Όσο πιο ισχυρά όπλα λάβει η Ουκρανία, τόσο μικρότερη θα μείνει στο χάρτη

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Λαβρόφ, ανακοίνωσε την επέκταση της γης στην Ουκρανία που η Ρωσία σκοπεύει να καταλάβει.

Η έκτασή της θα εξαρτηθεί από τη μέγιστη εμβέλεια όπλων των συστημάτων που θα έχει η Ουκρανία υπό τον έλεγχό της.

Εάν η Ουκρανία λάβει όπλα μεγάλου βεληνεκούς από δυτικές χώρες, τότε τα γεωγραφικά καθήκοντα της ειδικής επιχείρησης των ρωσικών στρατευμάτων θα αλλάξουν, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του στη Margarita Simonyan, αρχισυντάκτρια του RT και της Rossiya Segodnya.

«Ο Πρόεδρος είπε πολύ ξεκάθαρα, όπως τον αναφέρατε - αποναζιστικοποίηση, αποστρατιωτικοποίηση με την έννοια ότι δεν υπάρχουν απειλές για την ασφάλειά μας, στρατιωτικές απειλές από το έδαφος της Ουκρανίας, αυτή η αποστολή παραμένει», τόνισε ο υπουργός.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι κατά τη συνάντηση των διαπραγματευτών στην Κωνσταντινούπολη στα τέλη Μαρτίου, η κατάσταση σε αυτό το θέμα ήταν σημαντικά διαφορετική.

"Τώρα η γεωγραφία είναι διαφορετική. Απέχει πολύ από το να είναι μόνο η DPR και η LPR, είναι επίσης η περιοχή Kherson, η περιοχή Zaporozhye και μια σειρά από άλλα εδάφη, και αυτή η διαδικασία συνεχίζεται με συνέπεια και επίμονη" είπε ο Λαβρόφ.

Επεσήμανε ότι καθώς η Δύση, σκοπεύει να κάνει την κατάσταση όσο το δυνατόν χειρότερη, στέλνει όλο και περισσότερα όπλα μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία, για παράδειγμα, HIMARS, οι γεωγραφικοί στόχοι της ειδικής επιχείρησης θα μετακινηθούν ακόμη και πιο μακριά από την τρέχουσα γραμμή.

«Επειδή δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στο τμήμα της Ουκρανίας που θα ελέγξει ο Ζελένσκι ή σε όποιον τον αντικαταστήσει να έχει όπλα που θα αποτελέσουν άμεση απειλή για το έδαφός μας και το έδαφος εκείνων των δημοκρατιών που έχουν κηρύξει την ανεξαρτησία τους», κατέληξε.

Οι Ουκρανοί και η Δύση [σε δεύτερο χρόνο] θα πρέπει να λάβουν πολύ σοβαρά αυτές τις προειδοποιήσεις διότι όλοι αντιλαμβάνονται πως από τα τέλη του Φεβρουαρίου ως σήμερα πολλά έχουν διαφοροποιηθεί σε μια κατάσταση η οποία ούτως ή άλλως δεν είναι στατική.

Μήπως τελικά τα δυτικά όπλα, ειδικά τα πιο προηγμένα με μεγαλύτερο βεληνεκές, ουσιαστικά πλήττουν την Ουκρανία;

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail