Η Αφρική αγνοεί τον Ζελένσκι: Καμουφλαρισμένος κωμικός ως μπροστινός των ΗΠΑ

Οι αφρικανικές χώρες αγνοούν τον Ουκρανό Πρόεδρο Volodymyr Zelensky καθώς καταλαβαίνουν ότι είναι η Ουάσιγκτον που στέκεται πίσω του.

Ο Owei Lakemfa, πρώην Γενικός Γραμματέας της Αφρικανικής Ένωσης Εργαζομένων, ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημοσιογράφος και συγγραφέας, έγραψε ένα άρθρο για τη νιγηριανή εφημερίδα Today. Στο άρθρο, ο συγγραφέας αναλογίζεται πώς η Δύση προσπαθούσε να εμπλέξει την Αφρική σε έναν ευρωπαϊκό πόλεμο.

Lyuba Lulko - pravda.ru/ / Παρουσίαση Freepen.gr

«Οι αφρικανικοί πόροι κατασχέθηκαν για να χρηματοδοτηθεί αυτός ο πόλεμος που όπως ο πρώτος ήταν ουσιαστικά ένας Πανευρωπαϊκός πόλεμος στον οποίο η υπόλοιπη ανθρωπότητα αναγκάστηκε να πάρει θέση», έγραψε ο συγγραφέας.

Σήμερα, 77 χρόνια μετά, η Ευρώπη και ο «Αμερικανός ξάδερφός» της χρησιμοποιούν προπαγάνδα, ισχυρισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων, απειλές και ξεκάθαρο εκβιασμό για να παρασύρουν την Αφρική σε μια ακόμη ευρωπαϊκή σύγκρουση, πρόσθεσε.

51 αφρικανικές χώρες αγνοούν την τραγική κωμωδία του Ζελένσκι

Σύμφωνα με τον Owei Lakemfa, ήταν για αυτόν τον σκοπό που «εμποτισμένος με την αίσθηση της σημασίας του εαυτού του, ο αυθάδης πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky στις 20 Ιουνίου 2022 κάλεσε τους Αφρικανούς προέδρους σε μια εικονική συνάντηση».

Ωστόσο, παρά την πίεση του Γάλλου Προέδρου Emmanuel Macron και του Γερμανού Καγκελάριου Olaf Scholz, μόνο τρεις Αφρικανοί πρόεδροι παρευρέθηκαν στη συνάντηση: ο διοργανωτής και πρόεδρος της Αφρικανικής Ένωσης Maki Sall, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της Σενεγάλης, ο πρόεδρος της Ακτής Ελεφαντοστού Alassane Ouattara και ο Πρόεδρος της Δημοκρατία του Κονγκό Denis Sassou N'Guesso. Και οι τρεις αυτές χώρες είναι πρώην γαλλικές αποικίες.

Οι αρχές 51 αφρικανικών χωρών απλώς αγνόησαν τον Ουκρανό κωμικό.

Ο Ζελένσκι είναι πολεμοχαρής

Ο Νιγηριανός συγγραφέας επεσήμανε ότι ο Ζελένσκι έδειξε τον εαυτό του ως πολεμοχαρή ενός εμφύλιου πολέμου. Δεν επεδίωξε την ειρήνη, αλλά πήρε το μέρος ενός από τα μέρη της σύγκρουσης και ανακήρυξε αδικαιολόγητα τη Ρωσία «εχθρό».

Ο Ζελένσκι ήταν επίσης εχθρικός προς τους Αφρικανούς, είπε ο Οουέι Λάκεμφα. Οι Αφρικανοί πρόσφυγες στην Ουκρανία υπέστησαν διακρίσεις μόλις ξεκίνησε η σύγκρουση. Στη συνέχεια, ο Ζελένσι είπε ότι οποιοσδήποτε Αφρικανός φοιτητής έφευγε από την Ουκρανία δε θα ήταν ευπρόσδεκτος πίσω μόλις τελειώσει ο πόλεμος. Επιπλέον, η Ουκρανία στρατολογεί παράνομα Αφρικανούς ως μισθοφόρους για στρατιωτική θητεία. Ο Μπραχίμ Σααντούν, ένας Μαροκινός, καταδικάστηκε σε θάνατο στην περιοχή του Ντόνετσκ, σημείωσε ο συγγραφέας.

Η Αφρική είναι όμηρος των ΗΠΑ

Η ομιλία του Ζελένσκι στους Αφρικανούς ηγέτες ήταν βαρετή και άχρηστη, υπέθεσε ο συγγραφέας. Η Αφρική δεν είναι όμηρος των Ρώσων, όπως ισχυρίζεται ο Ζελένσκι. Η Αφρική είναι όμηρος όσων αρνούνται να χρησιμοποιήσουν διπλωματικά μέσα για να τερματίσουν τον πόλεμο.

«Ο Ζελένσκι και οι αφέντες του στην Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες ενδιαφέρονται μόνο να στείλουν περισσότερα όπλα στην Ουκρανία, κάτι που κρατά το δυτικό πολεμικό βιομηχανικό συγκρότημα απασχολημένο και κερδοφόρο, και όπου μπορούν να δοκιμάσουν τα νέα τους όπλα», είπε ο συγγραφέας.

Η Δύση γνωρίζει πως η Ουκρανία δεν μπορεί να κερδίσει, αλλά οι δυτικές χώρες εξακολουθούν να συνεχίζουν την στρατιωτική σύγκρουση για να αποδυναμώσουν τη Ρωσία και να ενισχύσουν τον ηγεμονικό τους έλεγχο στον κόσμο.

Ο Owei Lakemfa λυπάται για τον Zelensky:

"Περπατώντας με πράσινο μπλουζάκι και παντελόνι παραλλαγής κάνοντας ατελείωτες ομιλίες, ζει με την ψευδαίσθηση ότι είναι ο μεγάλος πρόεδρος του πολέμου που προορίζεται να νικήσει τη Ρωσία και να σώσει τον κόσμο από έναν αιμοδιψασμένο δράκο και την κακή αυτοκρατορία του. Ο Ζελένσκι είναι σαν άνθρωπος που πυρπολεί το σπίτι του, αρνείται να σβήσει η φωτιά και μετά φωνάζει πως είναι μια παγκόσμια καταστροφή για την οποία του αξίζει μια έπαυλη ως αντικατάσταση. Εμείς οι Αφρικανοί δεν μπορούμε να μας κουκουλώσει ένα τέτοιο φρικιό· δεν έχουμε κληρονομιά στον Οίκο των Ζελένσκι», καταλήγει ο συγγραφέας του άρθρου.

Από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης, ο Volodymyr Zelensky μιλούσε ενώπιον των κοινοβουλίων διαφόρων χωρών και διεθνών οργανισμών για προπαγανδιστικούς σκοπούς. Ωστόσο, αυτές οι εκστρατείες δημοσίων σχέσεων, οι οποίες αντιμετωπίζονται με σκεπτικισμό σε όλο τον κόσμο, δεν φέρνουν την ειρήνη πουθενά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail