Η φωτογραφία του Ερντογάν με τον Πούτιν χαρακτηρίστηκε «πρόκληση» προς το ΝΑΤΟ

Freepen.gr - Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock χαρακτήρισε μια πρόσφατη κοινή φωτογραφία του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως πρόκληση για το ΝΑΤΟ. Η εικόνα τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης μεταξύ των ηγετών της Ρωσίας και της Τουρκίας στο Ιράν.

Στη φωτογραφία απεικονίζονται οι τρεις πρόεδροι, με τον οικοδεσπότη Ebrahim Raisi στη μέση, πιασμένοι χέρι χέρι και χαμογελαστοί. Σε συνέντευξή της στην Bild που δημοσιεύθηκε το Σάββατο, η Μπάερμποκ σημείωσε ότι αυτή η εικόνα είναι «περισσότερο από ακατανόητη» για εκείνη, «ειδικά από την άποψη ενός μέλους του ΝΑΤΟ».

Ενώ είναι μέρος της συμμαχίας, η Τουρκία έχει παρεκκλίνει από άλλα κράτη μέλη στην επιλογή μιας ουδέτερης στάσης στη σύγκρουση της Ουκρανίας. Το ΝΑΤΟ στο σύνολό του θεωρεί επίσημα τη Ρωσία απειλή.

«Το γεγονός πως ο Τούρκος πρόεδρος βρίσκεται σε αυτή τη φωτογραφία είναι μια πρόκληση, για να το θέσω ήπια» , είπε.

Κατά τη γνώμη της, η φωτογραφία αποδεικνύει τη σημασία της συνύπαρξης «με εταίρους αξίας» που «όχι μόνο πιστεύουν στους διεθνείς κανόνες, αλλά υπερασπίζονται τους κανόνες». 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail