Τεράστιο ατόπημα: Μετά τη συγχαρητήρια του ΝΑΤΟ στην Τουρκία για το 1922, οι ΗΠΑ μας χαρακτηρίζουν «Έλληνες εισβολείς»

Για τους Αμερικανούς της βάσης του Incirlik, οι Έλληνες ήταν... εισβολείς

Από: bankingnews.gr

Είναι πραγματικά να απορεί κανείς με την εξωτερική πολιτική την οποία ακολουθούν οι σύμμαχοί μας τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και στις ΗΠΑ…

Μετά τα «συγχαρητήρια» της «Βορειοτλαντικής Συμμαχίας», της οποίας η Ελλάδα αποτελεί –υποτίθεται– σημαντικός εταίρος, στην Τουρκία επειδή το 1922 «εξεδίωξε» τους Έλληνες από τη Μικρά Ασία, με τα γνωστά επακόλουθα περί… συνωστισμού, τα οποία έγραφε η αξέχαστη και ουδόλως αξιομνημόνευτη τότε υπουργός Παιδείας στην Ελλάδα, οι ΗΠΑ αποτίουν φόρο τιμής στους Τούρκους, διά της επισήμου ιστοσελίδας της αμερικανικής βάσης στο Ιντσιρλίκ της Τουρκίας, για τις θηριωδίες τους στη Σμύρνη, χαρακτηρίζοντας τους Έλληνες «εισβολείς».

Tι λένε οι Αμερικανοί… Ας ευχηθούμε στους Τούρκους ευτυχισμένη ημέρα νίκης

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της αμερικανικής βάσης λέει τα εξής:

«Η Ημέρα της Νίκης είναι μια τουρκική εθνική εορτή που γιορτάζεται στις 30 Αυγούστου κάθε χρόνο.
Είναι η ημέρα της τελικής νίκης μεταξύ των εθνικών τουρκικών δυνάμεων επί των Ελλήνων εισβολέων το 1922.

Η Οθωμανική Αυτοκρατορία, η οποία βρισκόταν στην εξουσία για σχεδόν 600 χρόνια, ηττήθηκε κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Μετά τον πόλεμο, η Τουρκία διαιρέθηκε και καταλήφθηκε από βρετανικά, γαλλικά, ιταλικά και ελληνικά στρατεύματα.
Δεδομένου ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία δεν ήταν σε θέση να αντισταθεί στην κατοχή, ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ πυροδότησε τον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας και ίδρυσε μια εθνική τουρκική δύναμη για να εκδιώξει ξένες δυνάμεις από τη χώρα.
Μετά από μακρύ και σκληρό αγώνα, οι τουρκικές και οι ελληνικές δυνάμεις συγκεντρώθηκαν κατά μήκος των ακτών του ποταμού Σαγγάριου.
Η μάχη ήταν κατά μήκος ενός μετώπου 100 χιλιομέτρων.
Κατά τη διάρκεια της μάχης, ο Ατατούρκ είπε στους στρατιώτες του:
Ούτε μια ίντσα της χώρας δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί.
Για 22 ημέρες, οι δυνάμεις πολέμησαν στήθος με στήθος χωρίς διακοπή έως ότου οι τουρκικές δυνάμεις νίκησαν τον πιο καλά εξοπλισμένο ελληνικό στρατό.
Αυτή η μεγάλη νίκη οδήγησε τα τουρκικά στρατεύματα στην τελική επίθεση για να καθαρίσουν τη χώρα από τις εχθρικές δυνάμεις.

Καταγραφή_357.JPG

Yπενθυμίζεται πως «Την Τρίτη 30 Αυγούστου, η LANDCOM συνεχάρη τον σύμμαχό μας, την Τουρκία, για την εθνική Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.
Είμαστε ευγνώμονες που η Τουρκία φιλοξενεί τη βάση μας στο έδαφός της.
Επίσης, ευχαριστούμε και τα 30 μέλη της Συμμαχίας για την προσφορά τους. Ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί!», η νέα ανάρτηση της νατοϊκής διοίκησης».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail