Λαβρόφ: Η Δύση μπορεί να «χτυπήσει κάτω από τη ζώνη»

Freepen.gr - Δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι η Δύση θα ασκήσει πίεση στις χώρες του κόσμου για να τις αναγκάσει να υποστηρίξουν την αντιρωσική πορεία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Zvezda για μια ταινία ντοκιμαντέρ αφιερωμένη στην Κίνημα Αδέσμευτων.

Ο υπουργός δεν απέκλεισε να χρησιμοποιηθούν απολύτως απαγορευμένες μέθοδοι, «κάτω από τη ζώνη, όπως λένε». «Θα παραμείνει στη συνείδηση των δυτικών συναδέλφων μας», εξήγησε.

Ο Λαβρόφ είπε ότι οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρώπη χρησιμοποιούν απειλές και εκβιασμό για να αναγκάσουν άλλες χώρες να αλλάξουν γνώμη για τη Ρωσία. Ο Ρώσος υπουργός σημείωσε πως «τα μέλη του Κινήματος των Αδεσμεύτων δεν υποκύπτουν σε αυτόν τον εκβιασμό», γιατί είτε θεωρούν δικαιολογημένη την στάση της Ρωσίας στη μακροχρόνια παραμέληση των συμφερόντων ασφαλείας της από τη Δύση, είτε θέλουν να τηρήσουν ουδέτερη στάση.

Ο απαράδεκτος, βαρετός τόνος των δηλώσεων που ακούγονται στη Δύση εγείρει αμφιβολίες για την επάρκεια των ομιλητών και την ικανότητά τους να κατανοήσουν την εθνική ταυτότητα των λαών εναντίον των οποίων δεν επιτρέπονται τέτοιες απειλές, σημείωσε ο Λαβρόφ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail