Τα funds πουλάνε κόκκινα δάνεια "δεύτερο χέρι"

Αγόρασαν τιτλοποιημένα κόκκινα δάνεια, πήραν ό,τι μπορούσαν να εισπράξουν εύκολα και γρήγορα και τώρα τα πουλάνε σε άλλα funds, που μπορούν να "στίψουν" περισσότερο τους δανειολήπτες και να βγάλουν... "από τη μύγα ξύγκι".

Από: sofokleousin.gr

Η doValue πούλησε ήδη μία "φέτα" των τιτλοποιημένων απαιτήσεων του Frontier I και σύντομα θα υπογράψει συμφωνία για την πώληση ενός ακόμη κομματιού από τις τιτλοποιήσεις Cairo Ι και ΙΙ.

Το χαρτοφυλάκιο που προέρχεται από το Frontier I μεταβιβάστηκε στη γερμανική EOS, η οποία κινείται επιθετικά στην ελληνική αγορά, σε συνεργασία με την Deutsche Bank. Περιλαμβάνει απαιτήσεις συνολικού ποσού 800 εκατ. ευρώ, μικτής λογιστικής αξίας 450 εκατ. ευρώ.

Στην τελική φάση βρίσκεται η διαδικασία πώλησης ενός δεύτερου πακέτου κόκκινων δανείων χωρίς εξασφαλίσεις, το οποίο "τρύγησε" η doValue και θέλει να το μεταβιβάσει. Επικρατέστερος υποψήφιος αγοραστής είναι ο σουηδικός όμιλος Intrum

Το υπό πώληση πακέτο προέρχεται από τις τιτλοποιήσεις Cairo Ι και ΙΙ. Περιλαμβάνει περίπου 60 χιλιάδες μη εξυπηρετούμενα δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις, με συνολικές απαιτήσεις 2,6 δισ. ευρώ. Λόγω του ότι δεν έχουν καλύψεις. τα δάνεια αυτά πουλήθηκαν με πολύ χαμηλό τίμημα (έως 7% της ονομαστικής απαίτησης) και θα ξαναπουληθούν προφανώς με ακόμη μικρότερο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail