Ο Λαβρόφ: Γερμανία και Γαλλία «σκότωσαν» το Μινσκ-2, θωρακίζοντας το Κίεβο

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η απαίτηση του Γερμανού καγκελαρίου Όλαφ Σολτς προς τη Μόσχα να συνάψει συμφωνία για εγγυήσεις με το Κίεβο ήταν μάταιη, καθώς ένα τέτοιο έγγραφο υπήρχε ήδη - αυτό είναι το Minsk-2, το οποίο «σκοτώθηκε» από τη Γερμανία και τη Γαλλία.

«Όταν ο Όλαφ Σολτς απαιτεί τώρα να αναγκάσει τη Ρωσία να έρθει σε μια συμφωνία για τις εγγυήσεις της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Ουκρανίας, προσπαθεί μάταια. Έχει ήδη υπάρξει μια τέτοια συμφωνία - οι συμφωνίες του Μινσκ, που σκότωσαν το Βερολίνο και το Παρίσι, θωρακίζοντας Κίεβο», έγραψε ο Λαβρόφ σε άρθρο για την «Izvestia».

Τόνισε ότι το Βερολίνο και το Παρίσι, αφού ανακηρύχθηκαν εγγυητές των συμφωνιών του Μινσκ, δε σήκωσαν το δάχτυλο τα επόμενα επτά χρόνια για να αναγκάσουν το Κίεβο να ξεκινήσει άμεσο διάλογο με τους εκπροσώπους του Ντονμπάς για να συμφωνήσουν σε θέματα ειδικού καθεστώτος, αμνηστίας, αποκατάσταση των οικονομικών δεσμών και διεξαγωγή εκλογών.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail