Ο Ζελένσκι εξοργίστηκε από την έλλειψη βοήθειας από την ΕΕ

Freepen.gr - Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι επέκρινε την ΕΕ, κατηγορώντας το μπλοκ ότι σκόπιμα παρακράτησε 8 δισεκατομμύρια ευρώ (8,18 δισεκατομμύρια δολάρια) σε βοήθεια που είχε υποσχεθεί στη χώρα του εν μέσω της σύγκρουσης με τη Ρωσία.

«Κάθε μέρα και με διαφορετικούς τρόπους, υπενθυμίζω σε ορισμένους ηγέτες της ΕΕ πως οι Ουκρανοί συνταξιούχοι, οι εκτοπισμένοι μας, οι δάσκαλοί μας και άλλοι άνθρωποι, που εξαρτώνται από πληρωμές από τον προϋπολογισμό δεν πρέπει να είναι όμηροι της αναποφασιστικότητας ή της γραφειοκρατίας τους», είπε ο Ζελένσκι σε βίντεο στο Telegram την Πέμπτη.

Η ΕΕ ανέστειλε τη χορήγηση των 8 δισ. ευρώ και αυτή η «τεχνητή καθυστέρηση στη μακροοικονομική βοήθεια για τη χώρα μας είναι είτε έγκλημα είτε λάθος», επέμεινε.

Ο Ζελένσκι δεν κατονόμασε τα έθνη που είναι υπεύθυνα για την παρακράτηση των χρημάτων, αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι είναι απλώς ένα λάθος «και θα διορθωθεί».

 
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του Zelensky, Igor Zhovkva, είπε πως η Ουκρανία έχει λάβει μέχρι στιγμής μόλις 1 δισεκατομμύριο ευρώ από τις Βρυξέλλες, ενώ «ορισμένες χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας» εμποδίζουν τη μεταφορά άλλων 8 δισεκατομμυρίων.

Το μόνο που δεν έχει κάνει ο Ζελένσκι είναι να σταθεί μπροστά σε έναν καθρέπτη και να αντικρίσει το μοναδικό υπεύθυνο όλης αυτής της τραγωδίας, ο οποίος θα όφειλε ήδη να έχει φύγει από το προσκήνιο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail