Η Gazprom ανακοίνωσε ανωτέρα βία στις προμήθειες στην Ευρώπη

Η Gazprom έχει προειδοποιήσει τουλάχιστον έναν μεγάλο καταναλωτή στην Ευρώπη για ανωτέρα βία στο πλαίσιο σύμβασης προμήθειας φυσικού αερίου, μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο επιστολή της ρωσικής εταιρείας.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, ο προμηθευτής καυσίμων ανακοίνωσε ότι ήταν αδύνατο να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του για λόγους που δεν ελέγχει. Σύμφωνα με το έγγραφο, το καθεστώς ανωτέρας βίας ξεκίνησε την Πέμπτη.

μπορική πηγή είπε ότι η επιστολή αφορά προμήθειες μέσω του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 1, της κύριας οδού ανεφοδιασμού προς τη Γερμανία και πέρα ​​από αυτήν. 

Νωρίτερα, η Gazprom, ο κύριος προμηθευτής φυσικού αερίου στην Ευρώπη, δήλωσε ότι μπορούσε να προμηθεύει μόνο 67 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου την ημέρα μέσω του Nord Stream, ενώ ο προγραμματισμένος όγκος ήταν 167 εκατομμύρια λόγω του προβλήματος που είχε προκύψει με τον στρόβιλο της γερμανικής Siemens.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail