Ο Ερντογάν "προειδοποιεί" πάλι την Ελλάδα: Η υποστήριξη των ΗΠΑ και της Ευρώπης δε θα σας βοηθήσει

Η Τουρκία αναμένει από όλες τις ξένες χώρες, ιδιαίτερα από τους γείτονές της, συνεργασία για την καταπολέμηση των εκδηλώσεων της τρομοκρατίας, καθώς επίσης και της έκδοσης προσώπων που εμπλέκονται σε αιματηρές οργανώσεις, δημοσιεύει σήμερα η Salam News του Αζερμπαϊτζάν.

Από: echedoros-a.gr


Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας την Τρίτη σε στελέχη του κυβερνώντος κόμματος στην Άγκυρα.

Ο αρχηγός του τουρκικού κράτους επέκρινε τις ενέργειες των δυτικών χωρών, σημειώνοντας ότι άτομα που εμπλέκονται σε τρομοκρατικές οργανώσεις «περιφέρονται ελεύθερα σήμερα στους δρόμους των ευρωπαϊκών χωρών».

Ο Ερντογάν σημείωσε ότι οι δυτικές χώρες αγνοούν την τραγωδία των ανθρώπων που διέφυγαν από την αιματοχυσία στις χώρες τους εδώ και 11 χρόνια.

«Στη Δύση προτιμούν να μην δουν όλες αυτές τις τραγωδίες. Δεν λαμβάνονται μέτρα για την πρόληψη των συγκρούσεων και την αποτροπή του σχηματισμού νέων μεταναστευτικών κυμάτων. Παράλληλα, μέρος των καταυλισμών προσφύγων και μεταναστών διατίθεται για τη φιλοξενία τρομοκρατών, ξεκάθαρο παράδειγμα του οποίου είναι ο καταυλισμός του Λαυρίου στην Ελλάδα. Οι τρομοκράτες που φεύγουν από τα τουρκικά πλήγματα στη Συρία και το βόρειο Ιράκ στεγάζονται σε αυτούς τους καταυλισμούς. Εκείνοι από χώρες που διακηρύσσουν τις αρχές της καλής γειτονίας πρέπει πρώτα από όλα να αντιμετωπίσουν αυτό το πλήθος των εχθρών της ανθρωπότητας και της δημοκρατίας», είπε ο Ερντογάν.

Ο Πρόεδρος επέστησε την προσοχή στην ένταση στην περιοχή που σχετίζεται με τις προκλήσεις της Ελλάδας.

«Γνωρίζουμε καλά τους πραγματικούς στόχους των κύκλων που προκαλούν την Ελλάδα σε αντιπαράθεση με την Τουρκία. Η Τουρκία καταδικάζει κάθε προσπάθεια μετατροπής του Αιγαίου και της Μεσογείου σε ζώνες αντιπαράθεσης και αιματοχυσίας. Υποστηρίζουμε την ειρήνη και τη σταθερότητα», τόνισε ο Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον Τούρκο ηγέτη, τα όπλα που αναπτύσσει η Ελλάδα στα νησιά, καθώς και κοντά στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία - στην περιοχή της Δυτικής Θράκης, δεν τρομάζουν την Άγκυρα, γιατί η ισχύς της Τουρκίας είναι πολύ μεγαλύτερη.

«Ταυτόχρονα, ήθελα να προειδοποιήσω [τον ελληνικό λαό] για την απειλή μιας κρυφής κατοχής της χώρας», είπε ο Ερντογάν.

Στην Αθήνα κάνουν βαθύ λάθος πιστεύοντας ότι θα σωθούν από την υποστήριξη που έρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις ευρωπαϊκές χώρες. Δεν θα βοηθήσει!, είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Αζερμπαϊτζάν.

--

The Hellenic Information Team
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail