Η Πολωνία εγκρίνει την αποζημίωση 1,3 τρις δολαρίων από τη Γερμανία

Wikipedia
Freepen.gr - Η Κάτω Βουλή του κοινοβουλίου της Πολωνίας ψήφισε την Τετάρτη για να απαιτήσει αποζημίωση 1,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Γερμανία για ζημιές που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής.

Το αίτημα είναι αμφιλεγόμενο, με τους ερευνητές να λένε ότι ορισμένες από τις φρικαλεότητες που αναφέρει η Βαρσοβία διαπράχθηκαν στην πραγματικότητα από Πολωνούς.

Το νομοσχέδιο για τις επανορθώσεις εγκρίθηκε με 418 ψήφους υπέρ και 4 κατά, με το κυβερνών κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) της Πολωνίας και την αντιπολίτευση να ενώνονται πίσω από το αίτημα.

Το PiS ζήτησε αποζημίωση από τη Γερμανία από τότε που ανέλαβε την εξουσία το 2015, και ενώ μια εκτίμηση του 2019 ανέφερε το προφανές κόστος της ναζιστικής κατοχής στα 850 δισεκατομμύρια δολάρια, μια έκθεση που ανατέθηκε από το κόμμα και δημοσιεύτηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα αύξησε το τίμημα στα 6,2 τρισ. ζλότι (1,32 τρισεκατομμύρια δολάρια).

Την στιγμή της δημοσίευσης της έκθεσης, ο ηγέτης του PiS Jaroslaw Kaczynsk είπε πως η εκτίμηση ήταν «συντηρητική» που θα μπορούσε να πληρώσει η Γερμανία και ότι η πληρωμή του Βερολίνου θα εξυπηρετούσε «την αληθινή Πολωνο-Γερμανική συμφιλίωση».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail