Ποιος σπρώχνει τη Σερβία να γίνει «στρατιώτης του ΝΑΤΟ» ενάντια στη Ρωσία;

nato.int
Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βουλίν έκανε μια συγκλονιστική παραδοχή αυτή την εβδομάδα, αποκαλύπτοντας ότι μια μεγάλη ξένη υπηρεσία τον πίεζε να αλλάξει την επίσημη στάση του για τη Ρωσία και την Κίνα. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει εκστρατεία συκοφαντικής δυσφήμισης στα ΜΜΕ κατά του Βουλίν.

Robert BRIDGE - strategic-culture.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Η επίσημη θέση του Βελιγραδίου σε σχέση με τη Ρωσία είναι πως δε θα συμμετάσχει σε οποιεσδήποτε αντιρωσικές κυρώσεις, με το επιχείρημα ότι η Σερβία θα τηρήσει τη δική της ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική ενώ θα διατηρεί ισχυρές διμερείς σχέσεις με τη Μόσχα. Ο σκοτεινός υπόκοσμος της παγκόσμιας πολιτικής, ωστόσο, καθώς είναι διαβολεμένος στον έλεγχο όλων των θέσεων σε σχέση με τη Ρωσία, δεν έχει τίποτα από αυτά.

«Μία από τις μεγαλύτερες υπηρεσίες στον κόσμο… μου είπε ότι η στάση μου ήταν απαράδεκτη και πως αν δεν την αλλάξω και δεν εγκαταλείψω την πολιτική που ακολουθώ… τότε δεν θα είμαι μέλος της κυβέρνησης και θα κάνει τα πάντα για να με κηλιδώσει», είπε ο Βουλίν στο μέσο ενημέρωσης Pink.

Ο υψηλόβαθμος υπουργός είπε ότι αρνήθηκε να συνεργαστεί με μέλη της «πρακτορείας εξωτερικού», την οποία αρνήθηκε να κατονομάσει.

«Δεν έχω εργαστεί και δε θα εργαστώ για κανέναν εκτός από τον σερβικό λαό, το σερβικό κράτος, και δε θα είμαι απόλυτα πιστός σε κανέναν, εκτός από τον πρόεδρο όλων των Σέρβων», δήλωσε προκλητικά σε ευθεία αντίθεση με τις αρχές της παγκοσμιοποίησης.

Νωρίτερα, ο Βούτσιτς είπε πως οι δυτικές κυβερνήσεις πίεζαν τη Σερβία να γίνει «ένας στρατιώτης του ΝΑΤΟ». Αυτό είναι σίγουρα φρέσκο ​​αν σκεφτεί κανείς πως ήταν το ΝΑΤΟ που παραβίασε το διεθνές δίκαιο με την επίθεσή του το 1999 στη Γιουγκοσλαβία, αφήνοντας τη σερβική πρωτεύουσα του Βελιγραδίου σε ερείπια καπνού.


Αυτή η τελευταία πράξη παρέμβασης εκ μέρους της Δύσης αποκαλύπτει μια αλαζονεία και μια αναίδεια που θα έκανε τον πρίγκιπα του Μακιαβέλι να κοκκινίσει από ντροπή. Ας μην ξεχνάμε ότι η Σερβία δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του ΝΑΤΟ και θα πρέπει να της επιτραπεί να επιβλέπει τη δική της εξωτερική πολιτική όπως κρίνει σκόπιμο.

Ταυτόχρονα, το βάναυσο καθεστώς κυρώσεων του δυτικού ημισφαιρίου κατά της Ρωσίας έχει αποδειχθεί όχι μόνο άχρηστο ενάντια στην τιμωρία της Μόσχας, αλλά επιβλαβές για την ίδια την επιβίωση εκείνων των εθνών που παίρνουν θέση κατά της Ρωσίας.

Γερμανοί αξιωματούχοι έχουν ήδη προειδοποιήσει ότι χωρίς προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου, η ευρωπαϊκή ήπειρος θα μπορούσε να βιώσει «ύφεση και ένα χειμώνα παγωμένων σπιτιών και κλειστών εργοστασίων». Εν τω μεταξύ, στην Πολωνία συμβουλεύουν τους πολίτες να «αρχίσουν να συλλέγουν καυσόξυλα» εν αναμονή ενός χειμώνα που πλησιάζει χωρίς φθηνό ρωσικό αέριο.

Το πιο σημαντικό, ωστόσο, είναι η ταυτότητα της ομάδας που ωθεί τη Σερβία να παραδώσει την κυριαρχία της. Ενώ φυσικά έρχεται στο μυαλό η CIA, υπάρχει επίσης μια αποστολή γνωστή ως «Operation Gladio» (στα ιταλικά «σπαθί») που λέγεται πω; ασκεί τεράστια επιρροή στα παρασκήνια στις ευρωπαϊκές υποθέσεις. Ξεκίνησε για πρώτη φορά το 1956 κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Η αποστολή σχεδιάστηκε για να παρέχει ένα μυστικό παραστρατιωτικό δίκτυο εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης. Αν και το κίνημα λέγεται ότι διαλύθηκε πριν από χρόνια μετά την κατάρρευση της κομμουνιστικής απειλής, πολλοί ερευνητές αμφισβήτησαν τον ισχυρισμό, λέγοντας πως η επιχείρηση είναι ακόμα πολύ ζωντανή καθώς παρέχει το «απαραίτητο κίνητρο» στους αντι-ΝΑΤΟικούς διαφωνούντες να τραβήξουν τη γραμμή σχετικά με τη δυτική πολιτική.

Ένας άλλος οργανισμός που είναι σε προνομιακή θέση να «προτρέπει» τα ευρωπαϊκά έθνη σε κρίσιμα ζητήματα είναι το Ίδρυμα Ανοιχτής Κοινωνίας του Τζορτζ Σόρος, το οποίο σίγουρα έχει έναν σκύλο στη μάχη όταν πρόκειται για τη Ρωσία. Η Open Society, η οποία έχει απαγορευτεί να δραστηριοποιείται στη Ρωσία από το 2015, έχει συνεχίσει να δημιουργεί ένα τεράστιο αποτύπωμα για τον εαυτό της σε χώρες σε όλη την ΕΕ.

Στην πραγματικότητα, η ΜΚΟ είναι αρκετά βέβαιη για τη θέση της στην ευρωπαϊκή πολιτική που κυκλοφόρησε το 2019 ένα φυλλάδιο με αυτόνομα τίτλο, Αξιόπιστοι Σύμμαχοι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (2014-2019), που περιγράφει τους εκατοντάδες ευρωβουλευτές που συμπαθούν την «προοπτική του Σόρος». Σε τελευταία καταμέτρηση, περίπου 226 ευρωβουλευτές της ΕΕ απαριθμούνται και επισημαίνονται σύμφωνα με τις πολιτικές τους προοπτικές.

«Η παρουσία ενός ευρωβουλευτή σε αυτή τη χαρτογράφηση δείχνει ότι είναι πιθανό να υποστηρίξουν το έργο της Ανοιχτής Κοινωνίας», υπερηφανεύεται η παγκοσμιοποιητική οργάνωση. «Λαμβάνοντας υπόψη πως υπάρχουν 751 μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αξιόπιστοι σύμμαχοι του Τζορτζ Σόρος κατέχουν τουλάχιστον το ένα τρίτο των εδρών».

Δεδομένου ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος καταστροφής της φήμης ενός πολιτικού ηγέτη είναι μέσω των μέσων ενημέρωσης, ο Σόρος έχει και αυτές τις βάσεις επαρκώς καλυμμένες. Ακόμη και στην «ανεξάρτητη» Σερβία, εκτιμάται ότι περίπου το 45 τοις εκατό όλων των ομαδοποιήσεων μέσων ενημέρωσης έχουν κατά κάποιο τρόπο σύνδεση με την Ανοικτή Κοινωνία.

«Το γεγονός είναι πως αν η Ανοικτή Κοινωνία ήθελε να επηρεάσει οποιαδήποτε κυβέρνηση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης –εκτός από αυτήν της Ουγγαρίας– θα ήταν παιδικό παιχνίδι», υποστηρίζει ο Jeremy Kirkpatrick, διευθυντής έργου της οργάνωσης National Voice των ΜΚΟ με έδρα τη Βουδαπέστη. «Αν ο Βούτσιτς βρεθεί σύντομα χωρίς δουλειά και το Βελιγράδι σφυρίζει μια διαφορετική μελωδία, θα μάθουμε το λόγο».

Για τις μοναχικές δυνάμεις ενάντια στη δυτική ανάμιξη, από τις οποίες η Σερβία και η Ουγγαρία συγκαταλέγονται μεταξύ των λίγων, θα απαιτηθεί η μεγαλύτερη επαγρύπνηση για να κρατηθούν υπό έλεγχο αυτοί οι ξένοι αντίπαλοι. Όπως έχει ήδη παρατηρηθεί σε μέρη όπως η Γεωργία, η Βενεζουέλα, το Καζακστάν, η Ουκρανία, ακόμη και η Λευκορωσία, το μακρύ χέρι της δυτικής επιρροής είναι ικανό να αποσταθεροποιήσει ή να ανατρέψει κυβερνήσεις πρακτικά με την πρώτη κίνηση. Και με ένα τρόπαιο από τη Ρωσία στη γραμμή, αυτές οι ανατρεπτικές τακτικές θα συνεχίσουν να αυξάνονται.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail