Το ΔΝΤ σήμανε παγκόσμιο οικονομικό συναγερμό

Bru-nO / pixabay
Freepen.gr - Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, δήλωσε την Τετάρτη ότι οι προοπτικές για την παγκόσμια οικονομία έχουν «σκοτεινιάσει σημαντικά» από τον Απρίλιο. Είπε στο Reuters πως δεν μπορεί να αποκλειστεί μια παγκόσμια ύφεση το επόμενο έτος, δεδομένων των αυξημένων κινδύνων.

«Θα είναι ένα δύσκολο 2022, αλλά ίσως ακόμη και ένα σκληρότερο το 2023», προειδοποίησε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Ανέφερε την παγκόσμια διαφορά του πληθωρισμού, τις δραματικές αυξήσεις των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες, την επιβράδυνση της ανάπτυξης της Κίνας και τις άνευ προηγουμένου κυρώσεις κατά της Ρωσίας μεταξύ των παραγόντων που επηρεάζουν τις παγκόσμιες οικονομίες.

Η Γκεοργκίεβα ανέφερε ότι τις επόμενες εβδομάδες το ΔΝΤ θα υποβαθμίσει την προηγούμενη πρόβλεψή του για παγκόσμια ανάπτυξη 3,6% για φέτος. Αυτή θα ήταν η τρίτη προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεών του για φέτος.

«Βρισκόμαστε σε ασταθή νερά», δήλωσε η Γκεοργκίεβα, σημειώνοντας ότι η μακροχρόνια σύσφιξη των χρηματοπιστωτικών συνθηκών θα περιέπλεκε τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές. Τόνισε πως είναι σημαντικό να τεθούν υπό έλεγχο οι αυξανόμενες τιμές.
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail