Ο φόβος του θερμού επεισοδίου… μετακομίζει μετά το φθινόπωρο;

Νέες προκλήσεις Ερντογάν για τη Θράκη

Νέο μέτωπο στις προκλήσεις έναντι της Ελλάδας ανοίγει στη Θράκη ο Τ. Ερντογάν. Πρώτα ανέσυρε τις γνωστές θεωρίες περί «τουρκικής μειονότητας», ενώ η Συνθήκη της Λωζάννης αναφέρει ρητά για μουσουλμανική κοινότητα.

Από: Το Παρόν

Στη συνέχεια είχαμε τους ισχυρισμούς για κλείσιμο μουσουλμανικών σχολείων στη Θράκη, κάτι απόλυτα ψευδές. Ενώ τις προηγούμενες ημέρες πήγε στην Κομοτηνή ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και παρέστη στο μνημόσυνο του Αχμέτ Σαδίκ, ο οποίος –σημειωτέον είχε σκοτωθεί σε τροχαίο.

Αλλά η Άγκυρα τον έχει… ανακηρύξει ήρωα(!) για να κάνει προπαγάνδα σε βάρος της χώρας μας.

Ο φόβος του θερμού επεισοδίου…

Αν και είναι σχετικά νωρίς να μιλήσει κανείς με βεβαιότητα, οι ενδείξεις λένε ότι θα βγάλουμε το καλοκαίρι χωρίς θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, κάτι που πολλοί φοβούνταν το προηγούμενο διάστημα.

Πλην όμως ο κίνδυνος δεν εξέλειπε εντελώς. Πολιτικοί αλλά και στρατιωτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι μετά το φθινόπωρο ο Τ. Ερντογάν θα επιχειρήσει μια μεγάλη πρόκληση έναντι της Ελλάδας, για εσωτερικούς καθαρά λόγους.

Για να ενισχύσει το προφίλ του, εν όψει εκλογών, που είναι προγραμματισμένες να γίνουν την άνοιξη του 2023. Και όσο πιο χαμηλά είναι στις δημοσκοπήσεις τόσο πιο πιθανό είναι το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου.

Στην κυβέρνηση συμμερίζονται τις εκτιμήσεις αυτές αλλά και τις ανησυχίες και θα είναι σε μόνιμο συναγερμό.Μέχρι την άνοιξη τουλάχιστον…

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail