Μαχητές του Donbass απευθύνονται σε Ευρωπαίους, Αμερικανούς φορολογούμενους επιδεικνύοντας ως τρόπαιο εξοπλισμό στο Lisichansk

Freepen.gr - Ο ρωσικός στρατός διοργάνωσε έκθεση στρατιωτικού εξοπλισμού που άφησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στη μητροπολιτική περιοχή Severodonetsk-Lisichansk. Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, οι ουκρανικές δυνάμεις έχασαν στις μάχες 196 ουκρανικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα, 12 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Η AFU εγκατέλειψε 39 μονάδες αρμάτων μάχης, 11 πυροβόλα και όλμους, 48 αντιαρματικά πυραυλικά συστήματα κατά τη διάρκεια της υποχώρησης από την πόλη.

Τα εκθέματα περιλαμβάνουν ουκρανικά όπλα καθώς και ξένο εξοπλισμό που παρέχεται από τους δυτικούς συμμάχους του Κιέβου.

«Λοιπόν, εδώ είναι μια έκθεση των επιτευγμάτων της Ουκρανικής Αμυντικής Βιομηχανίας, η οποία παρασχέθηκε ευγενικά στα ρωσικά στρατεύματα και στη Λαϊκή Πολιτοφυλακή του Λουχάνσκ στην πόλη Lisichansk. Τώρα υπάρχει μια τέτοια έκθεση εδώ, μπορείτε να δείτε ποια δείγματα όπλων ελήφθησαν ως τρόπαια κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για την απελευθέρωση του οικισμού Severodonetsk και Lisichansk.

Βλέπετε υπάρχει ένα αυτοπροωθούμενο σύστημα πυροβολικού "Carnation", υπάρχουν άρματα μάχης T-62, BMP-2, πολλές μονάδες ταυτόχρονα.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν δεκάδες κομμάτια εξοπλισμού εδώ και φυσικά αυτή η περιοχή δεν μπορεί να φιλοξενήσει ολόκληρη τη σειρά όπλων που εγκαταλείφθηκαν από τα ουκρανικά στρατεύματα κατά τη διάρκεια της υποχώρησης.

Το γεγονός είναι ότι σχεδόν όλοι οι τρόποι υποχώρησης προς την κατεύθυνση του Seversk αποκόπηκαν, δηλαδή υπήρχαν μόνο δρόμοι πεδίου κατά μήκος των οποίων οι Ουκρανοί μπορούσαν να φύγουν, αλλά χωρίς εξοπλισμό. Υπήρχαν περιπτώσεις που προσπάθησαν να διαφύγουν σε στήλες, που καταστράφηκαν από το συμμαχικό πυροβολικό των στρατευμάτων του Λουγκάνσκ και ρωσικά στρατεύματα. Δεν είχαν καμία ευκαιρία να ξεφύγουν σε μεγάλες στήλες, έτσι τα παράτησαν εδώ. Ο εξοπλισμός είναι όλος σε κατάσταση λειτουργίας.

Οι τακτικές πινακίδες "Ζ" έχουν ήδη εφαρμοστεί σε πολλά δείγματα εξοπλισμού.

Αυτή είναι η σειρά εξοπλισμού που παρουσιάζεται σε αυτή την αυτοσχέδια έκθεση. Φυσικά υπάρχει στην πραγματικότητα πολύ περισσότερος εξοπλισμός, αρκετές δεκάδες μονάδες».

* πληροφορίες southfront.org

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail