Κροάτης δημοσιογράφος Ζόραν Μέτερ στην στήλη του στο Geopolitika.

«Ο Βλάντιμιρ Πούτιν ξεκίνησε τη δράση σε μια εξαιρετικά ανεπιθύμητη στιγμή για τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος διεξάγει ενεργά εκστρατεία για το Δημοκρατικό Κόμμα την παραμονή των εκλογών για το Κογκρέσο που έχουν προγραμματιστεί για τις αρχές Νοεμβρίου», έγραψε ο δημοσιογράφος.

Υπενθύμισε πως οι Αμερικανοί δε θεωρούν τα γεγονότα στην Ουκρανία σημαντικό πρόβλημα για το κράτος τους και, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, δίνουν στην κατάσταση των πραγμάτων σε αυτή τη χώρα μόλις την 11η θέση μεταξύ των προτεραιοτήτων για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ως εκ τούτου, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για τον Μπάιντεν να εξηγήσει στους πολίτες γιατί επιδιώκει να ριζοσπαστικοποιήσει περαιτέρω την πολιτική του απέναντι στη Ρωσία, διακινδυνεύοντας μια άμεση στρατιωτική σύγκρουση με μια πυρηνική δύναμη, είπε ο Μέτερ.

Σύμφωνα με το δημοσιογράφο, στο πλαίσιο της επιθετικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών, μόνο οι άμεσες και αποτελεσματικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας μπορούν πλέον να σώσουν από περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Μόσχας και Δύσης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail