Όρμπαν για Ουκρανία: Η Δύση σα να κάθεται σε ένα αμάξι με τα τέσσερα λάστιχα σκασμένα!

Szilárd Koszticsák / ΜΤΙ
Η σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας θα μπορούσε να τερματίσει την κυριαρχία της Δύσης και να αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων στον κόσμο, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν.

Ο Όρμπαν υποστήριξε ότι η απόφαση να επιβληθούν κυρώσεις στη Μόσχα και να προμηθεύσει το Κίεβο με βαρέα όπλα de facto μετέτρεψε τα κράτη μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ σε συμμετέχοντες στη σύγκρουση, αλλά τελικά δεν απέδωσε κανένα αποτέλεσμα.

«Αντίθετα, σήμερα καθόμαστε μέσα σε ένα αυτοκίνητο με σκασμένα λάστιχα και στους τέσσερις τροχούς», είπε ο Όρμπαν σε ομιλία του στη ρουμανική πόλη Baile Tusnad το Σάββατο.

«Ο κόσμος όχι μόνο δεν είναι μαζί μας, αλλά αποδεικτικά δεν είναι μαζί μας», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας πως, αντί να σκέφτεται να κερδίσει το πάνω χέρι στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία, η Δύση θα πρέπει τώρα να επικεντρωθεί στην επίτευξη ειρήνης μέσω διαπραγματεύσεων. 



Ο Όρμπαν προειδοποίησε επίσης ότι η σύγκρουση θα μπορούσε εύκολα να θέσει τέλος στη δυτική υπεροχή και «να δημιουργήσει μια πολυπολική παγκόσμια τάξη».

«Πρέπει να προσπαθήσουμε να πείσουμε τη Δύση να αναπτύξει μια νέα στρατηγική», είπε ο πρωθυπουργός. Αργότερα πρόσθεσε ότι η σύγκρουση «θα τελειώσει όταν οι Αμερικανοί και οι Ρώσοι καταλήξουν σε συμφωνία».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail